Nyheder / 2017

2017

31-12-2017 - Glædelig jul og Godt Nytår
 
Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og godt nyrår.
Glædelig jul og godt nytår
1/9-2017 - Vi holder Efterårs Shetlænderstævne for 4. gang
 
Så er forberedelserne i gang til vores Efterårs Shetlænderstævne som afholdes 21/10-2017 - se mere på: Efterårs Shetlænderstævne 2017
28/8-2017 - Bådsgårds Bacardi - vandt ponytravløbet i Skive
 
I dag nåede jeg ikke til Trav i Skive - og så vandt Bådsgårds Bacardi med Lucas Kirk som kusk - så må jeg vist forbi med et par gulerødder næste gang.
 
Bådsgårds Bacardi vandt ponyløbet 28/8-2017 på Skive Trav
27/8-2017 - Dejlig dame er flyttet ind
 
Da vi startede med at avle ponyer for flere år siden, var der et par ponyer, som vi har været på udkig efter. En af de ponyer stødte vi lige pludselig på og hun er nu flyttet ind til os. Sig pænt goddag til Barbara Bomlund S 2892.
 
Barbara Bomlund
Barbara Bomlund
20/8-2017 - Så er Jackson kommet hjem med et par besøgsdamer
 
Dejligt at have Jackson hjemme igen, og han nyder at have et par damer med hjem på besøg.
 
Jackson hjemme med damer
19/8-2017 - Hesten i Fokus - en dejlig dag i ponyernes tegn
 
Vi har været til Hesten I Fokus. Billeder nåede jeg ikke at få taget ved hverken følskuet eller shetlænderstævnet. Heldigvis har Ingelise Andersen fanget Kjeld og Bådsgårds Baby, og mig med Bådsgårds Diva for vogn lige efter lange liner og køreklassen. Dejligt at være med til at arrangere Hesten I Fokus, så de mange forskellige deltagere store som små kan få vist, hvad de kan på Skive Trav og Skive Rideklub. Tak til alle for en god og hyggelig dag med hesten i fokus hele dagen
 
Diva og Baby til Hesten i Fokus 2017
12/8-2017 - Fione og Fabiola til Aulum Dyrskue
 
Så er vi kommet hjem, og har fået tørt tøj på efter en våd dag til Aulum dyrskue. Vi havde Fuglsangs Fione med føllet Bådsgårds Fabiola med. De opførte sig pænt begge to og Fione fik 23 point. I dag måtte Kjeld tage traveturen rundt med Fione, for hende kan jeg ikke følge med pt. Tak for en hyggelig men noget våd dag.
 
Fione og Fabiola til Aulum Dyrskue 2017
29/7-17 - Hobro Dyrskue med Bonni og Lulu
 
Det blev igen en lidt våd, men rigtig hyggelig dag på Hobro Dyrskue. Vi havde 20 årige Bonnie Bomlund som fik fine 23 point og hendes føl Bådsgårds Lulu blev valgt som bedste shetlænderføl og var med i konkurrencen om skuets bedste føl.
Billeder fik vi ikke taget så mange af pga regnvejret.
 
Bonni og Lulu til Hobro Dyrskue 2017
23/7-2017 - Sikke dog en kåring
 
Vi havde i år tilmeldt Bjerregaards Annabel til kåring, da hun var den eneste hoppe uden kåring. Vi ved godt at hun er vid i bag og lidt snæver for - men syntes dog, at det var en lidt hård kåring hun fik - men det var en generel tendens  ved årest kåring - rigtig mange hoppe gik i 2.kl B. - Men pyt vi har en helt fantastisk brugspony i Annabel og hun er højt elsket af mange børn.
 
Annabel - nykåret
Annabel og Susanne
19/7-2017 - Så kom Bjerregaards Annabel også for vogn
 
Med intensiv træning hos Lise og Knud Hove, så går det hurtigt fremad. I dag havde vi igen Diva for vogn og tænk efter kun 3 gange med seletøj havde vi også Bjerregaards Annabel for vogn i dag. Det skal dog tilføjes at Annabel er godt ridvant i forvejen, men med kyndig hjælp fra Lise og Knud har det god nok gået stærkt med at vænne hende til sele og vogn.
 
Bjerregaards Annabel med vogn for første gang
 
16/7-2017 - Så kom Bådsgårds Diva i vogn
 
Vi har flere gange været en tur hos Knud og Lise Hove for at få hjælp til at tilkøre Diva. I dag kom så dagen, hvor Bådsgårds Diva kom for vogn og jeg kunne trisse lidt rundt med hende.
 
Bådsgårds Diva for vogn
 
14/7-2017 - Så fik vi følhopperne hjem fra hingst igen
 
Vi kunne ikke undvære føllene længere - så nu er de hentet hjem. Der var stor gensyns glæde hos Bonus og Lulu
 
Bonus og Lulu
3/7-2017 - Så har vi kørt hopperne med føl til hingst
 
I dag har vi været i Hammershøj og aflevere med Benedikte Bomlund og Fuglsangs Fione, så de kan komme på besøg hos Jackson. og så fik vi Yvette og Yasmin med hjem igen.
2/7-2017 - Så har Bosse fået sin helt egen familie
 
Bosse Bifrost har været på ferie hos en nær bekendt, men i dag kom Laura forbi, og de manglede lige præcist en vallak som Bosse. Det glæder os at søde Bosse har fået sin helt egen famlie, for det fortjener denne lille skønne ponyvallak.
 
Bosse Bifrost og Laura
29/6 - 1/7-2017 - Landsskuet i Herning blev noget anderledes end forventet
 
Ugen før Landsskuet belsuttede vi os for at droppe campingen, vi blev enig om at for at tage hjem hver aften, og det skulle vise sig at være den rigtige beslutning. Vi fik også kun en pony med til Landsskuet, da vore tilmeldte følhoppe ventede lidt for længe med at fole. Så vi var turister med en enkelt 2 års på skuet. Tusind tak til Susanne Dahl m.fl. for at de ville fodre og kigge til vores pony - så jeg kunne komme hjem og sove, for at blive frisk til den efterfølgende dag.
 
Bådsgårds Betty viste sig rigtig pænt og opførte sig eksemplarisk i de 3 dag på Landsskuet. Endda så pænt at der var en lille pige som lånte hende til mønstringskonkurrencen. Dommerne var lidt hårde ved Betty og gav hende kun 21 point , da de bl.a. syntes hun var for tyk - men bare rolig hun vender tilbage igen.
 
Bådsgårds Betty - 2 år - Landsskuet 2017
24/6-2017 - Studenterfest og føl-fødsel samme aften
 
I år har vi haft fornøjelsen af at fejre 3 studenter. Jacob og hans kæreste Caroline er blevet HFX-studenter og Lasse er blevet HHX-student. Det blev fejret med en stille fest for den nærmeste familie den 24/6-2017.
 
Studenter 2017
 
Samme aften besluttede Fuglsangs Fione sig så endelig for at få føl - vi havde ventet i næsten 3 uger på føllet og deadline for deltagelse i Landsskuet var overskredet,men vi ville selvfølgelige gerne have folingen overstået. Så med hele familien med som tilskuer via kameraovervågningen fik Fiona de fineste lille skimle hoppeføl - hun skal hedde Bådsgårds Fabiola efter min barndomsvenindes ridehest. Fione var noget træt ovenpå fødslen - men er til morgen ok og føllet har fundet mælkebaren. Og de har lige været en tur ude i haven.
 
Fuglsangs Fione og Bådsgårds Fabiola
17/6-2017 - Sikke et fantastisk Farmshow i perfekt dyrskue vejr.
 
Farmshow 2017 blev en rigtig dejlig dag. Når man er medarrangør at et arrangement af denne størrelse, så er man jo spændt på hvordan dagen forløber og om vejret er med. Og vejrguderne var med os - det var tæt på perfekt dyrskuevejr hele dagen. Og vi havde indtryk at at udstillerene havde en god og hyggelig dag. Agilitykonkurrencen blev godt modtaget og vil fremover blive en del af skuet.
 
Resultatmæssig kunne det næsten ikke være bedre. Vi havde følhoppen Bendikte Bomlund med føllet Bådsgårds Bonus med og hun fik flotte 24 point og gik fløj i følhoppeholdet og blev dagens højst placerede shetlandspony som nr. 4 i kampen om skuet bedste hest. Tak for den utrolig flottet ærespræmie fra Jan Povlsen. Vi havde også Bådsgårds Diva med og hun vandt goldhoppeholdet med 23 point. Tak for den flotte ærespræmie fra NetIP.
 
Benedikte Bomlund og føllet Bådsgårds Bonus
Benedikte Bomlund og Bådsgårds Bomus
Benedikte Bomlund og føllet Bådsgårds Bonus
 
Bådsgårds Diva
Bådsgårds Diva
10/6-2017 - Hyggelig dag til Thy-Mors dyrskue i Thisted
 
Har været til en dejlig dag på Thisted dyrskue i dag. Og YES - har for første gang siden jeg fik hjerteproblemer selv mønstret en pony - men er glad for jeg ikke skal løbe 10 meter mere i dag. Vi havde 20 årige Bonnie Bomlund med føl med. Og hun kan selv, så jeg skulle bare prøve at følge med hende rundt på banen. Bonnie fik mange roser med vejen. At en 20 årig kunne være så velbevaret og have så rene og tørre ben, mente dommeren, kunne gøre enhver DV misundelig. Bonnie fik 23 point og fik tildelt ærespræmie lige efter Skuets bedste hest. Og Lille Bådsgårds Lulu er blevet klappet af flere hundrede børn.
 
Bonnie Bomlund - 20 år - Thy-Mors Dyrskue i Thisted 2017Tak for den fine ærespræmie fra Avlsforeningen for Shetlandsponyer og vandrepokal fra Klaus Guldsmed.
8/6-2017 - Yvette og Yasmin er sent til hingst
 
I dag har vi været i Hammershøj for at aflevere Yvette og Yasmin hos Jackson. Og så fik vi Gabriella med hjem igen.
3/6-2017 - Så kom han endelig - Benedkite Bomlund har fået føl!
 
Vi har ventet på at Benedikte Bomlund skulle få føl, da hun som sædvanliget var meget stor op til fødslen. Og så kom han endelig - en smuk sortbrun dreng efter Bakkegaardens Jackson SH 773. Vi syntes han er sat rigtig godt sammen og så er han utrolig tillidsfuld. Den stolte mor og føllet har det godt. Han skal hedde Bådsgårds Bonus.
 
Benedikte Bomlund og Bådsgårds Bonus
28/5-2017 - Skøn dag til Lemvig dyrskue
 
Vi havde taget følhoppen Bonnie Bomlund med og hun havde da helt glemt, at hun har rundet de 20 år. Hun fik 24 flotte point. Og så blev hun nr 2 i kampen om skuets bedste hest på tværs af racerne. Og føllet Lulu har fået rigtig mange fans i løbet af dagen, da der kun var 2 små føl.
 
Bonnie Bomlund - 20 år - Lemvig dyrskue 2017
27/5-2017 - Så er 3 skønne ponyer sendt afsted til Sjælland
 
I dag blev 3 af vores dejlige ponyer hentet og sendt afsted til deres nye hjem tæt på København. Bådsgårds Babushka, Birchmoor Linnet og Tøttrups Benzon SH 704 er solgt til ny avler. Vi ønsker familien tillykke med de nye ponyer, som vi glæder os til af følge fremover dem fremover - og se føllene efter flotte Benzon.
 
Bådsgårds Babushka
Birchmoor Linnet
Tøttrups Benzon SH 704
25/5-2017 - Så er Bakkegaardens Jackson SH 773 sendt på arbejdsferie
 
Igen i år er Jackson sendt på arbejdsferie hos Barbara og Ivan Tovgaard, hvor han står til afbenyttelse for begrænset antal hopper i 2017. Gabrielle var med Jackson, for de plejer at gå sammen.
 
Bakkegaardens Jackson i græs til knæene
 
 
21/5-2017 - Veloverstået Brugsdag i skønt forårs vejr
 
Så er vores Brugsdag i samarbejde med Skive Ponytrav og Skive Rideklub overstået. Vi fik afviklet 97 starter og fik prøvet, toppekørsel, mønstring, ridning, lange liner, springning, agility og ponytravløb. En skøn dag som vi helt sikkert vil gentage til næste år. En stor fornøjelse at se hvor dygtige de mange ponyer og deltagere er blevet i løbet af de sidste par år.
 
19/5-2017  - Skønne billeder af Bådsgårds Casino
 
Den 3. maj 2017 blev denne lille fyr født på Lille Rosendal. Vi var så heldige at vi sidste år, at fik lov til, at lave et føl på den skønne hoppe Riccalton Crocus (hoppen med det skønneste ansigt) med vores Bakkegårdens Jackson. Og der er kommet et skønt lille hingsteføl ud af det og han hedder Bådsgårds Casino. Her er lige et par billeder af den lille fyr - ca. 14 dage gammel
 
Bådsgårds Casino
 
Bådsgårds Casino
8/5-2017 - Så har Bådsgårds Bacardi vundet ponytravløb igen
 
Skønt billede at få tilsendet af Bacardi, som har vundet ponytravløb på Skive Trav.
 
Bådsgårds Bacardi vinder løb 8/5-2017
7/5-2017 - Så er Bådsgårds Stratego og Bådsgårds Kalaha sendt afsted til Norge
 
I dag har vi sagt farvel til 2 skønne godmodige drenge. Nemlig de to 3 års vallakker Stratego og Kalaha. Det skal følges ad til et 5 stjernet hjem i Norge, hvor de skal være hygge, ride- og køreponyer. Vi ønsker deres nye famlie held og lykke med dem. Og håber vi får en lille hilsen en gang imellem fra det Norge.
 
Bådsgårds Kalaha og Bådsgårds Stratego
2/5-2017 - Nyder vores lille Bådsgårds Lulu
 
Noget af det jeg stadig kan, er da at nye vores lille følpige. Vi har døbt hende Bådsgårds Lulu og hun er er altså en rigtig sød en af slagsen. Når man ser dette lille kække ansigt, så glemmer man jo hvor træt man er.
 
Bådsgårds Lulu
17/4-2017 - Bonnie Bomlund overraskede os ved at fole lige over middag
 
Vi fik lidt af en overraskelse, da Bonnie fik føl midt på dagen. Men hun leverede igen et fint hoppeføl. Denne gang en fin brun efter Skovlundens Waterloo SH 460. Bonnie klarede hele fødslen selv, dejligt at overvære sådan en fødsel som bare går planmæssigt. Både Mor og barn har det godt.
 
Bådsgårds Lulu født 17-04-2017
17-4-2017 - Har i dag sendt Sønderskovs Esmaralda til sig nye hjem i sønderjylland
 
I dag blev Esmaralde hentet at sin nye ejer. Vi havde ikke sat Esamralda til salg, men fik en henvendelse fra en ny avler som var interesseret i at købe en skimmel hoppe, og valget faldt på Esmaralde. Vi er ikke i tvivl om at Esmaralde vil falde godt til hos sin nye ejer og hun vil helt sikkert nyder at der er den tid til hende som hun fortjener. Vi glæder os til at følge Esmaralde og hendes nye familie fremover.
 
Sønderskovs Esmaralda
 
16/4-2017 - Så fik vi holdt Unghesteskuet i Skive 2017
 
Vi havde ikke mindre end 8 ponyer (plus Bosse som Anne udstillede) med. Niveauet for bedømmelserne var noget under normalt, hvilket også gjalt for vore ponyer. Bedst klarede Bådsgårds Betty sig med 41 point og en placering som nummer 3 i holdet. Bådsgårds Sudoku blev nr. 2 i 1 års hingsteholdet. Bådsgårds Mikado vandt ,meget uventet 3 års hingste holdet. Tak til Susanne Dahl for fremvisning af ponyer og billeder fra dagen.
 
Bådsgårds Betty
 
Bådsgårds Sudoku
 
Bådsgårds Bolero
 
Bådsgårds Mikado
 
Bådsgårds Domino
11/4-2017 - Der trænes til Unghesteskuet i Skive
 
Så er vi igang med at træne ungdyr til skuet i Skive. Eller det vil sige alle andre træner og jeg kigger på og giver desinger. Ikke lige den måde vi plejer at træne, men sådan er det jo i år. Og vore unddyr får lært at gå pænt og blive håndteret - hvilket jo er grunden til at de er meldt til skuet.
 
Bådsgårds Bolero Bådsgårds Jackpot Bådsgårds Yoyo
31/3-2017 - Så blev to af 3-års hingstene kastereret
 
I dag blev Bådsgårds Stratego og Bådsgårds Kalaha kastereret, mens Mikado og Domino slap denne gang.
 
Stratego og Kalaha
Bådsgårds Stratego og Bådsgårds Kalaha er kommet godt over kasterationen.
 
Mikado og Domino - slap i denne omgangBådsgårds Mikado og Bådsgårds Domino - slap i denne omgang - og er stadig hingste!
 
25/3-2017 - Yvette Bomlund har fået Elitestatus
 
Så fik Kjeld endelig diplomet på at hans Yvette Bomlund har opnået Elitestatus. Diplomet blev udleveret på Avlsforeningens generalforsamling.
12/3-2017 - Så fik vi følbasserne vænnet fra - langt om længe!
 
I år er vi lidt bagud med næsten alting pga. mine problemer med hjertet. Så det er først nu vi har fået taget føllene fra deres mor. Så de kigger langt efter os, når vi går forbi!
 
Føllene årgang 2016 lige vænnet fra
9/3-2017 - Afsked med skønne Bådsgårds Baronesse
 
I dag har vi sendt Bådsgårds Baronesse afsted til hendes nye hjem. Det var hårdt at tage afsked med denne fantastiske lille dame. Men vi ved at hun hos sin nye ejer får et helt fantastisk hjem, hvor hun bliver midtpunkt og får den opmærksomhed hun fortjerner. Vi ønsker Stine held og lykke på Sjælland med sønne Baronesse og håber vi må følge med på sidelinjen.
 
Bådsgårds BaronesseBådsgårds Baronesse forrest og Thybos Celine bageved - Lemvig Dyrskue 2016
 
5/3-2017 - Thybos' Celine er taget hjem til opdrætteren og Bosse er taget på ferie
 
I dag har vi sat farvel til 4 årige Thybo's Celine som vi har haft fra føl. Heldigvis skal Celine hjem til opdrætteren, så vi fremover kan følge hende og ved hun har det godt.
Vi ønsker Familien Thybo pøj pøj med Celine og glæder os til at følge den smukke unge røde hoppe fra sidelinjen.
 Thybo's Celine - hjem til opdrætter
 
I dag er Bosse Biforst taget på ferie hos en bekendt. Han skal prøve at holde styr på en flok med 3 små medium shetlandsponyhopper som ikke helt kan enes. Mon ikke lige Bosse er mand for at får styr på sådan en lille flok - det må da være paradis for ham. 
Bosse Bifrost er taget på ferie
27/2-2017 - På sygehuset igen
 
Måtte lige en tur forbi Viborg Sygehus igen i dag. Kunne heldivis løses med justering af medicinen.
18/2-2016 - Bådsgårds Yoga er flyttet hjemmefra
 
I dag har vi afleveret Bådsgårds Yoga til hendes nye familie, Vi er ikke I tvivl om at Yoga har fået et helt fantastisk ponyhjem og at hun vil få den opmærksomhed hun fortjener. Vi glæder os til at følge Yoga og hendes familie fremover og håber at se den på skuepladserne..
 
Bådsgårds Yoga
13/2-2017 - Afsked med et par fantastiske individer
 
Vi har I dag sagt farvel til et par skønne ældre damer. Højlunds Lucinia på 26 år og Højlunds Madinell på 24 år. Madinell, den mindste, var ved at være mærket af alderen. Og vi valgte at de to damer skulle følges af på den sidste tur, da de har fulgtes ad i de år vi har haft dem. Vi vil savne de to skønne damer med deres venlige sind.
 
Lucinia og Madinell
19/1-2017 - En dag som har vendt op og ned på mange ting
 
Denne dag blev dagen hvor mit hjerte var ved at stå af! Kort fortalt blev jeg indlagt akut på Viborg Sygehus og blev senere sendt videre til Skejby Sygehus, da mit hjerte desværre ikke havde det ret godt. Og jeg må efter dette erkende at fuldtidsjob, familie, arrangement i foreningsarbejde og 35 ponyer ikke vil kunne lade sig gøre fremover - med andre ord - tempoet skal sættes ned på alle fronter, så mit hjerte kan følge med og jeg kan leve i mange år endnu.
 
Så derfor har Kjeld og jeg været ved at vælge ud hvilke ponyer vi bliver nød til at komme af med - en udvælgelse som har været rigtig svær, da vi holder meget at alle de ponyer vi har. Vi håber at kunne finde gode hjem til ponyerne - for det fortjerne de alle.
 
Vil lige benytte lejligheden til at sige tusind tak for alle de fine blomster mv. , som jeg fik da jeg kom hjem fra sygehuset - det varmer at der er nogen som tænker på en.
 
Tak for blomster
Så er der taget hul på et nyt og spændende år. Hvor vi glæder os til at komme ud og vise de første afkom efter Bakkegaardens Jackson SH 773. Vi glæder os selvfølgelig også til at se hvad der gemmer sig i maverne på følhopperne.
 
Føl fra 2016
Det er 3 skønne føl vi har fået i 2016 efter Bakkegaardens Jackson SH 773
 
Bakkegårdens Jackson i sneen
Bakkegaardens Jackson SH 773 i sneen
 
Benzon og Babette i Sneen
Tøttrups Benzon SH 704 og Søndervangs Babette i sneen.
Copyright - Stutteri Bådsgård v/ Mette Skov Johansen og Kjeld Birch Iversen | Lundøvej 137, Bådsgård, 7840 Højslev - Danmark | Tlf.: 3012 7724 | msj@os.dk