Nyheder / 2012

2012

19/12-2012 - Glædelig jul
 
Vi ønsker alle en rigtig
 
30/11-2012 - Alle ponyer er hjemme på vinterferie
 
Så har vi fået samlet alle 25 ponyer på samme adresse! Vi har hentet hingsteflokken hjem, og der er gået helt problemfrit. Tror faktisk at hingstene nød at komme hjem, så de kan følge med i dagens gøremål.
 
Det er dejligt når ponyerne skal på sommergræs - men vi syntes nu også det er hyggeligt når de kommer hjem igen og man i vinterens løb kan gå og nusse om dem.
 
27/10-2012 - Flot og spændende oktobershow i Vestbirk
 
Vi har i weekenden været til et flot og spændende oktobershow i Vestbirk med Welsh og Shetlandsponyer. Rigtig flot arrangeret og dejligt at se at børnene også deltog i showet.
Vi havde Højlunds Madinell og hends 2 mdr. gamle føl med. Det gik rigtig godt og Madinell gik endda hen og blev Veteran reserve champ og følbassen blev en oplevelse rigere. Vi gjlæder os allerede til at deltage igen til næste år. Tusind tak til Rikke (stutteri Nørvang) fordi vi måtte låne en af hends ponypiger (Laura) til at hjælpe med føllet - og selvfølgelig også tak til Laura.
 
Højlunds Madinell
24/10-12 - Så er ponyerne kommet hjem på vinterfold
 
Dejligt at ponyerne er kommet hjem. Tusind tak til Maria (nabo) for at komme mig til undsætning og hjælpe med at få samlig på ponyerne.
30/9-2012  - Afsked med jordens sødeste pony
 
I dag har vi taget afsked med jordens sødeste pony. Hvor er det svært, når det er en af de ponyer, man holder rigtig meget af. Men vores elskede Søndervangs Malou var mærket af sidste vinters pludselige forfangenhed og efterårets komme, havde ikke gjort det lettere for Malou. Så vi var nødsaget til at tage den tunge beslutning og give hende fred. Malou har været en fantastisk pony for os, med hendes søde og venlige sind. Hun vil blive savnet meget både af de to- og firebenede her på stedet. Men vi ved jo at hends største fan, venter på hende på den anden side af regnbuebroen.
21/9-2012 - Ny hvid skønhed!
 
Så har vi fået hentet Kjelds hvide skønhed. Det er ikke så tit, at Kjeld forelsker sig i en pony, men denne pony har stået øverst på Kjelds ønskeliste i flere år. Så da Henriette og Kim spurgte til om vi evt. var interesseret i Yvette Bomlund, skulle vi ikke bruge særlig lang betænkningstid til at sige ja tak. Og nu er hun så hentet hjem til stutteriet og vi nyder synet at denne flotte dame. Endnu engang tak til Stutteri Over Fussing fordi de tænkte på os, da de skulle sælge Yvette.
 
Yvette Bomlund
 
Yvette Bomlund i midten lige ankommet.
28/8-2012 - Så folede Højlunds Madinell endelig!
 
Vi har ventet og ventet på at Madinell skulle fole, men Àki og Madinel har åbentbart snydt os! Vi har haft TV-overvågning på i 1,5 måned og har ingen steder været hele ferien, da vi har været overbevist om at folingen var nært forestående. Så det var en helt lettelse da Madinell endelig folede. Det blev et folt rødt hingsteføl med stor hvid stjerne på 58 cm. Og fin det er han selv om han var længe undervejs.
 
Madinell og føl
Højlunds Madinell med føllet Bådsgårds Maestro - her kun få timer gammelt.
27/8-2012 - Flot 2. plads i Ponytrav til Bådsgårds Line og Anne
 
Så har Line igen fået lidt hov - så hun kunne komme med til ponytrav igen. Og hun kvitterede med at gå et rigtig godt løb godt kørt af Anne Ravn Pedersen til en flot 2. plads.
 
19/8-2012 - Teglgårdens Ymer er flyttet ind
 
Egentlig skulle vi jo ikke have flere ponyer. Men Prins savnede altså en legekammerat og en makker til 2-spand. Så vi har købt Ymer. Og de to skimle ponyer har hygget sig lige fra dag 1.
 
Ymer og Prins
18/8-2012 - Føl- og plageskue i Hurup med 7 ungdyr
 
Vi har været til Føl- og plageskue i Hurup og det var faciliteter med mersmag. Godplads, fine bokse og fin mønstringsbane. Vi havde været så letsindige at tilmelde 7 ungdyr og måtte have hjælp at flere gode venner for at få alle ponyer transporteret til Hurup.
 
Bådsgårds Prins
Vallak: Bådsgårds Prins
 
Bådsgårds Diva
Hoppeføllet - Bådsgårds Diva - 2 mdr. gammel.
Bådsgårds Diva med mor Bådsgårds Baby
Bådsgårds Diva med mor - Bådsgårds Baby som nød at komme med i byen.
 
Bådsgårds Baronesse
Bådsgårds Baronesse som pt. er vokset lidt fra hinnanden
 
Bådsgårds Máki
Bådsgårds Máki - er pt. lidt løs i haserne
 
Bådsgårds Baron
Bådsgårds Baron - flot mønstret af Hans Ulrik Jensen
Bjerregårds Annabel
Bjerregårds Annabel flot mønstret af Anne Ravn Pedersen.
 
Fuglsang's Fione
Fuglsangs Fione - som er blevet lidt rund hen over sommeren.
 
Tusind tak for hjælpen til Anne og Hans Ulrik for at hjælpe med at mønstre ponyerne. Tusind tak til Lotte og Gert for hjælp med transport af ponyerne. Og til Torben og Tina for lån af ekstre trailer. Uden jeg havde vi slet ikke kunnet fremstille så mange ungdyr.
 
Tusind tak for de fine ærespræmier til Stutteri Brøis, Stutteri Øster Skårup, Stutteri Bådsgård, Brdr. Vestergaard og Thy-/Mors rideudstyr.
 
Og stort tillykke til Fam. Christiansen med det super flotte resultat - BIS, bedste hingst og bedste hoppe.
 
1/8+7/8-2012 - Agility på Rytterlejr
 
Den 1. og 7. august var vi blevet inviteret til Viborg Rideskole, for at vise agility på deres to rytterlejre. På stor lejren var der 39 børn og på juniorlejren var der 53 børn. Begge dage havde vi Bådsgårds Line og Bådsgårds Beauty med for at vise, hvordan man kom igennem Agilitybanen. Herefter var de børne som med elevponyer og egne ponyer prøvede kræfter med Agilityrbanen. Vi havde begge dage lavet en lille konkurrence og var meget imponeret over hvor dygtige børne og ponyerne/hestene var til at forcere pressenning, flag og meget mere.
 
4/8-2012 - Hesten i Fokus med mange shetlænder aktiviteter
 
Hesten i Fokus blev igen i år en rigtig dejlig hestedag. Vi havde på trods af ferie mv. fået stablet et shetlænderstævne på benene i Skive Rideklubs kravlegård om formiddagen. Dette blev rigtig godt besøgt. Og der var rigtig mange tilskuere, der så de dygtig børn, shetlandsponyer, rytterer, kuske og fremviserer - supergod reklame for vores dejlige ponyrace. Om eftermiddagen var der pynt en shetlandspony på travbanen og der var mange børn som begejstret flettede og smurte ponyerne ind i glimmer. På Springbanen var der om eftermiddagen toppekørselsstævne, som vi havde arrangeret i samarbejde med MKS. Her gjorde shetlandsponyerne igen god reklame for racen.
 
Vi havde lånet et par ponyer ud til et par dygtige ponytravpiger og det gik over alt forventning. Super godt klaret piger!
 
Bådsgårds Filur
Stine Ramsussen og Bådsgårds Filur vandt klassen for lange liner. Det skal lige nævnes at FIlur kun havde haft seletøj på 5 gange og Stine kun havde haft mulighed for at øve med Filur 2 gange.
Filur er iøvrigt til salg, så mangler du en dejlig smart kørepony - så er han måske her!
 
Merrylegs og Sofie
Sofie Dahl og Merrylegs vandt køreklassen og det på trods af at Sofie aldrig havde prøvet at køre et program før. Og om eftermiddagen blev Sofie og Merrylegs ogås en flot nr. 2 i ponytravløbet.
 
Bådsgårds Beauty og Stine var med i Agilityklassen forklædt som galoppony/Jockey og klarede sig rigtig flot. Bådsgårds Filur og Sofie var også med i Agilityklassen forklædt som travpony/kusk og kom også banen rundt. Desværre har vi ikke nogle billeder herfra.
 
Om middagen var Casio og AnneSofie med i "The Pink Panter Show", desværre har jeg endnu ikke fået fat i et billede fra showet med Casio på.
 
Om eftermiddagen kørte vi Toppekørsel med Bådsgårds Line og fik som altid med denne pony nogle gode ture rundt på banen.
 
29/7-2012 - Casio's sommerferie er slut
 
Så har Casio være på en velfortjent sommerferie og hygget sig på græs. Han er nu kommet tilbage til Rideskolen, da han skal være med i "Pink panter showet". Det er sjovt at se, hvor meget han hygger sig med at være "showhest" - han nyder når musikken spiller.
28/7-2012 - Flot resultat til Baby med Diva til Hobro Dyrskue
 
På trods af regnvejret kørte vi med Bådsgårds Baby og føllet Bådsgårds Diva og regnjakker mod Hobro Dyrskue. Da vi nærmede os Hobro var det helt tørvejr - det var rigtig rart. For det er jo ikke sjovt, hvis det hele drukner i regn. Vi havde allieret os med Annette Svendsen som føltrækker - så Diva var i rigtig gode hænder lige fra vi ankom til dyrskuepladsen. Baby blev som altid glad da hun opdagede at hun var kommet til Dyrskue, så det var bare på med trensen og ind i ringen da det blev følhoppernes tur. Det var første gang at Baby blev udstillet som følhoppe og hun fik flotte 24 point og gik fløj i holdet. Senere på dagen skulle vi konkurrere med den anden som fik 24 point og her blev vi, som ventert, henvist til anden pladsen - slået af den gode 3 års hoppe fra Stutteri Heden.
 
 Bådsgårds Baby
 
Bådsgårds Diva havde en fantastisk dag, hun fik hilst på et utal af børn og fik lært at stille pænt op og opførte sig i det hele taget eksemplarisk - Tusind tak til Annette Svendsen for din måde at håndtere den lille følpige på - det var til lige til UG.
 
Bådsgårds Baby og Bådsgårds Diva
 
Tusind tak til Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark for den fine ærespræmie.
 
22/7-2012 - Cille Breum har fået føl
 
Cille som vi solgte i foråret, har fået et smukt hoppeføl, som vi lige voar forbi og se. Dejligt at se at hele famlien Søgård går op i ponyerne og at de har det rigtig godt.
 
Cille med føl
20/7-2012  Så fik Baby's baby navn - "Bådsgårds Diva"
 
Langt om længe lykkedes det os at finde et navn, som vi syntes passer til Baby's lille føl. Vi havde først snakket om, at hun skulle hedde Lady - men den lille dame er altså ikke en rigtig lady. Så hun har fået navnet "Bådsgårds Diva" - for hun opfører sig som en diva.
 
Bådsgårds Diva
 Bådsgårds Diva
 
Nu venter Diva så bare på, at hun får en legekammerat. Men Madinell har åbenbart ikke travlt med at få folingen overstået - så vi venter stadig.
 
14/7-2012 - Overraskende hoppekåring - lørdag
 
Inden vi meldte til Hoppekåringen i år, havde vi kontakt til Trine Kristensen, for at høre om hun kunne hjælpe os til Kåringen, som hun plejer. Ved denne snak faldt samtalen på Søndervangs Babette, som var til omkåring i 2006 samtidig med at hun var plejemor for Bådsgårds Baby. Dengang blev Babette kåret i 2. kl. B, hvilket vi altid har syntes var lidt under hvad hun var berettiget til, men plejemoderrollen var dengang vigtigere end kåringsresultatet, hvilket Babette jo også bar præg af dengang. Men Trine syntes atlså, at vi skulle stille Babette til omkåring nu som veteran, hvis vi syntes hun så godt ud, for det nagede også Trine at hun ikke fik en blå sløjfe i 2006. Så vi håbede på at vi kunne hente bare et lille bitte point mere ved dette års kåring.
 
Så Babette blev vasket og gjort klar fredag aften, og Dronningen (som vi kalder hende) nød som altid at blive pudset og ordnet. Kælenavnet Dronning har ikke noget med hendes temperament at gøre, for Babette er en utrolig sød pony - men hun kan altså løfte hovedet og kigge på en med et blik, som er en dronning værdig.
 
Så vi drog til Randers med håbet om at få Babette opgraderet. Vi var dog lige ved at overveje at trække hende fra at gå i ringen for Babette blev, på trods af hendes 15 år, meget urolig og bange for regnen der trommede på taget, og hun kunne så bestemt heller ikke li' når folk klappede.
 
Men Trine fik med hendes rolige tag på ponyer mirakuløs vist Babette i ringen, så hun tog sig rigtig godt ud. Og vi blev efter mønstringen enige om, at hun nok fik den ønskede blå sløjfe i år. Så vi håbede på det bedste.
 
Men Dronningen må altså have fortryllet dommerne, for hun blev sat på fløjen i Veteranholdet, men det er jo ingen garanti for en blå sløjfe. Trine og Babette blev kaldt frem for at få deres bedømmelse og ved denne lejlighed var vi da nær besvimet, for vores dejlige Dronning Søndervangs Babette fik tildelt 5 stk. 9 taller - helt ubeskriveligt !
 
Så nu er det altså helt slut med at Kjeld kan drille mig med, at jeg er så glad ved min gamle 2.kl.B hoppe !
 
Tusind tak til Trine Kristensen både for den flotte fremvisning - men også fordi du fik os til at stille Babette til omkåring. Også en stor tak til Stutteri Egedal for den fine ærespræmie til Bedste Veteran.
 
Søndervangs Babette
Søndervangs Babette kåret i 1. kl. med 9+9+9+9+9 ialt 45 point.
 
Søndervangs Babette
Søndervangs Babette med dronninge-blikket og en helt måløs ejer - ja vi glemte helt at få fotograferet ponyen med trense på - men fik lige at par billeder inden hun blev læsset i traileren.
Vi havde også  vores rare kørepony Bådsgårds Line med. Hun havde i april/maj den fineste sommerpels, da hun skiftede pels tidligt. Hun har deltaget i ponytrav og andre kørearrangementer og har derfor været på stald om natten vinteren over. Men det har åbenbart været for koldt for Line, at komme på døgnfold med de øvrige ponyer, for hun har sat pels igen, hvilket jo ikke pynter til en hoppekåring. Og så har Line deltaget i køreshowet til Landsskuet, så hendes hove var også blevet lidt nedslidte. Så vi var lidt spændt på, om hun nu fik en grøn sløjfe med hjem!
 
Bådsgårds Line
Bådsgårds Line kåret i 2. kl. A med 8+7+8+7+7 ialt 37 point
13/7-2012 - Overraskende hoppekåring - fredag
 
Vi havde meldt 4 hopper til kåring - mest for at få logo i passene og havde egentlig ikke de helt store forventninger til kåringsresultaterne.
 
En af de store overraskelser på kåringens første dag vor moderniseringen af Kallehavegård, hvor er det dog blevet lyst og flot i hallen mv.
 
Vi havde meldt to 4-års hopper til kåring. Og det gik lidt over forentning med Beauty og lidt under forventning med Bernadina. Det skal her lige nævnes at Bernadina var hestegal på dagen og gik og skrævede lidt - så bedømmelsen af hende var helt ok på dagen.
 
Begge hopper blev flot fremvist af Trine Kristensen, som skal have stor tak for hjælpen ved dette års kåring.
 
Bådsgårds Beauty
Bådsgårds Beauty kåret i 2. kl. A med 9+8+8+7+7 ialt 39 point
 
Tøttrups Bernadina
"Svesken" - Tøttrups Bernadina kåret i 2. kl. A med 9+8+8+7+8 ialt 40 point
 
10/7-2012 - Babys føl vokser hurtigt
 
Babys føl vokser hurtigt og er ved at være en fast lille dame. Hun er utrolig sikker og hurtig på benene. Men vi har et lille problem med hende - vi kan ikke rigtig finde det helt rigtig navn til Babys baby!
 
Babys baby
 
4-7/7-2012 - Med Showholdet til Landsskue
 
Vi havde valgt kun at udstille en pony til Landsskuet i år og valget faldt på vores nykårede Hingst Tøttrups Benzon SH 704 som ikke har prøvet så meget i sit liv, så derfor var han med til Landsskue for at lære og opleve nye ting. Benzon opførte sig eksemplarisk og var sød både i ringen og i boksen. Vi tror faktisk han syntes at det var lidt hyggeligt med alt den opmærksomhed. Vi blev bekræftet i at Benzon er meget sød overfor børn, hvilket vi vægter højt. Benzon fik 22 point.
 
Benzon til Landsskue 2012
 
Udover udstillingen og vores teltferie med børnene på Landsskuet, deltog Bådsgårds Line og fruen sammen med showholdet fra Vestjylland i køreopvisning til Landsskuet store dyrskueshow både fredag og lørdag. Det var noget helt specilet at køre rundt på pladsen og vise hvor fin shetlandsponyen er som kørepony, og at voksne kan bruge ponyen til andet end avl.
 
Showholdet til Landsskue
 
Tusind tak til Showholdet for en deljig oplevelse og til øvrige shetlandsfolk for nogle hyggelige dage.
2/7-2012 - Skive Rideklubs rytterlejr 2012 var på shetlænder visit
 
Ikke mindre end 59 børn + forældre og hjælpere havde fundet vej til vores lille shetlænderstutteri. Så Baby's lille føl blev beundret, alle ponyer blev nusset og strigle. Og 17 af ponyerne var en tur med ved fjorden og soppe - enkelte var helt ude og bade.
 
Efter ponypause og kage, saftevand og vandmelon til de tobenede, fik vi igen fundet 15 ponyer frem. Og så var en tur med på ridebanen, hvor vi lavede lidt ponyspring og øvede håndtering fra jorden. Til slut fik vi Merrylegs børstet og pyntet, så han var klar til at komme på travbanen til ponytravløb. Der var et stort heppekor med på travbanen - så Merrylegs løb alt hvad han kunne og fik en flot 2. plads - flot assisteret af Sofie Dahl.
 
Tusind tak til Lotte og Bedste, som hjalp til med at servicere de mange gæster på dagen.
 
Rytterlejr
Skive Rideklubs rytterlejr 2012 - var på besøg for at se og hygge med shetlandsponyerne.
 
24/6-2012 - Så fik Bådsgårds Baby sin baby
 
Så fik Baby endelig føl, ca. 14 dage over termin - men det var værd at vente på. Da vi tog imod føllet blev vi noget overrassket over de mørke ben, som var til fødsel. Føllets far er vores egen Skovlundens Áki som er rød. Bådsgårds Baby er brun, men hun har en rød mor og hvid far. Så vi havde egentlig ventet et rødt føl. Men det blev altså et fint sort hoppeføl.
 
Baby var desværre ikke helt frisk ovenpå fødslen, så dyrlægen var lige forbi (selvfølgelig på en søndag) og give hende smertestillende og lægge børstave i hende - så nu håber vi at det går, som det skal.
 
Føllet derimod er super friskt og har fundet ud af at drikke både, når Baby står og og ligger ned. Hvorefter hun så piler rundt og kommer løbende hen til os, hun er utrolig tillidsfuld og kælen.
 
Iøvrigt mente vores dyrlæge, at han ikke vil blive det mindste overrasket, hvis føllet blev skimlet, da han syntes hun var lidt for mørk til at blive sort. Så nu må vi vente og se hvilke farve den lille dame ender op med - uanset farven er hun Babys søde baby.
 
Lille føl
 Bådsgårds ? - Babys lille baby - her kun 18 timer gammel
 
Bådsgårds Baby ser stadig noget træt ud - men er meget glad for sit lille føl.
17/6-2012 - Rigtig flot Farmshow i Skive
 
Vejret holdt hele dagen til Farmshowet i Skive trods meteologernes varsel om regn og skybrud. Og der var rigtig mange tilskuerer på pladsen, hvilket jo giver ekstra god stemning.
 
Vi havde 4 ponyer med til skuet. Vi havde først meldt 2 til, men da et par søde hestepiger gerne ville prøve og med til Famshow meldte vi to ekstra til.
 
Tøttrups Bernadina (4 år) er en rigtig dejlig og sjov pony (ja det er jo "Svesken" som vi kalder hende i daglig tale) Hun elsker at komme i byen og Farmshowet var ingen undtagelse. Svesken blev bedste goldhoppe hendes alder til trods og så blev hun skuets bedste shetlænder og fik som eneste shetlænder 24 point. I kampen om skuets bedste hest på tværs af alle racer blev hun en flot nr. 3 - og tilmed skuets 2. bedste hoppe. Det er altså ikke helt uden grund at vi kalder hende for Svesken! - endnu en gang tak til Dorthe H. Nørgaard for at vi fik lov til at købe den skønne pony.
 
Tøttrups Bernadina
           Svesken - Tøttrups Bernadina - 24 point og ærespræmie - tak til DLG Viborg-Bjerringbro
 
Fuglsangs Fiona (2 år) var med for at lære, hun er lidt forsigtig overfor nye ting. Men det gik rigtig fint til Farmshowet - dog syntes hun altså at de der køer, skulle holde sig lidt på afstand.
Fione var lidt overfrisk da hun var i ringen - men hun er jo også ung. Men fik til trods flotte 23 point. Efter bedømmelserne var Fione med til Ponyagiligty med Anne Ravn Pedersen, hvilket var rigtig lærerigt for Fione - som kom hele banen rundt - super flot assisteret af Anne.
 
Fuglsangs Fione
                          Fulgsangs Fione - 23 point - her flot stillet op af Bent Brix
 
Bådsgårds Beauty og Skårups Bibi blev flot vist frem af Annesofie Søndergaard og Signe Møller. Det var pigernes første dyrskue og fremvisning, hvilket man slet ikke kunne se - for de klarede det så flot. Pony Agility banen blev også flot prøvet af, hvilket er rigtig lærerigt for både pony og trækker. Tusind tak for hjælpen piger både med klargøring inden skuet og til selve skuet, vi håber meget, at I vil hjælpe os til andre skuer.
 
Bådsgårds Beauty (4 år) blev en flot nr. 3 i goldhoppeholdet og fik fine 23 point. Skårups Bibi (3 år) fik en flot 2. plads i 3-års holdet og fik 22 point.
 
Bådsgårds Beauty og Skårups Bibi
Til venstre - Bådsgårds Beauty  - 23 Point - flot assisteret af Annesofie Søndergaard - 12 år
          Til højre Skårups Bibi - 22 point - også flot assisteret af Signe Møller - 12 år
11/6-2012 - Flotte resultater til ponytrav
 
Merrylegs og Sofie Dahl fik kørt et rigtig flot ponytravløb og fik en flot 2. plads. Bådsgårds Line og Anne Ravn Pedersen som har et meget stort handicap og skal løbe 140 meter ind på Merrylegs fik også kørt rigtig fint og nåede frem til en super flot 4. plads. Rigtig dejligt at se ponyerne så godt gående og så nyder de begge to pigernes super pleje efter løbene.
3/6-2012 - Køreopvisning ved Lemvig Dyrskue
 
Vi var lige en smut forbi Lemvig Dyrskue med Bådsgårds Line for at være med i køreopvisningen. Vi var 8 ekvipager og fik programmet gennemført - det er jo god øvelse til Landsskuet, hvor vi også skal vise køreprogrammet.
 
Og som altid var der jo mange hyggelige shetlænderfolk og dejlige shetlandsponyer på pladsen.
27/5-2012 - Casio har været til stævne
 
I dag har Annesofie startet Casio til stævne ude hos Rude Mølle hestrepension. Det gik rigtig flot for Annesofie og Casio, som i den første klasse LD red 66,66 % og fik en flot 3. plads og i næste klasse LC red hun 63 % til en flot 4. plads, så rigtig flot redet i det varme vejr.
 
Casio og Annesofie
 
26/5-2012 - Flot Farm Festival i Hurup - med masser af sol
 
Vi skulle køre opvisning til Farm Festival i Hurup og havde derfor valgt at udstille Bådsgårds Line, når hun nu skulle med til opvisning. For at hun ikke skulle være alene hele dagen havde vi tage Bådsgårds Beauty med.
 
Både Line og Beauty deltog i goldhoppe holdet og fik begge flotte 23 point ot ærespræmie - hvilket var helt overvældende. Tusind tak for de fine ærespræmier fra Ll. Engesvang og XL-byg. Og tak for gavekortet fra Rema1000.
 
Køreshowet gik fint med de 10 ekvipager og det er virkelig fin reklame for brugen af Shetlandsponyerne - og så har vi (både 2- og 4-benede) det rigtig hyggeligt, når vi træner.
 
Farm Festival i Hurup
 
19/5-2012 - Tøttrups Benzon kåret i II kl. A
 
Vi har været til hingstekåring i Egtved - sikke fine lokaliteter. Det var første gang vi stillede en hingst til kåring - så der var lidt nerver på.
 
Tøttrups Benzon til kåring
 
Benzon har jo hele vejen igennem været lidt af en udfordring. Han er en rigtig sød og rar pony - men han har ikke været i hænder de første 4 år af sit liv - og har været af den overbevisning at mennesker er sådan nogen man holder sig på afstand af. Men nu går det meget bedere og han opførte sig til UG til hingstekåringen - flot fremvist af Nina Thybo, der med kropssprog viste Benzon vejen - så han fik en rigtig god bedømmelse og oplevelse. Tusind tak for det! Ja vi tror faktisk at han nød al den opmærksomhed.
 
Tøttrups Benzon er 95 cm i stgm. og har et pibemål på 15,5 cm. Han fik følgende point og beskrivelse:
 
Type = 8,Bygning = 8,Lemmer = 8,Skridt = 7,Trav = 8 ialt 39 point
 
Pony af god type med et kønt og udtryksfuldt hovede med et godt udtryk. Velbygget med velansat hals og god overlinie. Mere muskulatur i underlårene ønskes. Passende føre lemmer med gode runde hove. Bevægelsen i skridt er lige og med godt indundergreb, dog ønskes mere fremdrift. Bevægelsen i trav er god og aktiv.
 
Tøttrups Benzon til hingstekåring i Egtved
                 Tøttrups Benzon til Hingstekåring i Egtved - flot fremvist af Nina Thybo
14/5-2012 - Senigma Skov's første sejr
 
Senigma Skov er en bror til hoppen Renigma Skov, som vi så tragisk mistede. Nu har Senigma vist at stammen godt kan gøre sig på ovalen.Senigma Skov ejes af Anna Johansen.
 
Senigma Skov vandt i tiden 19,9 over distancen 2000 m. Se løbet  - tryk her
 
Senigma Skov
 
13/5-2012 - Konfirmation
 
Så har vi fået Lasse konfirmeret og fejret. Det blev en rigtig dejlig dag - helt som Lasse havde ønsket sig - uden heste og ponyer!
 
29/4-2012 + 7/5-2012 - Merrylegs kan endnu!
 
I år kørere Sofie Dahl med Merrylegs og det er indtil videre blevet til 2 flotte 3. pladser, super flot styret rundt af Sofie.. Anne Ravn Pedersen kører i år Bådsgårds Line, de to bliver spændende at følge fremover.
22/4-2012 - Travl unghesteskue i Skive
 
Vi havde meldt 8 ponyer til Unghesteskuet - og må nok sige at det var lige i overkanten af hvad vi kunne klare - men alle 8 fik en god bytur, hvilket vi vægter højt. Marie og Anne Ravn Pedersen var en stor hælpe med at få ponyerne gjort klar og vist i ringen - tusind tak for hjælpen piger.
 
Vi måtte dog køre ponyerne ud allerede lørdag aften - da vejreguderne havde lukket op for vandsluserne. Så flere af vore ponyer var lidt slukørede på dagen.
 
De 8 ponyer fik følgende resultater:
 
Bådsgårds Prins - 9-8-9-8-7 = 41 (nr. 5/5)
Bådsgårds Filur - 8-7-7-7-7 = 36 (nr. 4/5)
Bådsgårds Bacardi - 8-8-7-5-5 = 33 (nr. 5/6) Fik ikke vist hverken skridt eller trav!
Bådsgårds Baronesse -  9-8-6-6-7 = 36 (nr. 8/10)
Bådsgårds Baron - 8-8-7-6-6 = 35 (nr. 1/4)
Bådsgårds Máki - 7-7-6-7-7 = 34 (nr. 3/4)
Fuglsangs Fione - 8-8-8-7-7 = 38 (nr. 6/9) Finaledeltager
Bådsgårds Josefine - 8-7-7-7-6 = 35 (nr. 6/8)
 
Sidst på dagen var der showmønstring, hvor Marie, Anne og jeg hver havde en pony med. Bådsgårds Prrins og Mutter
Her er lige et stemningsbillede af Prins og Mutter med kost og spand. Foto: Alex Mathiesen
 
April 2012 - Travlhed op til Unghesteskuet i Skive
 
Vi har travlt med klargøring og træning af de 8 ponyer vi skal have med til Unghesteskuet i Skive. Vi er også igang med at lave katalog til skuet og skaffe præmier - så der er ikke tid til ret meget andet. 8 tilmeldte ponyer er nok lige i overkanten - men de unge dyr har jo rigtig godt af at komme en tur i byen - og vi ser så heldige at der af og til kommw noge piger og hjælper til.
 
Ind i mellem er jeg da også lige ude og ride en tur på Casio - han stortrives på Skive Rideklub. Og så er jeg så heldig, at AnneSofie hjælper med at passe ham de dage jeg har travlt. Det er rigtig dejligt, for så ved jeg, at han bliver nusset og plejet til UG kryds og slage - tak for det !
 
7+8+9/4-2012 - Travle påskedage!
 
Lørdag stod i træiningen og klargøringens tegn af de 8 ponyer som er tilmeldt Unghesteskuet i Skive. Det gik rigtig godt med stor hjælp af Marie og Anne. Dejligt at ponyerne ikke har glemt hvordan man mønstrere. Det er kun Bacardi som ikke helt forstår hvad det er han skal.
 
Søndag formiidag var vi en tur ude i Skive RIdeklub med Bådsgårds Prins og Bådsgårds Beauty, et par friske piger havde lovet at hjælpe med at gøre dem ryttervante. Dette gik helt planmæssigt, der var ikke en af ponyerne som vrikkede med et øre, de gik bare rundt med rytter på som om det var en helt naturlig ting - selv om det var allerførste gang.
 
Tak for hjælpen piger!
 
2. påskedag - mandag morgen drog vi afsted til Thyholm med Bådsgårds Line og Bådsgårds Filur. Line skulle op og med til træning af køreshow og Filur skulle have sele på og og gå i liner for første gang. Rigtig hyggelig dag - og dejliget at være hjemme midt eftermiddag - så man lige kunne slappe lidt af efter en travl ponypåske.
 
6/4-2012 - Hyggelig familiedag på travbanen!
 
I dag var hele famlien samlet - min mors travhest - en bror til den, som vi mistede forrige år, skulle starte i løb, så hele famlinen var inviteret ud og spise påskefrokost på travbanen for at se "dyret".
 
Det gik rigtig godt Senigma Skov fik en flot 3. plads - og på en måde som tegner lovende for fremtiden.
 
Gamle Merrylegs deltog samme eftermiddag i dagens ponytravløb og tænk den gamle dreng fik en flot 2. plads - super flot køret af Anne Ravn Pedersen.
 
Som afslutning på dagen, var vi lige på den anden side af vejen for at kigge til Casio og give ham lidt ekstra gulerødder.
 
5/4-2012 - Toppekørselsstævne i Tvis
 
Lucinie ser ud til at være kommet sig over strabasserne. Så vi drog afsted til toppekørselsstævne i Tvis med Bådsgårds Line. Der var 12 shetlænder ekvipager til start hos Kurt Pedersen i Tvis. Vi havde en hyggelig og lærerig dag. Tusind tak for det gode selskab og det fine arrangement.
 
Bådsgårds Linie
Hvem mon nyder det mest!
 
Efter stævnet kørte vi til Nees og hentede Skårups Bibi, dejlig rød 3 års hoppe - som nu er flyttet ind hos os.
 
3/4-2012 - En dag med et trist uheld! 
 
Der kan ske rigtig meget på blot en dag! Og denne tirsdag inden påske var en af de dage. Dagen startede egnetlig som alle andre dage med morgenfodring, sende børn i skole og så afsted på arbejde. Jeg havde taget fri til middag, fordi dyrlægen var bestilt til at vaccinere de sidste ponyer og vi skulle aflevere en pony til den nye ejer.
 
Men da jeg kører ind på gårdspladsen, kan jeg se at Lucinia er ved at fole - 2 måneder før termin - ØV!. Så jeg kontakter dyrlægen for at høre, om han kan komme lidt tidligere end aftalt og hvordan jeg skal forholde mig. Da dyrlægen ankommer får han efter megen møje og besvær et dødt hoppeføl fra Lucinia - dyrlægen konstatere at føllet er blevet kvalt i navlestrengen - hvilket bare er sort uhelt! Men til alt held ser Lucinia ud til at klare sig.
 
Sidst på eftermiddagen kører vi som lovet ud og aflevere Cille Breum. Det var lidt vemodigt at tage afsted med en ifolet hoppe, når man lige har mistet et føl. Men vi er ikke i tvivl om, at Cille har fået et super godt nyt hjem, hvor hun vil få den pleje og pasning som hun fortjener. Så vi ønsker de nye ejere held og lykke med Cille - vi glæder os til at se jer på dyrskuerne fremover.
 
17/3-2012 - Store børstedag
 
I dag er alle 23 ponyer blevet børstet og ordnet. Vi har haft 6 søde hestepiger på besøg, som har hjulpet med at børste og ordne ponyerne. Det var nogle rigtige flittige og dygtige hestepiger. Så udover at få striglet alle ponyerne, så nåede vi også at træne og hygge med 11 af dem på ridebanen. Tusind tak for hjælpen piger, det har været en rigtig dejlig dag for både ponyerne og os. Herunder et par billeder fra dagen:
 
Dygtige hestepiger
Dygtige hestepiger og ponyer
 
 Fiona kigger
Er det meningen at jeg skal hoppe over den eller hva'?
 
Prinsen og prinsessen
Mon jeg bliver til en "rigtig" hest - når prinsessen kysser mig?
 
16/3-2012 - Storebørste dag i morgen
 
I morgen kommer der en hel flok piger fra Skive Rideklub og hjælper med at børste og hygge om alle ponyer. Det bliver rigtig hyggeligt og jeg tror ponyerne vil nyde at få nogle af alle de løse hår børstet af.
 
Det går rigtig godt med de 2 nye skimle hopper. De er nu ved at være godt integreret i flokken. Det er et par dejlige ponyer som altid kommer hen og vil snakke med os sammen med de andre i flokken - så dem er vi også rigtig glade ved.
 
Vi begynder også at kunne ane at maverne vokser på de hopper som har besøgt Áki - så vi glæder og til af der kommer føl engang efter Lasses konfirmationen.
 
Det går også rigtig fint med Casio ude på rideskolen. Casio har opdaget, at han faktisk også er en rigtig fin dressurhest. Jeg har redet ham på kandar et par gange (da mine skuldre har drillet lidt) og han går som en hel verdensmester, han kan faktisk rigtig mange øvelser og når han får ros og klap så går han som en drøm - så vi skal vist med til forårets klubstævne.
 
4/3-2012 - Toppekørsels træning
 
Vi har været til Toppekørsels tærning i Vinderup. Det var en rigtig hyggelig eftermiddag med Kurt Pedersen fra Midtjysk Køreselskab som underviser. Så vi fik nogle gode fif og fik snakket med de øvrige shetlænder folk.
 
24/2-2012 - De skimle ponyer har fået et par nye legekammerater
 
Så er vores drøm om at få en rød og en hvid flok ponyer ved at være en realitet. De to unge skimmelhopper vi havde i forvejen har fået 2 nye legekammerater. Et par meget velopdragne og tillidsfulde skimle unge hopper.
 
Skimle hopper
De 2 mørke skimle er 2 år og de lyse er henholdsvis 6 og 4 år
 
Skimmelflok
Forrest de to nye skimle ponyer Bjerregaards Annabel og Manna af Hola
 
4/2-2012 - Så kom vinteren og det er meget koldt
 
Så kom vinteren med meget hård frost. Ponyerne klare det helt fint, dog har vi valgt at tage de ældre ponyer på stald om natten. Så kan vi næsten holde vandhanerne frostfrie.
 
De yngre ponyer ser ikke ud til at have probelmer med frosten, de leger og gør de ting de plejer. Selvfølgelig har alle mulighed for at gå ind i godsbanevogne og læskurer, hvor der er en god tyk madras med ekstra halm. Og så få de lige lidt varmt mash oven i fodret - det kan de rigtig gode li'.
 
De røde drenge leger
         De røde hingste leger og hygger sig som de plejer - på trods af den hårde frost.
 
 
Casio på snefold i SKRK
    Casio nyder at være på Rideskolen - er han ikke fin med sit røde varme "tøse-dækken"
 
10/1-2012 - Vi nyder den milde vinter
 
Vinteridyl 2012
 
Det er ikke kun os som nyder den milde vinter - det gør ponyerne også.
 
Her kan du se resultaterne fra Føl- og Plageskuet i Thyholm 2011.
 
Copyright - Stutteri Bådsgård v/ Mette Skov Johansen og Kjeld Birch Iversen | Lundøvej 137, Bådsgård, 7840 Højslev - Danmark | Tlf.: 3012 7724 | msj@os.dk