Nyheder / 2011

2011

Nytår 2011
Så er endnu et år gået. Når vi kigger tilbage på 2011, så har det for os været et hektisk og godt pony år. Dog må vi som mange andre avlere sande, at afsætningen på søde og velopdragne shetlansponyer ikke er stor, så bestanden vokser, hvilket vi man tage hånd om i det nye år.
 
Vi vil hermed sige tusind tak til alle, for de mange gode shetlænderstunder vi har haft i 2011. Vi glæder os til se alle shetlænderfolkene igen i det nyt år.
 
11/12-2011 - Tiden står stille!
 
Vi er i dyb sorg på stutteriet, vores veninde og trofaste hjælper/støtte på stutteriet har valgt livet fra i en alder af kun 30 år. Det er helt ubegribeligt at hun aldrig mere vil komme forbi, som hun tit har gjort i alle de år, vi har boet her. Tusind tak for at vi lærte denne loyale pige og store hesteven at kende. Hestene på den anden side af regnbuebroen har fået et sjælden dyreven, som vi for altid vil savne. Tak for alt - hvil i fred.
 
 
1/12-2011 - Så er alle ponyer hentet hjem
 
Så har vi fået alle 21 ponyer hjem til gården. Selvom der er ekstra arbejde ved at have dem hjemme, så er det også lidt hyggeligt lige at kunne gå ud og klappe og hygge med dem alle.
Frosten lader heldigvis vente på sig i år, så det er lidt nemmere med vand osv.
 
19/11-2011 - Bådsgårds Baby for vogn
 
Vi har været til køretræning i Thyholm, hvilket som sædvanligt var rigtig hyggeligt. Vi havde Bådsgårds Line og Bådsgårds Baby med. Kjeld var ude og køre med Line og med hjælp fra familine Thybo (takker mange gange), havde jeg Baby i vogn for anden gang og det gik super godt. Så vi sluttede af med at køre nogle omgang i ridehallen uden hjælper, og Baby var rigtig flink og syntes vist det var ret sjovt, at køre rundt med mig i vognen. Vi håber at det milde vejr fortsætter, så vi kan komme til køretræning næste gang.
 
29/10-2011 - Hektisk og god dag
 
Tidligt morgen blev Merrylegs og Bådsgårds Line hentet af ponytravpigerne, de skulle til Jysk grandprix på ponytravbanen ved Wilhelmsborg i Århus.
 
Om formiddagen blev Bådsgårds Prins så til vallak og om eftermiddagen blev Bådsgårds Filur også til vallak. Da vi har valgt at gøre begge ponyer til kørevallaker. Prins vil vi selv beholde, mens vi håber at Filur vil slægte sin storesøste på og måske gøre en god figur som travpony. Så mangler du en smart lille pony til ponytrav, så er Filur klar og godt tilkørt til foråret.
 
Merrylegs og Bådsgårds Line til Jysk Grandprix
 Bådsgårds Line og Merrylegs klar til ponyløb på Wilhelmsborg
 
Dagens store glædelige overraskelse var da Merrylegs og Line kom hjem fra Wilhelmsborg. Line havde vundet et Grandprix løb - endda Lines første autostartløb. Og hvad mere var så havde hun forbedret sin egen rekord med ikke mindre end 15 sekunder. Den pony elsker bare at løbe ponytrav. Og gamle Merrylegs fik også en fin placering. Tak til Anne og Marie for de gode resultater, og den fine guld-hestesko som Line vandt.
 
27/10-2011 - Medlemsmøde i Lokalområde Vestjylland
 
Denne aften var til medlemsmøde hos Stutteri Øster Skårup. Vi havde en hyggelig aften med masser af medlems- og ponysnak. Vi fik også lige et glimt af stutteriets dejlige ponyer.
 
 
23/10-2011 - Bådsgårds Baby har væert for vogn
 
I dag har vi været til køretræning i Thyholm. Vi havde taget Bådsgårds Line og Bådsgårds Baby med. Line var med for at Kjeld kunne prøve at køre med hende, han har jo kun kørt med stabile Merrylegs. Baby var med så vi kunne prøve at sætte hende i vogn for første gang.
 
Og det gik bare super godt. Vi har gået en del i liner med Baby, så lidt hjælpe fra Leif og Nina - og så kørte Baby rundt med vogn på. Tusind tak for hjælpen. Dejligt når første gang får stille og roligt.
 
Baby for vogn 
 
 
15/10-2011 - Rød roset til Benzon og Nina ved materialprøven
 
Så er vores første materialprøve overstået. Og det gik meget meget bedre end forventet. Benzon var nu lidt nervøs på opvarmningsbanen, så vi var meget nervøse da Benzon gik i ridehallen, for hvordan ville han tage disse omgivelser! Men styret med sikker og følsom hånd lykkedes det Nina Thybo at få Benzon til at aflægge en Materialprøve langt over det forventede.
 
Benzon og Nina fik følgende karakterer:
Ponyens temperament 9-9-9,  Ponyens præstation 9-8-8, Fremviserens præstation 9-9-9, Ekvipagens stand, tilpasning og harmoni 10 og dermed rød roset. SUPER DEJLIGT!
 
Benzon er faktisk en rigtig sød, rar og arbejdsvillig pony, men han har jo ikke prøvet ret meget - endnu. I går fik han vasket man og hale for første gang i sit liv og det tog han med ophøjet ro. Men han kan altså stadig blive bange for hurtige bevægelser og mennesker han ikke har tillid til, så man skal være meget tydelig og rolig i omgang med ham.
 
Benzon og Nina
Tøttrups Benzon og Nina efter veloverstået materialprøve
 
Tøttrups Benzon
Stolte Benzon efter veloverstået Materialprøve
 
Benzon hovede
Benzon fil lige øje på nogle af de andre hingste!
 
Benzon og Nina varmer op
Nina Thybo dybt koncentreret igang med opvarmning af en noget nervøs Benzon.
 
Tusind tak for hjælpen til Nina Thybo, det er helt klart hendes fortjenste, at Benzon gik så fint på dagen. Og stort tillykke med de andre super flotte resultater.
 
Så var det jo også rigtig hyggeligt, en sidste gang inden vinter, at få hilst på "Shetlandfolket" fra nær og fjern. Altid dejligt at få en ponysnak med andre som deler samme lidenskab.
 
29/9-2011 - Der trænes med Benzon i det dejlige sensommer vejr
 
Træningen med Benzon går fortsat fint. Da mit ben stadig ikke vil, som jeg vil, hvorfor jeg ikke kan træne med Benzon, som jeg gerne ville. Så er det jo super dejligt, at Nina vil komme forbi nogle gange og træne med Benzon og det går rigtig fint. Nina er god til at håndtere Benzon stille og roligt, hvilket er super dejligt at se.
 
Benzon og Nina træner
 
25/9-2011 - Casio har fået to drenge!
 
Vi havde jo luret at Casio var rigtig glad for vores to 1-års hingsteplage, så i weekenden fik de så så lov til at komme i samme fold efter nogen tid ved siden af hinnanden. Og det var rigtig sjovt at se, hvordan Casio løb rundt med de to små lige i hælene. Tror fatktisk at både Casio og drengene nød det. Så nu ser det ud til, at det er Casio har 2 små drenge.
 
 Casio og drengene
Casio og drengene græsser
 
 
18/9-2010 - Materialprøvetræning
 
Vi har været til Materialprøvetræning med Tøttrups Benzon. Nina Thybo har lovet at hjælpe med at vise Benzon til materialprøve - så vi var oppe at øver med Nina for første gang. Og vi syntes det gik rigtig godt. Benzon er meget samarbejdsvillig og Nina har et rigtig godt tag på ham. Så vi er ved at tro at der er realistisk at få Benzon klar til materialprøven.
 
Iøvrigt var det rigtig hyggeligt at se alle de dejlige ponyer som er under tilkøring og hilse på kendte og nye shetlænderfolk. 

Tøttrups Benzon og Nina Thybo træner

5/9-2010 - Ponytravskole
 
Vi har stillet vore ponyer Bådsgårds Line og Merrylegs til rådighed hver 14. dag til ponytravskole, hvor børn under kyndig vejledning kan få lov til at øver sig i at køre ponytrav.
 
Ponytravskole
 
 
Merrylegs til Ponytravskole
 
 
3/9-2011 - Toppekørselsstævne - Hesten i Fokus
 
Vi havde i forbindelse med Hesten i Fokus arrangeret Toppekørselsstævne for Shetlandsponyer. Vi havde en hyggelig formiddag og det er rigtig sjovt at køre toppekørsel vi deltog med Bådsgårds Line og Merrylegs som aldrig har prøvet denne sport før - men Bådsgårds Line og Marie vandt sulkyklassen i toppekørsel og så tog de to så også lige en sejr i ponytravløbet om eftermiddagen på travbanen. Så man må sige at Line og Marie var helt flyvende denne dag.
 
Vi havde på dagen lånt 3 ponyer ud til Skive Rideklub og havde stillet en Agilitybane op, hvor børn under vejledning kunne få lov at prøve banen. Der var mange børn som prøve dette og vi kunne se at ponyerne nød det i fulde drag. Det var Bådsgårds Baby, Bådsgårds Beauty og Søndervangs Malou som var Agilityponyer på dagen.
 
Arrangementet Hesten i Fokus blev i år en stor succes, og der var i løbet af eftermiddagen mange fine opvisninger. Blandt andet de 6 shetlænderekvipager som viste kvadrillekørsel - hvor var det en flot mølle som de fik vist.
 
 
27/8-2011 - Flot opvisning af Lokalområde Vestjyllands shetlænderekvipager
 
Da foreningens hjemmeside desværre ikke kan opdateres i øjeblikket. Har du her mulighed for at se den flotte opvisning som Shetlænderekvipagerne fra Lokalområde Vestjylland viste i Sydthy Rideklub. 
 
27/8-2011 - Vestbirk føl- og plageskue
 
Vi har været en tur i Vestbirk med vore to unghingste, som hver fik en velfortjent blå rosset. Vi skulle skynde os hjem til Gadefest, og snakkede en del om på vejen hjem, at der var gået infation i pointgivningen ved skuet.
 
20/8-2011 - Stor succes ved Føl- og Plageskue i Thyholm
 
Så har vi været til Føl- og Plageskue i Thyholm. Vi havde været så heldige at Gert og Lotte ville hjæpe på dagen. Og Anne og Marie (ponytravkuskene) havde lovet at hjælpe med at vise ponyerne frem, hvilket gik over alt forventning.
 
Vi havde følgende ponyer med:
 
Hingsteføllet:     Bådsgårds Bacardi fik 8-8-7-7-6 ialt 36 point nr. 4/6
Hoppeføllet:       Bådsgårds Baronesse fik 9-9-8-8-8 ialt 42 point nr. 1/7 - ærespræmie
                             blev nr. 2 i hoppefinalen
1 års hingsten: Bådsgårds Máki fik 9-9-8-7-8 ialt 41 point nr. 1/6 - ærespræmie
                             blev bedste hingst ved skuet og blev nr. 2 i BIS finalen
1 års hingsten: Bådsgårds Baron fik 8-8-8-6-6 ialt 36 point nr. 2/6
1 års hoppen:   Fuglsang´s Fione fik 9-9-8-7-7 ital 40 point nr. 2/6 - ærespræmie
2 års hoppen:   Bådsgårds Josefine fik 8-7-7-8-7 ialt 37 nr. 3/6 - ærespræmie
 
Bådsgårds Máki
Bådsgårds Máki - Skuets bedste 1 års hingst og bedste hingst (foto: Susanne Dahl)   
 
Bådsgårds Baronesse
Bådsgårds Baronesse - skuets bedste hoppeføl (Foto Susanne Dahl)
 
Tak for hjælpen til Gert, Lotte, Marie og Anne for hjælpen på dagen. Anne Ravn Pedersen blev iøvrigt udnævt til bedste juniormønstre - og det skal lige nævnes at det var første gang Anne prøvede at mønstre til skue, men det bliver vist ikke sidste gang!
 
Tak for de fine ærespræmier fra:
Stutteri Brøis, Starhorze, Land og Fritid i Vemb, Land og Fritid i Stagstrup og Lokalområde Vestjylland.
 
 
15/8-2011 - Nr. 1 og nr. 2 til Ponytrav på Skive Travbane
 
Marie og Anne Ravn Pedersen som har lånt vore to ponytravere har virkelig fået smag for at komme første i mål. For Bådsgårds Line har fundet flyvegearet, når Marie første er kommet fra start. og det lykkedes også Anne at holde gang i Merrylegs helt til mål. Så igen blev Bådsgårds Line med Marie nr. 1 og Merrylegs og Anne blev nr. 2. Superflot kørt af de to piger. Marie og Anne har lovet at hjælpe os til Føl- og Plageskuet i Thyholm, så det bliver rigtig hyggeligt og spændene.
 
Line og Merrylegs
 
 
14/8-2011 - Min højtelskede Casio er kommet hjem igen
 
For 5-6 år siden blev jeg nød til at sælge en hest, som jeg holdt rigtig meget af. Derfor er jeg rigtig taknemlig for at ejeren af Casio har gjort det muligt for mig, at få Casio hjem igen. Så jeg har været på sjælland og hente ham. Gensynsglæden var stor også for Casios gamle ven Merrylegs.
 
Casio og Merrylegs
Merrylegs hilser på Casio - stor gensynsglæde for begge to
 
Nu glæder jeg mig til at komme igang med at ride igen og se hvor øm man bliver i skroget af at komme op på en hest igen. Men mon ikke Casio vil passe på mig som han førhen gjorde.
 
 
13/8-2011 - Babette og Baronesse til Aulum Dyrskue
 
Vi syntes jo at vores føl har godt af at komme en tur til dyrskue. På den måde får de prøvet at køre trailer, bliver mønstret og får snakket med en masse nye mennesker. I år manglede vi jo kun at få Baronesse en tur i byen, så Babette var meldt til i Aulum selvom hun er noget vommet i år.
 
Vi havde en rigtig hyggelig dag i Aulum og Babette fik fine 23 point og stod nr. 3/4 i et godt følhoppehold. Og Baronessen nød det i fulde drag, hun syntes det vor rigtig hyggeligt at snakke med alle som kom forbi, så hun bliver vist en rigtig byfugl.
 
Tak til Trine for at hjælpe til med føllet.
 
Babette og Baronesse
Søndervangs Babette med føllet Bådsgårds Baronesse til Aulum dyrskue 2011
 
 
7/8-2011 - Badedag med bølger
 
Nogle ponyer og deres ejere havde trodset vejrguderne og kom til Bådsgård Vig for at stifte bekendskab med det våde element. Vi havde en rigtig hyggelig og våd eftermiddag. Det var rigtig dejligt bare at slappe af med ponyerne og hygge med andre shetlænderfolk - det kan varmt anbefales!
 
Badedag 2011
6 friske shetlandsponyer - der nyder det dejlige badevand med bølger på
 
5/8-2011 - Gina er flyttet
 
Gina er flyttet over til en anden Shetlandsponyhoppe på Lundø, som også skal begrænses lidt i græsindtag. Vi ønsker Anne held og lykke med hende.
 
4/8-2011 - Så er høet bjerget!
 
Så har vi fået bjerget alt hø. Vi siger hermed tak for hjælpen til alle, som har været med til at slå, vende, presse og køre høet ind.
 
30/7-2011 - Bonnie og Bacardi til Hobro Dyrskue
 
Bonnie Bomlund med føllet Bådsgårds Bacardi har været til Hobro Dyrskue. Bonnie fik fine 23 point og blev nr. 2/4 i følhoppeholdet, lige efter skuets bedste Shetlandspony. Igen et hyggeligt dyrskue med godt vejr. Og vi brækkede ingen ben på mønstringsbanen!
 
Bonnie Bomlund
 
18/7-2011 - 1. og 2. plads til ponytrav
 
Ved aftenens ponytrav løb på Skive Trav blev det til en flot 1. plads til Bådsgårds Line med Maria Ravn Pedersen og en lige så flot 2. plads til Merrylegs med Anne Ravn Pedersen. Og så var det jo i skoleferien, så de to piger kunne få lov til at blive på travbanen til det sluttede. Så det var en rigtig stor aften både for ponyer og kuske - Superflot kørt.
 
 
10. juli 2011 - Nye hopper hentet hos Højlund
 
Egentlig var det ikke meningen, at vi skulle have flere ponyer. Men vi blev  meget fristet da Stutteri Højlund havde sat et par dejlige damer til salg. Så nu er de altså hentet i Nordjylland og skal indgå som avlshopper hos os. Det er et par ældre hopper med et helt fantastisk temerament. Det ser ud til, at de allerede er faldet godt til hos os.
 
 

2011 – Landsskue i Herning

Så er vi kommet hjem fra et meget hyggeligt Landsskue i Herning. Det var en dejligt at se så mange mennesker i shetlandsponystaldene og få en masse snak om de dejlige ponyer.

Vi havde Benedikte Bomlund og Tøttrups Berndina med i Herning og de klarede sig fint. Benedikte Bomlund fik 22 point og gik nr. 6/11. Bernadina fik flotte 23 point og gik fløj i holdet for de mindre 3 års hopper.

Svesken

Begge hopper indgik i en skimlet samling sammen med Bento Bomlund og Belesta Bomlund. Samlingen fik flotte 24 point og ærespræmie og i konkurrencen om Landsskuets bedste samling fik den karaktererne 7 stk. 9 point og 14 stk. 10 point i alt 203 point, hvilket var super flot og rakte til sølv kun slået af en helt enestående samling af 5 jydefølhopper. Tak til Marie, Katrine og Martin for den flotte fremvisning. Tak til Dorte for lån af Benedikte Bomlund. Og tak til alle Shetlandsponyfolk for hyggeligt samvær ved dette års Landdskue. Vi glæder os allerede til Landsskuet 2012.

Skimmelsamling til Landsskue 2011

 Skimmelsamling - 24 point og ærespræmie - 2. bedste (sølv) samling ved Landsskuet 2011

 

28/6-2011 – Ridelejer på besøg

38 børn og en del voksne fra Skive Rideklubs årlige rytterlejr kom forbi og så shetlandsponyer på stutteriet. Vi startede med at vaske de to ponyer, så de blev klar til Landsskuet. Og så hentede vi alle goldhopper og vores eneste vallak. Vi havde sat en lille agility bane op på vores ridebane og afviklede her en lille agility konkurrence så alle børn kunne prøve at håndtere en pony fra orden, hvilket var meget lærerigt for alle parter.

Agility

Vejret var jo helt i top og temperaturen var over 25 grader, så vi havde valgt at slutte af med at gå en tur ned til fjorden og soppe/bade med ponyerne. Det var lige sagen at komme en tur ned soppe rundt og hygge med ponyerne i vandkanten. Vi håber, at både børn og voksne fik lært en masse om Shetlandsponyen og at de fik hygget sig. Vi håber, at SKRK’s rytterlejr kommer forbi igen til næste år.

 Badning

 

23/6-2011 - Så fik Bonnie også føl!
 
Vi har jo ventet lidt på Bonnies føl, så da der var store vokspropper i går, da vi kom fra arbejde, var vi jo godt klar over at folingen var tæt på. Men der gik næsten 12 timer inden føllet kom til verden. Det blev en rigtig fin næsten sort hingesteføl, som måske bliver skimmel, som så dagens lys kl. 3.00. Mor og søn har det fint. Så nu bliver det dejligt med lidt nattesøvn igen.
 
Bonnie Bomlund og føl
Bonnie Bomlund passer på sit 3 timer gamle føl
 
Babette og Baronessen græsser
Søndervangs Babette og Bådsgårds Baronesse græsser sammen
 
To sæt
Baronessen venter på at legekammeraten får helt styr på de lange ben
 
Baronessen 14 dage gammel
Bådsgårds Baronesse - 14 dage gammel - en rigtig charmetrold
 
18/6-2011 - Super Farmshow og fin generalprøve til Landsskuet
 
Så er Farmshow 2011 veloverstået - og selv om det var gråvejr og der kom lidt regn i løbet af dagen, så betød det intet i forhold til de oplevelser vi fik i løbet af dagen. Vi er 4 avlere, som til ære for Stutteri Bomlund, har sammensat en skimmelsamling, som også skal med til Landsskue i Herning. Og det var bare et så flot syn, at se den hvide hingst og de 3 hvide/skimle hopper bagefter - det var bare smukt!
 
Skimmelsamling 2011
Samlingen flot fremvist af Kathrine Skov,  Martin Skov og Maria Busk
 
Samlingen øver
Der blev øvet inden samlingen skulle i ringen - og det gik rigtig fint
 
Skimmelsamling - hopperne
Hopperne - Tøttrups Bernadine, Belesta Bomlund og Benedikte Bomlund
 
Samling - stolte Bento
Stolte Bento Bomlund (Skuetes bedste hingst) foran hans 3 helsøstre
 
Resultater for samlingen på dagen:
 
Bento Bomlund - 24 p - 1/4 og skuets bedste hingst - ærespræmie
Benedikte Bomlund - 23 p - 1/4 - ærespræmie
Belesta Bomlund - 23 p - 4/4
Tøttrups Bernadina - 23 p - 1/3 - ærespræmie
Samlingen fik 24 p og blev skuet bedste samling og fik ærespræmie
Vi siger tusind tak for alle de fine ærespræmier - det var helt overvældende.
 
Vi havde også  Bådsgårds Baby med som fik 23 p - 3/4 i et stærkt goldhoppe hold og Bådsgårds Beauty som fik 23 p - 2/3.
 
Både Baby og Beauty var med med "Pony Agility Sjov" som vi havde arrangeret i Avlsforeningens regi. Der var stor tilslutning til dette og Shetlandsponyerne fik rigitg vist at de kan bruges til dette også. Der var både en junior og seniorklasse og der var mange som prøvede agilitybanen til stor fornøjelse for de mange tilskuerer.
 
Tusind tak for hjælpen til alle som hjalp til på dagen, uden hjælp havde ovennævnte ikke været mulig. 
 
13/6-2011 - Træning med skimmel samling
 
Så har vi fået trænet med hoppesamlingen. Det var jo lidt spændende at få samlet alle hopper og få dem sat sammen. Hingsten kommer til senere for han skal jo ikke gå helt op og ned af hopperne. Men vi syntes selv at det er en pæn flok skimle hopper og i løbet af en halv times træning og lidt flytten rundt, så gik det faktisk rigtig godt. Hvor bliver det altså spændende at komme ud og vise dem frem.
 
Skimmel samling på vej 
 
Skimmel samling
 
 
13/6-2011 - Så har vi fundet navnet - tror vi nok!
 
Babettes føl fra sidste år hedder Bådsgårds Baron - så kan den lille dame jo kun hedde Bådsgårds Baronesse - så det hedder hun indtil videre.
 
Bådsgårds Baronesse
 
 
9/6-2011 - Så kom årets første føl - ET RØDT HOPPEFØL!
 
Vi havde i et par dage haft Søndervangs Babette i boks om natten med overvågning på, for vi kunne godt se, at tiden for folingen nærmede sig. Men som så ofte før, så snød hoppen os. I god tro tog vi på arbejde til morgen og var helt overbevist om, at hoppen ikke ville fole endnu - ingen vokspropper som hun ellers plejer at få. Så vi blev noget overrasket, da Lasse ringede til os på arbejde og stolt oplyste, at der gik et lille føl rundt på marken sammen med Babette. Så det var bare om at få afsluttet det igangværende, og så komme hjem og se vidunderet.
 
Vi havde gættet på at der nok kom et stort hingsteføl, for Babette var blevet meget rummelig og besværet, som hun plejer, når hun får hingeste føl. Så vi blev meget overrasket over at finde et normalt størrelse feminint hoppeføl og en meget stolt hoppe på marken - hun havde selv klaret det hele lige efter bogen.
 
Så nu må vi jo til at finde et passende pigenavn til den lille dame.
 
Søndervangs Babette og føl
 
Babette og Føl
Søndervangs Babette med føllet Bådsgårds ?
 
 
3/6-2011 - Flot resultat af Stine og Bådsgårds Line til shetlænderstævnet
 
Vi havde en rigtig hyggelig dag til Shetlænderstævnet hos Stald Hovslag. Vejret var super godt, der var mange glade ponyfolk, dejlige ponyer og en rigtig god dommer. Hvad mere kan man så forvente!
 
Vores lille Bådsgårds Line og Stine Rasmussen gjorde det næsten umulige. Det var første gang Stine skulle huske og køre et program selv - Stine er kun 10 år, så hun havde øvet hjemme i stuen og havde været ude hos os en enkelt gang for at gense og øve med Line. De to kørte ponytrav sammen i 2010 og har noget helt specielt sammen. Så Stine kørte på banen med rigtig mange sommerfugle i maven - men dygtig som Stine er - så vandt de køreklassen sammen foran flere garvede kuske - det må siges at være lidt af en præstation. Det skal lige nævnes at Stine trods sin meget unge alder er 2 gange Danmarksmester i monté travløb på sin egen Godtlandsruss pony i 2009 og 2010. Hun er født ind i hesteverdenen, hendes far er proffessionel travtræner og hendes mor er også hestepige - men denne lille pige kan bare noget helt fantastisk med ponyer og heste - det kan godt duppere sådan en gammel hestepige som undertegnede.
 
Stine Rasmussen og Bådsgårds Line vinder af køreklassen
Stine Rasmussen og Bådsgårds Line vinder af køreklassen
 
Anne Ravn viste Merrylegs til UG kryds og slange i både rideklassen og køreklassen. Merrylegs var blevet fint flettet i sildeben. Men vi kan godt se på ham at han er blevet et år ældre, så i den lidt tunge bane og det varme vejr blev han lidt træt til sidst.
 
 
Maj 2011 - Bine Breum har fået et smukt hoppeføl hos ny ejer!
 
Vi har været ude hos den nye ejer af Bine Breum og se føllet efter Skovlundens Àki SH 283. Og hvilket smukt lille velproportioneret hoppeføl. Dejligt at se at både hoppe og føl har det rigtig godt. Vi har overtalt ejeren til at melde til Farmshow - så det bliver rigtig spændende at følge. Nu kan vi altså næsten ikke vente til, vi selv får føl på stutteriet - men vi må vente helt til midt i juni.
 
Bine Breum og føllet Frankes Isabella
Bine Breum med føllet efter Skovlundens Áki SH 283
 
 
Maj 2011 - Merrylegs og Bådsgårds Line er igang med ponytrav igen
 
Anne og Marie Ravn har fået lov til at låne vores to lidt runde og rolige ponyer til ponytrav. De har være ude og prøvekøre ponyerne her hos os, og de har været i prøveløb. Nu bliver det sjovt at følge både pigerne og ponyerne hen over sommeren. Ponyerne er blevet lidt runde - så de har rigtig godt af at blive motioneret, og så nyder de de to pigers pleje og omsorg.
 
Merrylegs og Line på Travbanen 2011
 
 
20 ÅRS PONYFØDSELSDAG for Skovlundens Áki SH 283
 
Skovlundens Áki SH 283 blev fejret på sin 20 Års fødselsdag med flag, gulerødder, sliksten og andre gode sager. Anne og Maria Ravn havde medbragt en rigtig god foderkage til Àki, som han var helt vild med. Her er et par billeder fra dagen.
 
Skovlundens Áki SH 283
Anne Ravn og Skovlundens Áki SH 283 blev rigtig gode venner!
 
Skovlundens Áki SH 283 og sønner
Her er Anne, Baron, Máki, Marie og fødselsdagsbarnet Skovlundens Áki SH 283
 
 
 
14/5-2011 fylder Skovlundens Áki SH 283 20 år
 
Det fejre vi med heste gulerodskage og andre gode ting til sådan en ældre here. Så hvis du har lyst til at fejre dagen sammen med os, er du meget velkommen til at kigge forbi til eftermiddagskaffe mv.
 
       
 
Áki holder sig godt og nyder tilværelsen sammen med hans 2 sønner fra sidste år. Han skal inden så længe have besøg af 2 af vores unghopper. Vi har også valgt at rykke folingerne til næste år, så de ikke ramler sammen med Lasss konfirmation.
 
2/5-2011 - Vores dejlige "plæneklippere"
 
Så er drengene næste alene hjemme på gården. Vi mangler lige at få de 3 følhopper på græs. Så nu kan vi jo komme til at arbejde lidt med drengene - men først skal de altså lige klippe græsplænen - og vi syntes helt bestemt, det er nogle rigtige pæne og dejlige plæneklippere!
 
Benzon og Prins
Tøttrups Benzon og Bådsgårds Prins - er bare bedste legekammerater.
 
1/5-2011 Nyt om Sniffi  og ponyer på sommergræs
 
Sniffi er på mirakuløs vis ved at komme sig, dog har hun jo haft yverbetændelse og har et stort sår på den ene brystkirtel - men hun er i godt humør. Hun er så småt begyndt at tigge mad igen og jagte kattene - hvilket er en hel befrielse. Vi havde taget beslutningen i sidste uge om at hun skulle have fred - men tingene kan ændre sig meget i løbet af et enkelt døgn.
 
Vi har fået de fleste ponyer på sommergræs. Og så har vi lånt en ekstra pony - nemlig smukke Benedikte Bomlund - som skal deltage i en fælles samling fra Stutteri Tøttrup, Stald Skovgård, Maria Busk og os - det bliver rigtig spændende, at se om vi kan få ponyerne koblet sammen og få samlingen til at se ensartet ud.
 
Sommeridyl
Man kan jo blive så træt af alt det solskin og grønne græs!
 
 
 

23/4-2011 – Sniffi kæmper

Vores lille hund kæmper – men vi syntes ikke hun har det så godt, som vi havde håbet. Så vi har talt med dyrlægen igen, som har sagt at vi kan give hende dobbelt dosis smertestillende medicin. Så nu krydser vi fingre for, at det snart begynder at gå fremad.


22/4-2011 – Cecilia er flyttet

Poulgårds Cecilia S1949 er flyttet til Rødding. Hun er flyttet til Rødding med hendes gamle veninde Bine Breum. Annette som købte Bine, har lovet at give Cecilia et godt hjem, og tage ekstra hensyn til hendes astma. Cecilia er mini-shetlænder og det har været lidt svært for os at holde hende slank, når alle de øvrige ponyer, som vi har, er et nummer større. Vi glæder os til at følge både Cecilia og Bines videre færd i Rødding.

Poulgårds Cecilia S1949


21/4-2011 – Vores stakkels lille hund Sniffi

For et stykke tid sinde skete der desværre et lille uheld her på stedet. Vores lidt ældre hund Sniffe blev ”overfaldet” af en hanhund i vores egen have. Vi talt med dyrlægen om at få den givet to P-sprøjter, så der ikke kom mere ud af det. Men børnene syntes det kunne være sjovt, at prøve at få et kuld hvalpe – så vi har ventet et stykke tid og kunne se at Sniffi var blevet lidt rund om maven.

Men det er desværre ikke forløbet helt efter planen. Fødslen startede i går eftermiddags og vi kontaktede dyrlægen om aftenen, da der ikke rigtig skete videre. Vi vågede ved Sniffi hele natten og dyrlægen blev tilkaldt næste morgen. Sniffi blev undersøgt og vi fik at vide at det nogle gange godt kan tage lidt tid inden en førstegangs fødende hund er lavet helt til, så den kan føde sine hvalpe. Vi skulle i byen, så Bedstemor blev tilkaldet og lovede at passe hunden imens, vi havde aftalt med dyrlægen at vi skulle kontakte ham til aften igen, hvis der stadig ikke var sket noget. Det var der ikke – så vi blev henvist til dyrehospitalet, hvor Sniffi fik foretaget kejsersnit, hvilket var godt, for der sad to døde hvalpe, som blev forløst. Desværre for børnene var der ingen levende hvalpe, men Sniffi blev lappet sammen igen og kæmper nu med at komme til hægterne.

 

17/4-2011 – Unghesteskue i Skive med flot solkinsvejr

Så er Unghesteskuet i Skive 2011 vel overstået. Vi havde meldt alle vore 8 ungdyr til skuet, for vi kunne jo ligeså godt benytte lejligheden til en gang træning og en bedømmelse af dem i lokalt regi. Vi fik til lejligheden hjælp af Maria Busk Pedersen, Kathrine og Martin Skov, Louise Fuglsang Gravesen og et par ekstra hjælpere til finalen -  tusind tak for hjælpen til alle.
Udover at ponyerne havde en lærerig dag blev resultaterne blev som følger:

1 års hingst BÅDSGÅRDS BARON - Karakterer:  8 + 8 + 7 + 8 + 7  I alt 38  Placering: 3 / 4
God type. Harmonisk kropspartier. Passende føre lemmer, savner ledmarkering. God bevægelse i skridt. God let bevægelse i trav, men lidt udtået i bag.

1 års hingst BÅDSGÅRDS MÁKI, Karakterer:  8 + 7+ 6 + 7 + 6  I alt 34  Placering: 4 / 4
God type. Passende bygning, lidt mere nakkestykke ønskes. Passende føre lemmer, lidt mere ledmarkering ønskes. God skridt længde, men snæver for. Mangler indundergreb i trav.

1 års hoppe FUGLSANG'S FIONE, Karakterer:  9 + 9 + 8 + 8 + 8  I alt 42  Placering: 2 / 9
(Finaledeltager – ærespræmie – Skænket af Stald hovslag)
Særdeles god og veludviklet type. Særdeles god bygning. Gode føre lemmer. God og taktfast skridt. God og taktfast trav.

2 års hoppe BÅDSGÅRDS JOSEFINE, Karakterer:  9 + 8 + 7  + 8 + 8  I alt 40  Placering: 3 / 7
(Finaledeltager – ærespræmie – Skænket af Maria Skipper)
Særdeles god og veludviklet hoppe med kønt hoved. God dybde og bredde. Føre lemmer men lidt indfodet højre for. Taktfast og lige i skridt og trav.

3 års hingst BÅDSGÅRDS PRINS, Karakterer:  5 + 9 + 9  + 8 + 8  I alt 39  Placering: 2 / 6
(Finaledeltager – træstepræmie – skænket af Landbo Limfjord)
Særdeles god type, men med underbid. Særdeles velproportioneret bygning. Særdeles føre lemmer. God og taktfast skridt og trav.

3 års hingst BÅDSGÅRDS FILUR, Karakterer:  7 + 7 + 7  + 7 + 7  I alt 35  Placering: 6 / 6
Ret god type. Ret god bygning, lidt lang midterstykke. Velmarkerede lemmer, men korte koder. Kort og stiv i skridt. Let men kort i trav.

3 års hoppe TØTTRUPS BERNADINA, Karakterer:  9 + 9 + 8  + 7 + 8  I alt 41  Placering: 3 / 10
(Finaledeltager – ærespræmie – Skænket af Land og Fritid, Stagstrup)
Særdeles god type, vågent udtryk. Særdeles god bygning, gode kropspartier. Gode og føre lemmer. Knap stabil i skridt. Let og jordvindende trav.

3 års hoppe BÅDSGÅRDS BEAUTY, Karakterer:  9 + 7 + 8  + 7 + 8  I alt 39  Placering: 5 / 10
(Finaledeltager – ærespræmie – skænket af Miljøfoder og Rytters ridesport)
Særdeles god type. God dybde og bredde. Lidt kort og kraftig hals. Gode føre lemmer med store runde hove. Taktfast i skridt, men på 2 spor. Bedre i trav.
 
 
 
Her er han så - min dejlige bamse - Bådsgårds Prins - Tusind tak for billederne Lisbeth!
 
 
 
2/4-2011 - 2 små grå til Plageskue i Vestbirk - i flot forårsvejr
 
Så er skueåret startet. Det er næste blevet en tradition for os, at besøge forårsskuet i Vestbirk, og i år var ingen undtagelse. Det er altid hyggeligt at komme til dette skue, da det er super godt tilrettelagt, gode faciliteter, god og hyggelig stemning og årest første skue i Jylland, som også plejer at bringe foråret med.
 
I år havde vi valgt at tage vores to små grå med i byen for første gang og håbede blot på at begge ponyer kunne få en god oplevelse i at være til skue. Men det gik meget bedre end vi havde forventet - begge ponyer fik 40 point og røde sløjfer med hjem med rigtig fine kommentarer og beskrivelser.
 
Når man går og kigger på sine små uldtotter derhjemme, kan det jo være sværet at se, om de "ser rigtige ud" - for os er de søde alle sammen. Derfor er det jo ekstra dejligt, når også andre avlere og dommerne syntes godt om ens ponyer.
 
Det skal også lige nævnes at var så heldige, at have Trine Kristensen til at fremvise vore ponyer. Trine har en utrolig evne til at få ponyerne vist på den allerbedste måde, selv ret urutinerede ponyer som de 2 små grå vi havde med - fik Trine til at ligne ponyer der havde været i byen mange gang og begge ponyer fik en god og positiv oplevelse af at være til skue, hvilket vi vægter meget højt - tak for det Trine. Og tak til den søde pige som hjalp til i finalen med Fione.
 
Tøttrups Bernadina
Tøttrups Bernadina fik 8-8-8-8-8 = 40 point (nr. 10 i finalen)
 
 Fuglsangs Fione
Fuglsang's Fione fik 9-8-8-7-8 = 40 point (nr. 12 i finalen)
 
Svesken
Her er "Mor" så selv med Svesken - som hun kaldes i daglig tale!
 
Marts 2011 - Enigma har fået et hoppeføl efter Great Challenger
 
Min mors Travhoppe Enigma har den 11/3-2011 fået et kraftigt langbenet hoppeføl efter Great Challenger som skal hedde VENIGMA SKOV - her er hun 3 uger gammel.
 
 
 
20/3-2011 - SH-ponytrav og forårssol på Skive travbane
 
Så har vi været til det årlige shetlænder arrangement på Skive Travbane. Vi havde 3 ponyer med. Kjeld kørte med Merrylegs og Mette kørte med Bådsgårds Line. Derudover havde vi vores lille kælegris Bådsgårds Baby med en tur ude og gå i liner - vi skulle gerne have hende gjort kørevant her i foråret.
 
Hr. og Fru. Bådsgård
Hr. og Fru. Bådsgård
 
8/3-2011 - Dejlige Skovlundens Áki og sønner
 
Hvor er det altså bare dejligt at have en rar avlshingst som bruger vinteren til at passe sidste års afkom. Han pusler om de to hingsteføl fra sidste år. Han leger lidt med dem og opdrager blidt på dem - det er altså helt fantastisk at opleve og vi er ikke i tvivl om at han påtager sig det fulde faderansvar.
 
Bådsgårds Máki (født 2011) - Skovlundens Áki SH 283 - Bådsgårds Baron (født 2010)
 
 
6/3-2011 - Køretræning og dressurkørsel hos Stald Hovslag
 
Vi har været en tur ude hos Stald Hovslag, hvor der blev trænet køreprogram - hvor så det godt ud med alle de røde ponyer ekvipager og hvor er det et flot program.
Vi havde Merrylegs og Bådsgårds Line med som Kjeld og jeg deltog i dressurkøreundervisning med. Det skal lige nævnes at det var første gang siden oktober 2010 at de to ponyer var for vogn igen og det gik bare super godt, man skulle ikke tro at ponyerne havde haft vinterferie, de var begge rigtig fine og søde at køre med. Og Martin Skov var rigitg god til at lære os øverlser til, hvordan man kører dressurkørsel. Igen en rigtig dejlig shetlænderdag.
 
 
26/2-2011 - Buster er flyttet hjemmefra
 
Bådsgårds Buster har fået ny familie. I går flyttede Buster ud til familen Dunker i nærheden af Holstebro. Hvor han skal holder deres anden shetlandsponyhoppe med selskab. Vi ønsker familien Dunker held og lykke med Buster.
 
Buster kun 1 uge gammel - nu er han næsten 1 år
 
 
Februar 2011 - Sne - frost - is og atter is
 
Ja så går vores tid igen med at gøre livet behageligt for de små ponyer i frostvejret. Vi sørge for hø, foder og frisk vand som ikke er frosset flere gange om dagen. Men ponyerne nyder vintervejret, det er vist kun os, som er lidt trætte af alt det ekstra arbejde.
 
Vi har måttet tage endnu en pony ind om natten. Prins er kommet på boks om natten. Det tre unghingste som går i hans flok leger og i deres leg har de plukket Prinses vinterpels af i store pletter - det er jo ikke så godt, når det fryser 15 grader om natten. Han se ret festlig ud i øjeblikket vinterpels på ben, hovede og hen af rykken og så sommerpels på resten af kroppen - men praktisk er det altså ikke. Vi har overvejet dækken - men med 3 unghingste der leger konstant - så tror vi ikke rigtig at et dækken kan holde ret lang tid !
 
 

16/1-2011 - Føllene er flyttet over til legeonkelen Skovlundens Áki SH 283

Det er jo helt fantastisk, at man har sådan en dejlig gammel avlshingst, som påtager sig faderskabet og passer føllene når de skal vænnes fra.

Vi har i dag (første dag uden is og sne) taget føllene væk fra deres mødre. Og det uden helt stor tumult - dog blev der løbet lidt og kaldt lidt. Men når man nu er blevet til store drenge - så er det jo helt dejligt at komme lidt over til far, som både gerne vil hygge og lege - og så passer han også på at der ikke kommer en stor trold og forskrækker dem.

 

15/1-2011 - Så har vi fået vores julegave for 2010
 
Vi har længe drømt om en skimmel hoppe og købte sidste år Tøttrups Bernadina - men det er faktisk et problem at have en skimmel hoppe i en flok - den mangler en makker. Da vi fik tilbudt at købe en rigtig dejlig hoppeføl med god afstmaning, så vi blev enige om at give hinnanden sådan en i julegave. Men vejret har drillet for den lille dame skulle komme i juleferien - men der har jo været for meget sne og is - så hun kom først i lørdags. Men hun var værd at vente på. Hun er en rigtig lille (stor) dame med masser af personlighed. Og tænk i løbet af det første døgn fandt hun sammen med Bernadina - så nu er de bare pot og pande - dejligt. Og tusind tak til Louise Fuglsang Gravesen for at vi fik lov til at købe Fione.
 
Fuglsang's Fione - lige ankommet.
 
1/1-2011 - Nyt spændende ponyår starter i dag !
 
Så er vi startet på et nyt og spændende ponyår. 2010 blev et år med både op og nedture. Vi mistede desvære vores lovende travhest ved en tragisk foldulykke - men til gengæld fik vi rigtig mange glædelige overraskelser med vore shetlandsponyer. Vi har nu kun shetlandsponyer og helligere vores tid til disse herlige individer. Man bliver jo aldrig for stor til en shetlandspony!
 
I 2011 vil vi nok bruge en del energi og tid på vore ungheste. Vi skal have dem med til diverse skuer og vi skal igang med tilkøring af de ældste. Vi glæder os til begge dele.
 
Vi glæder os også til at komme ud og hygge os sammen med shetlandsfolket igen. Så vi venter bare på at vinteren er forbi og de lyse timer kommer igen.
 
 
Copyright - Stutteri Bådsgård v/ Mette Skov Johansen og Kjeld Birch Iversen | Lundøvej 137, Bådsgård, 7840 Højslev - Danmark | Tlf.: 3012 7724 | msj@os.dk