Nyheder / 2008

2008

Julebanden på Stutteri Bådsgård

 

Hvis forbipasserende ikke allerede kiggede på vores søde ponyer - så har de gjort det i julen 2008 - da vi for sjov - gav alle ponyer og heste nissehuer på. Vi tror faktisk at ponyerne kunne li' den ekstra opmærksomhed
 

 

Renigma Skov

 

Her lige et lille portræt af den unge dame !
 

 

Renigma's sidste dag med mor - 7/11-2008

 

 
 

Så var dagen kommet hvor Renigma skulle tilbring sidste dag med sin mor.

Renigma er et rødt travføl efter Gill's Victory og med Enigma som mor. Vi har fået Renigma i julegave af min mor og skulle når hun blev 6 mdr. gammel flytte ud til os.

 

Det har dog ikke været helt problemtfrit - for Renigma har ledt og kaldt meget på sin mor - og så er hun temmelig bange for de der små shetlandsponyer - og dem har vi jo nogle stykker af. Og Shania-Lau (DV-hoppen) som selv tidligere har haft føl - bryder sig slet ikke om det fine røde travføl - så det har været en "begivenhedsrig og travl weekend" - men mon ikke den lille dame falder til her på et eller andet tidspunkt !

 

Avlshingst og ny hoppe

 

Så har vi efter lang tids venten fået hentet vores Avlshingst Skovlundens Áki.

Áki virker til at være en utrolig sød, rar og velopdraget shetlænderhingst. Han er udstyret med en rigtig flot hårpragt.

 

Sammen med Áki har vi også hentet Poulgårds Cecilia en sød, tillidsfuld, lille rund hoppe på 85 cm i stgm.

 

DV kåring 11/10-2008 på Katrinelund, Mors

 

Shania-Lau har været til DV-kåring på Katrinelund på Mors. Malene D. Kristensen viste hende flot frem. Men på trods af Shania-Laus gode humør på dagen, måtte vi jo konstatere at hendes stangmål på 158 cm ikke hjalp hende på dagen !

DV'er skal jo helst være meget højtstillede - og det er Shania ikke. Men hendes højde passer jo fint sammen med fruens her i huset

 

 
 

Shania-Lau blev kåret i DS med karrakterene 6-6-6-6-5-6-7-7-6-6.

 

Ny Heste-Halm hytte

 

Så er vi ved at være færdige med vores sommerprojekt. Vi har fået sat en Heste og Halm hytte op fra Jydske-frilandshytter. Det er to standard hytter som er bygget sammen. En heste hytte på 4 x 6 m og en standard hytte på 4 x 8 m og der er ca 2 m imellem de to hytte som er over overdækket. Så er der sat ovenlys og udluftning i begge hytter og hestehytten er beklædt invendig med krydsfiner.så hesterne ikke kan bule stålpladerne.

 

Hestene er helt vilde med at gå ind i heste-hytte delen, fordi der er to ind/udgange - der er aldrig en hest/pony som bliver klemt op i et hjørne.

Pt. har vi lagt sand i bunden af hestehytten - men vil have strøet halm ud i den her til vinter.

 

Vi har fået bjerget hø og halm og der kunne faktisk være 21 bigballer i halmhytten og måske et par stykker mere, hvis de bliver lavet en smule kortere til næste år.

 

Du kan læse mere om standard hytterne på www.jydske-frilandshytter.dk

 

Vores nye heste- og halmhytte.

 

Føl- og plageskue i Thyholm 23/8-2008

 

Vi har været i Thyholm med alle 3 føl bla. for at få dem bedømt - men også for at få dem chip-mærket.

 

Bådsgårds Prins  fik *5-7-8-7-7 = 34p (5/7) *) han har desværre udviklet underbid ved at die.

Bådsgårds Beauty fik 8-7-7-8-7 = 37p (3/3) hun var lidt tam på dagen

Bådsgårds Filur fik 9-9-8-8-8 = 42 p (1/7) blev bedste hingstføl og fik ærespræmie.

 

Familien Jørgensen havde Bådsgårds Bobby med i 1-års hingesteholdet og han klarede sig flot sammen med Christoffer som mønstrer.

 

 

Her får filur overrakt en rød sløjfe !

 

Kjeld er ved at komme på benene igen !

 
Så er Kjeld ved at komme på benene igen efter hans blodprop i lungen dagen før hoppekåring i Randers. Vi har derfor ikke nået alle de ting vi gerne ville her i sommer - men vi er nød til at tage den lidt med ro - også i de næste måneder. Men Kjeld har det godt og kommer sig stille og roligt om end han stadig er meget træt.

 

Gyda til Hoppekåring 19/7-2008

 

 Resultat: 8+8+8+8+8 = 40p = II A
 

Gyda blev lige som Gina flot præsenteret af Trine Kristensen. Gyda tiltrak sig meget opmærksomhed på kåringspladsen. Og hun fik rigtig mange smukke ord og kærlige klap med på vejen.

 

Gina til Hoppekåring 19/7-2008

 

Resultat: 7+7+7+7+8 = 36p = II B
 

Dommerne syntes Gina var alt for fed og fokuserede mere på hendes foderstand end bygningen ! - Så hun må afsted igen om et par år.

Hun opførte sig iøvrigt eksemplarisk - hun har lært utrolig meget på kort tid. Tror iøvrigt at hun syntes det var sjovt at være afsted.

 

"Linselusen"

 

Gyda og Gina er faldet godt til i flokken. De er begge meget forelsket i vores gamle hvide vallak Merrylegs - men han er også damernes ven. Sjovt nok er Gyda med på mange billeder - da hun kommer hver gang vi viser os i folden.
 

 

Stor sorg !

 

Bella Moviemix er taget til de evig grønne græsmarker.

 

Bella blev syg for 3 uger siden og vi har forsøgt alt for at redde hende - men da dyrlægen gav os den forfærdenlige besked, at hun aldrig ville få et smertefrit hesteliv igen, måtte vi træffe den vanskelige beslutning - at aflive hende.

 

Bella Moviemix vil blive husket og savnet af hele familien. Hun var simpelthen en fantastisk pony og havde fortjent mange flere gode år.

 

Nissens Legat skue den 21/6-2008

 

Vi har været til Nissens Legat skue i Skive. Et skue for hingste og følhopper af alle racer. Vores shetlandspony følhopper og føllene klarede sig godt.

 

Bine Breum og føllet Bådsgårds Filur blev 3. bedste følhoppe
 
 
Søndervangs Babette med føllet Bådsgårds Beauty blev 5. bedste følhoppe.
 

Søndervangs Malou me føllet Bådsgårds Prins var også med men blev ikke placret.

 

Sikke et hoppeføl

 

Babette fik tidligt om morgen den 1/6-2008 et smukt rødt hoppeføl med hvid blis.

Vi var tæt på at have miste den lille skønhed i hendes første levedøgn, men dyrlægen reddede hende heldigvis. Vi kunne ikke få gang i hendes mave selvom hun drak mælk hos moderen. Men tørken og den megen varmem havde været lidt hård ved hende.
 

 
 

Farmshow 2008

 

Søndag den 18/5-08 har vi været til Farmshow i Skive og det gik utrolig godt langt ud over det forventede:

 

Bådsgårds Line (2 års hoppe) fik 22 p og blev 3 ud af 4

Bådsgårds Baby (2 års hoppe) fik 23 p og blev 2 ud af 4

Bine Breum og Bådsgårds Filur (følhoppe) fik 24 p og blev 1/4

Shania-Lau (DV - goldhoppe) fik 23 p

  
Her Bine Breum og Lasse med Bådsgårds Filur
 

Bådsgårds Baby og Bådsgårds Filur fik rigtig mange roser med på vejen. Det skal dog siges af Baby var fuld af spillopper mens hun var inde i ringen.

 

Prins er kommet til verden !

 

Fredag morgen den 16/5-08 kom Prins til verden. Malou skulle dog have lidt hjælp til folingen - men til alt held gik alt godt. Prins er født sort med en del hvide hår ned af næseryggen - men vi forventer at han bliver skimmel/hvid. Prins har lige fra fødslen været særdelse tillidsfuld og kælen.
 

 

Sikke en Mors-dagsgave

 

Nu har drengen jo ikke ligefrem gjort så meget i Mors-dagsgaver de sidste år - så er det jo ekstra glædeligt, når de har besluttet at give mor en ny kæle pony. Så Lørdag den 10/5-2008 kom der 2 nye damer på adressen. 1 til Mors-dagsgave og 1 til Fars-dagsgave senere. Ponyerene hedder Gyda og Gina, de har begge rigtig fine afstamninger.

 

Gyda er smuk mørk rød med lys man og hale og en flot hvid blis (hun er i øvrigt en helsøster til avlshingsten Albert). Gina har samme mor som Gyda men en anden far, hun er mocca rød/brun - ret speciel farve - og så er hun noget mindre en Gyda - men yderst charmerende.

 

Billeder kan ses under avlshopper.

 

Så fik Enigma også føl

 

Enigma er mors travhest hun er efter New Quick og har Pro April som mor. Føllet er født den 7. maj 2008 og er efter Gill's Victory. Og det blev en røde "pige" med hvid blis og en hvid bagsok. Men utrolig smuk og langbenet. Et utroligt tillidsfuldt føl - hvilket ikke helt passer moderen.

 

Enigma og føl (Renigma) 

 

Så kom det første føl 2008

 

29/4-2008 har Bine Breum fået et rødt hingsteføl efter den spændende avlsgodkendte unghingst Noland Bomlund. Det lille føl er blevet døbt og hedder Bådsgårds Filur og har udover hans charmerende ydre nogle super gode bevægelser.
 

Bine Breum med sit nyfdte føl Bådsgårds Filur
 
Hopperne er kommet hjem !

 

Så er hopperne kommet hjem fra "vinterhi". Dog er Lonnie blevet på gården - da hun er blevet deres lille kælepot, så de kan slet ikke undvære hende. Hun har fået Bobby ned til sig så hun har lidt selskab.

 

Plageskue i Skanderborg 5/4-2008

 

Så har vi været til Plageskue i Skanderborg

 

Bådsgårds Baby: 8-7-7-7-7 = 36p

Bådsgårds Line: 8-8-7-6-6 = 35p

 

Resultatet for Baby var lidt skuffende, men som et lille plaster på såret blev hun dog kåret som bedste klargjorte pony.Så kom vinteren !

 

Så kom vinteren - til påske 2008

 

Og som altid er vores heste og ponyer ude og nyde vejret !

Copyright - Stutteri Bådsgård v/ Mette Skov Johansen og Kjeld Birch Iversen | Lundøvej 137, Bådsgård, 7840 Højslev - Danmark | Tlf.: 3012 7724 | msj@os.dk