Nyheder / 2021

2021

December 2021
 
Vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske alle et godt og lykkebringende nytår.
 
Så blev det heldigvis tøvejr på de sidste dage af året. Det er lidt lettere at passe ponyerne. Og vores bedste investering i 2021 er helt klar høhækkene til wrap rundballer - det har sparet os for meget arbejde. Her er det Bådsgårds Coco som står og spiser.
 
Bådsgårds Coco i høhækken
 
 
Det er koldt her i jul, men hvor er det smukt. Vi nød synet af de unge drenge, som fik lidt godt og frisk vand.
 
Drengene
 
 
Vi vil gerne ønske alle en rigtig glædelig jul.
Pedersmindes Katarina
 
Fik lige dette skønne foto af Bådsgårds Beauty og Richard Larsen fra juleløbet på Skive Trav (Foto Jesper Elbæk)
Bådsgårds Beauty og Richard
 
 
Barbara Bomlund og hendes datter Bolette flytter til Fyn, hvor de skal være køreponyer og hyggeponyer for de nye ejeres børnebørn. Vi håber de to sorte damer vil give mange gode køreturer og dejlige hyggestunder i de fynske.
Barbara Bomlund og Bolette
November 2021
 
Gennem hele året har vi afholdt køretræning med vores dygtige underviser Jeppe Seedorff. Og man begynder at kunne se at formen på ponyerne ser mere og mere rigtig ud. Vi håber den gode udvikling fortsætter i 2022.
 
Bådsgårds Baron
 
 
Oktober - Efterårs Shetlænderstævne 2021
 
Stutteri Bådsgårds Efterårs Shetlænderstævne blev igen et helt tilløbsstykke. Ikke minder en 150 starter fik vi afviklet i løbet af dagen.Tusind tak til alle deltagere, dommere, hjælperer sponsorer og tilskurer for at gøre vores årlige Efterårs Shetlænderstævne til en fantastisk dag. Og så i sådan et dejligt solskins vejr. Tror aldrig der har været så mange mennesker samlet på vores matrikel. Vi er lidt trætte, men sikke mange dejlige oplevelser af dytige ponyer, børn og voksne vi fik set. Tusind tak fordi I bakker op om vores stævne.
 
Fuglsangs Fione
Resultat mv. fra dagen kan ses her https://stutteri-baadsgaard.dk/efteraars-shetlaenderstaevne-2021 hvor der også er link til bla. billedarkiv fra dagen.
Oktober 2021
 
Den 10. oktober var vi til et dejligt og flot Kimbrerskue i Aars. Med os havde vi Tøttrups Bernadina også kaldet Svesken, og hendes føl Bådsgårds Sigurd, som var det sidste af årets føl, der skulle en tur i byen. Sigurd fik oplevet en masse og Sveske fik flotte 24 point og blev nr. 2/9 i et flot følhoppehold, hun fik en super beskrivelse og en flot ærespræmie. Endnu engang tusind tak til Emmeli Mølby Holst for super fremvisning af vores pony igen. Mens vi var til skue fik vi besked om af Bådsgårds Sudoku, et afkom af Sveskes, som havde vundet derby på Sydsjællandsponytrav - det syntes vi var et sjovt sammentræf :-)
Tøttrups Bernadina og Bådsgårds Sigurd
 
Bådsgårds Sudoku
September 2021
 
På Stutteri Bådsgård har vi taget imod over 50 føl, og altid hjulpet levedygtige føl til verden. De sidste 8-14 dage har vi nærmest ikke forladt adressen samtidigt, vi har våget hver nat og ventet på årets sidste føl. I nat skete så det som alle avlere frygter, og som bare ikke må ske, vi mistede et lille nyfødt føl. Trods hjertemassage mv. kunne vi ikke få liv i føllet. Vi er knuste over tabet af det smukke skimle hingsteføl. Hoppemor har det efter omstændighederne ok, men sørger over tabet, og det er næste ikke til at klare at se på.
 
Dyrlægen har været forbi, og kunne konstaterer at føllet var dødt et par dage før fødsel, men det er så trist alligevel.
 
 
13. september har vi afleveret Bådsgårds Oberst på 2,5 år til hans nye familie. Hvor han allerede har fået en rigtig sød lille shetter ven som ny foldkammerat. Vi ønsker Obersts nye ejere tillykke med ham og håber de får mange skønne oplevelser med ham i fremtiden.
 
Bådsgårds Oberst
 
Den 4. september var vi til et flot Føl- og Plagskue i Sulsted. Vi havde to unghopper med, som pga corona ikke har prøvet så meget, og pga af særlige omstædigheder ikke var blevet trænet ret meget. Men begge ponyer gjorde det helt fantastisk, de var så søde, rare og nemme at have med i byen, og viste sig så flot i ringen. Først var 1 årige Bådsgårds Juvel i ringen i et meget stærkt 1 års hold. Juvel fik 9-8-8-8-9-8= 42p 3/5 og en meget rosende beskrivelse. Så var det 2 årige Bådsgårds Daisy's tur hun blev belønnet med 9-9-9-8-8= 43p og 1/5 og en super flot beskrivelse. I finalen blev Daisy RESERVE BEST IN SHOW og begge fik ærespræmie.
Tusind tak til Emmeli Mølby Holst for helt fantastisk flot fremvisning af vore ponyer. Tusind tak for de fine ærespræmie til Nordjyske Bank og Stald Haven.
En særlig tak til alle, som hjalp mig, da jeg forsøgte mig med at løbe en æresrunde med Daisy. Mon ikke jeg snart lærer, at jeg pga hjertet ikke kan løbe mere!
 
Bådsgårds Daisy og Bådsgårds Juvel
August 2021
 
Den 14. august var vi til Aulum dyrskue med gamle Barbara Bomlund på 19 år og hendes hoppeføl Bådsgårds Bianca på 2,5 mdr. Velbevarede Barbara fik flotte 23 point og følpigen har oplevet en masse. Dejligt at komme til dyrskue og hilse på hestefolket igen🙂
Barbara Bomlund og Bådsgårds Bianca
 
 
De røde dreng - Bådsgårds Baron og Bådsgårds Máki -  bliver luftet flere gange i løbet af ugen og de nyder det begge :-)
Køreponyerne
 
Juli 2021
 
30. juli var Bakkegaardens Jackson SH 773 pave stolt af sin datter, som blev bedste føl på tværs af racerne på Ribe Dyrskue. Stort tillykke til Eskedalens Shettere 🤩
 
Eskedalens Frøj-Frøj
 
Hoppekåring 2021
 
Vi har i øjeblikket et par unghopper på herrebesøg på Sjælland hos Sedgehill Onyx og i den forbindelse har vi været så heldige, at Mette Thorshøj havde tilbudt os, at klargøre og vise den ene af unghopperne til kåringen på Sjælland. Desværre var vores Bådsgårds Fabiola noget påvirket af varmen og fik ikke helt vist, hvad hun kan i skridt og trav, selvom Mette Thorshøj gjorde sit bedste.
Fabiola blev kåret i 2.A med 8+8+8+8+8=40p og blev nr. 1/3 i holdet for 4 års hopper.
Til kåringen i Jylland om lørdag havde vi tilmeldt Bolette aka ”Flodhesten” sammen med hendes 6 uger gamle hingsteføl Bådsgårds Osvald. Vi var så heldige at Mette Thorshøj havde tilbudt, at køre helt til Jylland for at vise Bolette, som vi selv havde gjort klar hjemmefra. Bolette opførte sig eksemplarisk og blev perfekt fremvist for dommerne. Og ja - vi ved godt at Bollette er stor – men det skal lille Osvald nok løse over de næste par måneder.
Bolette fik en fin beskrivelser og blev kåret i 2.A med 8+7+8+7+8=38p og blev nr. 5/9 i det ene hold af ældre standard hopper.
Glemte lige at nævne at Mette Thorshøj vandt mønstringsklassen for elite med Bolette, og det selv om deres første møde var på kåringspladsen.
Tusind tak til Mette Thorshøj for flot fremvisning af hopperne, Anette Thorshøj for at hjælpe og køre med Mette. Og tak til Helle Bundgård som så fint viste Bådsgårds Osvald i ringen og i Følkonkurrencen.
Det var dejligt at se og hilse på Shetlænderfolkene igen 🙂
 
Bådsgårds Fabiola - kåring 2021
 
Bolette og Bådsgårds Osvald
 
 
Årets 3 føl - som vi glæder os til at lære rigtig at kende.
Føl portrætter
Juni 2021
 
Det har være en hård måned - vi har den sidste tid sagt farvel til flere ponyer, heldigvis har de alle fundet nye gode hjem. Men nogen flytter også så langt væk, så vi ved ikke om vi ser dem igen. Jeg bliver aldrig god til at sende vore ponyer afsted.
 
Bådsgårds Filuca er flyttet til Fyn
Bådsgårds Suleika flytter til Tyskland
Bådsgårds Ludo flytter til Ranum
Riccalton DK's Louis Lane flytter til Norge
 
Føllene trives godt 
Følidyl
 
Årets sidste føl kom den 4/6-2021 - Et sort hingsteføl med hvid stjerne. Han er efter Bolette og har selvfølgelig Bakkegaardens Jackson SH 773 som far.
 
Bådsgårds Osvald
 
Maj 2021
 
31/5-2021 fik Barbara Bomlund langt føl - og lige sådan en som vi havde ønsket - et stort skimmelt hoppeføl. Vi har haft lidt start vanskeligheder - da hoppemor har være lidt utålmodig og irriteret på føllet, som har være lidt dvask. Men det går stille og roligt fremad nu. 
 
 
Midt i maj blev græsset endelig langt nok til at vi har turdet at lukke ponyerne på sommergræs - og hvor de nød det :-)
 
 
 
Bakkegaardens Jackson på sommerfold
 
17/5-2021 fik Tøttrups Bernadina det sødeste og meget charmerende brune hingsteføl med hvid blis, men tænker han skimler ret hurtigt, da han allerede har hvide hår rundt om øjnene. 
Bådsgårds Sigurd
 
April 2021
 
Efter flere års venten har vi får ryddet vores dal for jueltræer og sået arealet til, og vi glæder os til at der der lukkes ponyer på til efterår.
 
Mens vi venter på at sommergræsfoldene bliver klar at lukke ponyer på hygger vi lidt med unghestene.
 
Bådsgårds Fabiola
 
 
Marts 2021
 
Vi har på grund af alder og svigtende helbred truffet en af livets svære beslutninger. Vi skal have vores ponyflok halveret, da vi ikke har kræfterne til at få ponyerne passet til UG, som vi gerne vil. Vores shetlandsponyer sælges kun til gode ponyhjem med andre ponyer i samme størrelse.

Du kan se her, hvilke ponyer der kan købes:
 
Hopper til salg 2021
Februar 2021
 
I dag har vi sendt søde Bådsgårds Yoda videre til hans nye familie, hvor han skal være nyt familiemedlem og kommende kørepony. Vi ønsker den nye ejer held og lykke med ponyen, og glæder os til at følge og se jer fremover.
 
Bådsgård Yoda
 
 
Vi fik lige en lille hinsen fra Sjælland, hvor dejlige Bådsgårds Bolero bor, han er nu blevet redet til og har sin helt egen lille rytter.
 
Bådsgårds Bolero
Januar 2021
 
Så fik bette fis føldækken på. Føllet til venstre er født om foråret og Yakari i oktober. Der er 5 måneder imellem de to. Vi er ellers ikke tilhænger af dækken til shetlandsponyer. Men med en hoppemor på næsten 25 år og et føl født i oktober, som er på stald om natten. Har det været nødvendigt, da de begge har tabt en stor del af vinterpelsen. Og lille fis er i strålende humør med det fine blå føldækken - nu er han igen en lille fræk fyr.
 
Bådsgårds Yakari og mor Yvette Bomlund
 2021 - Foråret lader vente på sig
 
Sikke koldt det har været her i årets første to måneder.
 
Vi har brugt tiden til at finde ud af hvilke ponyer vi skal have sat til salg. Og nøj hvor er det svært. Men helbred og dårlige hjerte bliver ikke bedre, så håber vi kan finde nye ponygode hjem til vores elskede ponyer.
 
De her to er slet ikke til at stå for - Bådsgårds Anton og Bådsgårds Juvel født 2020
 
Bådsgårds Anton og Bådsgårds Juvel
Copyright - Stutteri Bådsgård v/ Mette Skov Johansen og Kjeld Birch Iversen | Lundøvej 137, Bådsgård, 7840 Højslev - Danmark | Tlf.: 3012 7724 | msj@os.dk