Nyheder / 2014

2014

31/12-2014 - Godt nytår - 2014 tilbageblik
 
 
Så er det den sidste dag i året. 2014 har været et meget begivenhedsrigt år - vi har udstillet rigtig meget og har også fået resultater som vi slet ikke havde turdet håbe på. Det er lykkedes os at få alle føl en tur med til dyrskue, så de har prøvet at være en tur i byen.
 
Det er svært at fremhæve nogle oplevelser/resultater frem for andre - for vi er glade for alle. Men at få sit føl udtaget som Landskuets bedste føl, blandet de mange fin føl - var for os noget helt specielt - og Bådsgårds Domino var jo vores lille Baby's føl. At Bådsgårds Yatzy og Bådsgårds Mikado kom til at kæmpe om bedste føl på kåringspladsen i Jylland, hvor Yatzy blev bedste føl var også en kæmpe oplevelse.
 
Og så lykkeds det at få Yvette Bomlund kåret i 1.klasse og så på fløjen i et stærkt veteranhold var da også noget særligt for os. Bedste følhoppe på dyrksuerne i Lemvig, Skive, Hobro og Kimbrer har da også været helt fantastisk. Og der kunne jo nævnes mange flere.
 
Vi har også i årets løb haft besøg af ponybanden, en hel del gange, så vi får redet og trænet med nogle af ponyerne. Tusind tak til alle som har hjulpet os i 2014 og gjort ovennvænte muligt.
 
Vi glæder os til 2015 og håber vi får lige så mange hyggelige stunder med ponyfolket som i 2014 - GODT NYTÅR TIL ALLE!
 
27/12-2014 - Flittig hestepiger på besøg
 
I dag har vi børstet og beskåret ikke mindre end 14 ponyer. Dejligt når man får besøg af nogle søde hestepiger, som gerne vil hjælpe en med ponyerne. Så nu ud af de 33 ponyer - mangler vi nu kun af få beskåret 5 - så her hele banden ordnet - ikke så mærkeligt at armene føles lidt lange.
21/12-2014 - Julehygge med ponybanden

Ponybanden har været her i dag og sikke fin julegave de havde med til os. Vi skulle selvfølgelig lave nogle julebilleder - så er her vores julekort til jer alle. Glædelig jul til alle jer fra os.
 
Juleponybanden
 
Juleponybanden
 
Juleponybanden
20/12-2014 - Så er hoppeføllene taget fra
 
Følhopperne har været noget kede af at vi har taget hoppeføllene fra, men de skal jo alle 3 have føl igen i maj 2015, så vi syntes at det var ved at være tid. Hoppeføllene Yatzy, Ludo og Bingo har nu taget et meget pænt, de er kommet ind til Esmaralda og Diva - så de er ikke helt alene. Så det er en rigtig dulle-flok.
 
 
5/12-2014 - Så er hingsteføllene taget fra
 
Hingsteføllene Domino, Stratego og Mikado har taget det rigtig pænt - men de har jo også fået en legeonkel i Bakkegaardens Jackson.
 
Kalaha går stadig sammen med mor Lucinia og tante Madinell hos naboen, han er jo noget yngere og så er han er han mere knyttet til de to end de andre føl.
 
 
23/11-2014 - Klar til vinter
 
Så fik vi flyttet de sidste ponyer hjem, så vi er klar til vinter. Vi syntes nu det er lidt hyggeligt at få alle ponyer tæt på og se hvordan de knytter venskaber. Vi plejer at dele ponyerne op i mindre grupper på 2-6 ponyer pr. gruppe, hvor vi tilgodeser deres køn, alder, foderstand og indbyrdes venskaber. Så det er altid spændende om kabalen kommer til at gå op. De lykkedes så også næsten i år. Heldigvis kunne et par ponyer blive gående hos en Nabo og to hingste hos en anden genbo.
26/10-2014 - Skimmel drømmehingst
 
Som nogle sikkert ved, har vi de sidste par år kigget efter en skimmel hingst. Og lige pludselig - så var han her. Faktisk ved lidt af et tilfælde og lige pludselig, havde vi drømmehingsten til at går på vores mark. Han hedder Bakkegaardens Jackson. Han er 5 år og lidt over en meter i stangmål. Han har et rigtig venligt og imødekommende temperament. Så foråret skal bruges til at træne med ham, og så må vi krydse fingre for at dommerne syntes om ham til kåringen.
 
Tak til Elly og Ove Madsen, og Charlotte Møller, som har opfyldt en af vores højeste ønsker.
 
Her er et billede at hvordan han ser ud med sommerpels - han er da en flot fyr!
 
Bakkegaardens Jackson
Bakkegaardens Jackson - 5 år - forventes stillet til kåring i 2015
18/10-2014 - Super shetlænderstævne med enorm opbakning
 
Så har vi afholdt det første shetlænderstævne på egen matrikel og det med helt overvældende opbakning. Vi vil gerne sige tak til alle deltagerne, dommere, sponsorer og publikum som kom forbi og heppede. Tak til Lise Hove for kagen, Tak til Susanne Dahl for billederne og til Nina Thybo for den hjælpende hånd med ponyerne. Og tak til vejrguderne for at det næsten holdt tørvejr hele dagen. Og selvfølgelig tusind tak til vore ponypiger som fik vist vore ponyer på bedste måde. Vi håber alle både 2 og 4 benede har haft en rigtig god dag.
 
Bedømmelsessedler mailes ud i løbet af den kommende uge.
 
Du kan se alle resultater her og du kan se stemningsbilldere her
 
Præmieoverrækkelse Agility
 
13/10-2014 - Kataloget til Shetlænderstævnet den 18/10-2014 er klar!
 
Jubii - sikke flot opbakning til vores shetlænderstævne i efterårsferien - ikke mindre end 50 starter skal vi se på lørdag. Vi glæder os rigtig meget til at se jer alle.
 
Skal du ikke selv deltager, er du selvfølgelig også meget velkomme til at kigge forbi.
 
Nu håber vi bare på godt vejr på lørdag.
 
Forside katalog 18/10-2014
 
 
11/10-2014 - Bådsgårds Line har fået ny familie
 
 
Vi har efter mange overvejelser valgt at sælge vores dejlige kørepony Bådsgårds Line, da vi simpelthen ikke fik kørt nok med hende, og hun derfor bare gik og blev tykkere og tykkere. Heldigvis var der en hestekyndig dame, som gerne vil til at lære at køre og derfor gerne vil have en bundstabil kørepony som hende børn også kunne få glæde af.
 
Så selvom det har været rigtig svært at sige farvel til Line og alle de fantastiske oplevelser som hun har givet os, så er det jo dejligt at vide at hun har fået et rigtig godt ponyhjem, hvor der er den tid til hende som hun fortjener. Vi glæder os til at følge Line fremover.
 
Bådsgårds Line
Bådsgårds Line her til Toppekørsel
- men hun har også vundet adskillige ponytravløb.
30/9-2014 - Shetlænderstævne i efterårsferien 18/10-2014 kl. 10 - 15
 
Stutteri Bådsgård afholder et lille shetlænderstævne for shetlandsponyfans i efterårsferien. Alle er meget velkommen.
 
Shetlænderstævne - efterår 2014
Hent tilmeldingskema her   (Sidste first for tilmelding er den 10/10-2014)
13/9-2014 - Hyggelig tur til Føl- og Plageskue i Sulsted
 
I lørdags havde Diva og jeg fået kørelejlighed til skuet i Sulsted. Og når man kun har en pony med, så har man jo også tld til at få snakket lidt med shetlænderfolket. Diva opførte sig rigig pænt - og inde i ringen. Hun blev belønnet med flotte 40 point. Og som Bent Christensen sagde til mig i ringen "Det er vist første gang jeg ikke skal skrive at din pony er for tyk - Diva var lige som hun skulle være" Ja så er der jo håb for migt endnu :-)
 
Tusind tak for en hyggelig tur og dag. Og tusind fak for den fine ærespræmie fra Gruppe 98.
 
Bådsgårds Diva
 
8/9-2014 - 2 ponyer fra auktionen
 
Vi har på auktionen over ponyer fra Stutteri Krabbe, købet 2 rigtig søde ponyhopper. Den ene er Højlunds Lucinia's barnebarn og den andne passer godt til Benzon, da den også har en stor hvid blis.
 
 
7/9-2014 - Vi har bytte Bådsgårds Cocktail med Sønderskovs Esmaralda.
 
Cocktail er flyttet til Fyn, hvor han skal være ridepony når han bliver gammel nok. Vi har så udviddet bestanden af store skimle hopper med en meget spændende 1 års hoppe, som vi glæder os til at følge i fremtiden.
 
 
1/9-2014 - Bådsgårds Filur er flyttet hjemmefra
 
I dag er Filur flyttet hjemmefra. Han skal først 1 måned i tilkøring inden han skal hjem til den nye ejer. Vi ønsker de nye ejere tillykke med Filur og håber de får megen glæde af denne lille søde pony
23/8-2014 - Følskue og shetlænderstævne ved Hesten i Fokus 2014 i Skive
 
Når man er med til at arrangere et arrangement af Hesten i Fokus størrelse, så er der altså nogle ting man ikke når. I år nåede vi ikke at få vore hopper vasket inden skuet. Nu var vejrguderne jo heller ikke lige med på at der skulle vaskes ponyer. Men det strider imod vore principper ikke at få ponyerne gjort rigtig klar.
 
Dygtige ponypiger
De dygtige ponypiger (Emma, Selma og Lærke på billedet + Hannah og Freja) havde Annabel, Beauty, Line og Filur med til shetlænderstævnet og de gjorde det alle super godt - stort tillykke med de flotte resultater.
 
Bådsgårds Ludo
Hoppeføllet Bådsgårds Ludo - fik også 8 i helhed og fik ligeledes en fin ærespræmie
 
Bådsgårds Mikado
Hingsteføllet Bådsgårds Mikado - fik 8 i helhed og fik en fin ærespræmie
16/8-2014 - Unghopperne har været til Føl- og plageskue i Hurup
 
Når vi nu ikke kunne blive enige om hvilket føl der skulle med til Hurup, så valgte vi at tage de 3 unghopper med.
 
Bådsgårds Babushka - 1 år
Bådsgårds Babushka fik 37 point
 
Thybos Celine - 1 år
Thybos Celine fik 39 point og ærespræmie
 
Bådsgårds Diva - 2 år
Bådsgårds Diva fik 40 point og ærespræmie
 
Det var god læring til de unge dyr.
 
9/8-2014 - Vådt - men godt dyrskue i Aulum
 
Vi manglede at få et føl en tur med i byen, derfor havde vi meldt Højlunds Lucinia på 23 år til dyrksuet i Aulum med føllet Bådsgårds Kalaha.
 
Det blev en rigtig våd omgang. Men både hoppe og føl klarede sig fint og blev belønnet med 23 point og ærespræmie. Det meste af dagen sad vi i tørvejr i traileren og det nød både ponyer og vi rigtig godt af.
 
Højlunds Lucinia og Bådsgårds Kalaha
2. og 3. August 2014 - Mød shetlandsponyen - Åben stald
 
Har du lyst til at hilse på vore shetlandsponyer - så kig forib i weekenden
 
Mød shetlandsponyen
26/7-2014 - Dejlig dag til Hobro Dyrskue - Bonnie Bomlund 24 point!
 
Vi har været til Hobro Dyrskuel, et rigtig hyggeligt dyrskue i skønne omgivelser. I år havde vi valgt at tage 17 år gamle Bonnie Bomlund og føllet Bådsgårds Ludo med en tur i byen. Og det gik super godt. Bonnie fik 24 point, fløjpladsen og ærespræmie. Og så fik hun at vide at hun var en meget velbevaret hoppe. Ludo blev udtaget til følkonkurrencen. Både Bonnie og Ludo opførte sig eksemplarisk hele dagen. Og det endda på trods af at Bonnie blev stukket af en hveps - da en af ponyerne trådet i et hul, som viste sig at være et hvepsebo - godt at ingen kom alvorligt til skade.
 
Bonnie Bomlund og Bådsgårds Ludo17 årige Bonnie Bomlund og føllet Bådsgårds Ludo
19/7-2014 - Hoppekåring - en dag vi sent vil glemme!
 
Nogle dag står klarer end andre og Hoppekåringen 2014 er en af de dage. Dagen startede lidt kaotisk - for begge hvide ponyer havde selvfølgelig lagt i en hestepærer i løbet af natten, så vi måtte endnu en gang i gang med vand og shampo.
 
Første pony i ringen var Manna af Hola. Nina Thybo fik vist Manna super flot og det resulterede i en flot kåring med karaktererne 9+8+8+7+8 ialt 40 point og kåring i 2. kl. A som nr. 3 af 8
 
Manna af Hola
Manna af Hola
 
Næste pony var veteranhoppen Yvette Bomlund, som i 2013 måtte trækkes fra kåringen, da hendes hale var blevet studset. Så i år skulle hun endelig til omkåring, for Kjeld mente hun fortjente en bedre bedømmelse. Nu er det jo ikke altid det går som man drømmer om - men i dette tilfælde overgik virkeligheden forventningerne. Yvette Bomlund opnåede 9+9+8+8+8 ialt 42 point og kåring i 1. kl. x som nr. 1 af 5. - men hun er ogås en dejlig hoppe som har vist, at hun avler rigtig godt. Yvette blev også superflot fremvist af Nina Thybo.
 
Yvette Bomlund
Yvette Bomlund
 
Og det sluttede ikke her - for begge hopper havde deres føl med i følkonkurrencen. Og det helt fantastiske skete Bådsgårds Mikado blev valgt som bedste hingsteføl og Bådsgårds Yatzy blev valgt som bedste hoppeføl. I den indbyrdes duel - vandt Yav tzy, hun skulle nu møde bedste føl fra dagen før og igen vandt Yatzy og blev dermed kåret som kåringspladsens bedste føl - en tittel som vi er meget stolte af.
 Bådsgårds Yatzycvcccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
 Bådsgårds Yatzy (Æslet) efter Yvette Bomlund af Vestergårdens Absalon SH 285
 
Tusind tak for ærespræmier til Stubbens Shetlandsponyer, Stald Bønne og Transy Stud. Og tak for alle lykønskninger på kåringspladsen og efterfølgende.
13/7-2014 - Bådsgårds Cocktail fylder snart 1 år.
 
Vores "lille bastard" fylder 1 år om en uge - men har er vokset over alle shetlænderne. Mon ikke der findes en familie som vil give ham et godt og trygt ponyhjem - har er så sød og rar.
 
Bågsgårds CocktailEn regnvåd Bådsgårds Cocktail - næsten 1 år
13/7-2014 - Hestpiger på ferie
 
Så er feriepigerne fra Esbjerg taget hjem. Deljigt med besøg af piger, der ligesom os  gerne hygger med ponyer hele dagen. Vi har vasket ponyer, striglet og pyntet ponyer og badet med ponyer i fjorden. Vi har også være ude og lufte Line for vogn og Filur har haft vogn på for første gang - helt uden problemer. Og så har vi været en tur på Skive Rideklub  og hilse på Casio og været ude og se hvad der sker på Skive Trav en lørdag formiddag og været ude os se tante Annas kæmpe store travhest.
 
Vi og ponyerne håber, at I har lyst til at komme på ferie igen til næste år.
3. - 5. Juli 2014 - Bådsgårds Baby med Landsskuets bedste shetlandsponyføl
 
Vi har været til Landsskue i Herning med Bådsgårds Baby og hendes føl Bådsgårds Domino. Baby fik som vente 22 p og blev placeret som nr. 11/15 blandt det kvalitetsbetonede følhoppehold. Hendes føl har taget lidt på hende, så det var forventet. Men det var en stor glædelig overraskelse at Domino blev udtaget som bedste Shetlandspony føl bladt de 15 føl på Landsskuet - det er jo en stor ære at få lov til at deltage i en af fælleskonkurrencerne (tak til Anette og Susanne Dahl, som var friske til at vise vores baby til UG i følkonkurrencen). Domino er første føl efter vores egen Tøttrups Benzon SH 704 - så det lover jo godt for fremtiden.
 
Bådsgårds Baby og Bådsgårds Domino
Bådsgårds Baby med føllet Bådsgårds Domino  (Foto Annette Svendsen)
 
Bådsgårds DominoBådsgårds Domino - ved fælleskonkurrencen for føl på Landsskuet 2014
1/7-2014 - Hyggelige eftermiddag med besøg af rytterlejren fra Skive Rideklub
 
Vi har haft besøg af Skive Rideklubs Rytterleje - ca. 40 børn og nogle hjælpere. Så vi fik børstet den store flok ponyer, som også blev pyntet rigtig pænt og så var vi en tur ved vendet og bade med ponyerne. En rigtig hyggelige eftermiddag for både to- og firebende.
22/6-2014 - kom en lille bitte fyr til verden
 
Natten til søndag folede Højlunds Lucinia S 1581 langt om længe vi havde forventet et kæmpe føl, da Lucinia var meget tyk, men i stedet for kom en lille bitte fin fyr til verden. Dyrlæge var forbi den efterfølende dag og konkludere at den bette fyr var født for tidlig, han var meget korthåret, løse sener, osv. - men den bette fyr ville livet, til stor begejstring fra hans mor. Den lille fyr er sidste føl efter Skovlundens Áki SH 283. Vi har døbt ham Bådsgårds Kalaha
 
Bådsgårds Kalaha
Højlunds Lucinia S 1580 - med Bådsgårds Kalaha (14 dage gammel)
18/6-2014 - Gamle Vestergårdens Absalon SH 285 er kommet hjem igen
 
Absalon bedækkede sidste år 5 hopper og der er kommet 5 delige føl i 2014. Og så han har været en smut på damebesøg og er nu vendt hjem til hans egne hopper igen. I en alder af 23 år har vi besluttet at han skulle have lov at nyde sommerne i selskab med de 3 hoppe som han bedækkede sidste år og de 3 dejlige hoppeføl som han er far til. Og der var gensynsglæde - specielt Yvette Bomlund hilste Absalon velkommen hjem.
 
Vestergårdens Absalon SH 285
 
14/6-2014 - Dejligt Farmshow i Skive
 
Vi har været til det årlige Farmshow i Skive. Igen i år havde Landboungdom fået et rigtigt flot arrangement stablet på benen.
 
Vi havde "Svesken" Tøttrups Bernadina og føllet Bådsgårds Stratego med. Det gik rigtig godt. Svesken var som altid klar til show, hun nyder at være i byen. Så når man siger kom så. Ja så løfte Svesken hovedet og holder det højt og så er det bare om at hænge på i den anden ende af linen. Det blev til fin beskrivelse, 23 point 1/2 og en fin ærespræmie. Tusind tak til Avlsforeningen for den fine ærespræmie. Og følbassen blev flot assisteret af Signe og opførte sig pænt hele dagen.
 
Tøttrups Bernadina
"Svesken" Tøttrups Bernadina med følles Bådsgårds Stratego
 
Vi havde også taget 2 års hoppen Bådsgårds Diva med en tur i byen. Hun har udviklet sig meget de sidste par måneder og fik en rigtig fin beskrivelse, 23 point 1/2. Til karaktestik blev Diva fin vist frem af Trine.
 
Tusind tak til Signe og Trine for hjælpen med ponyerne, både på dagen men også med klargøringen dagen før.
 
Bådsgårds Diva
Bådsgårds Diva - 2 år
1/6-2014 - Dyrskue i Lemvig
 
Vi havde som de eneste shetlænderfolk meldt shetlænder til Lemvig Dyrskue. Så vi drog afsted med Manna af Hola og hendes føl Bådsgårds Mikado. Manna skal gerne til kåring i år - så det var lige lidt træining til hende.
 
Fremvisningen gik rigtig fint for jeg havde fået Laura til at hjælpe med at styre følbassen og det gik rigtig godt med Laura og Mikado. Manna fik en rigtig flot beskrivelse og fik 23 point og fik tildelt ærespræmie. Mikado fik også rigtig mange krammere af børnend og de ældre damer som kom forbi.
 
Og selv om der ikke var andre shetlænderfolk som udstillede, så var vi glade for at der var en enkelt repræsentant for racen. Og så fik jo jo snakket med nogle andre pony og hestefolk. En rigtig lærerig og hyggelige dag.
 
Tak til Avlsforeningen for den fine ærespræmie.
 
31/5-2014 - Farmfestival i Hurup
 
I dag har vi været til Farmfestival i Hurup. En rigtig hyggelig dag med mange shetlandsponyer og deres ejere. Vi havde Benedikte Bomlund og Bådsgårds Bingo med. Tak til Susanne Dahl for at hun villle hjælpe med at fremvise Benedikte. Det gik rigtig godt Benedikte fik 23 point og blev nr. 2 i goldhoppeholdet. Senere på dagen blev hoppen også tildelt ærespræmie. Tak til nr. 151 og Hurup Handelsstandsforening for de flotte præmier.
 
Og tak til alle shetlænderfolk - det er jo altid dejligt,  når vi mødes og hygger os. Og sikke en masse ponysnak vi så får - det er nogle af de dage man ikke vil undvære.
 
 
Benedikte Bomlund

20/5-2014 - Så fik vi navngivet føllene

Vi er gået lidt i spillehjørnet i 2014, men vi syntes navnene passer fint til følbasserne.

 
Bådsgårds Yatzy
Bådsgårds Yatzy
 
Bådsgårds Domino
Bådsgårds Domino
 
Bådsgårds Bingo
 
Bådsgårds Mikado
 
 Bådsgårds Ludo
 
 
Bådsgårds Stratego
 
17/5-2014 - Så fik Baby føl
 
Baby havde gået hele dagen med mælken løbende, så vi var faktisk bekymret for, om alt nu var som det skulle være. Men efter en sej fødsel, som tog over 1 time fik vi et stort rødt hingsteføl ud.
 
Baby var dog så medtaget at dyrlægen måtte en tur forbi og lægge børstav i og give smertestillende. Og dagen efter var hun også dårlig, så da hun søndag eftermiddage begyndte at stå mere op og så småt begyndte at spise var vi meget lettet.
 
Der går nok noget tid inden vi tør ifole Baby igen. Det store røde hingsteføl er den førstefødte efter vores egen Tøttrups Benzon SH 704.
 
Bådsgårds Baby med føl
17/5-2014 - Hingstekåring
 
I dag var vores to røde 4 års hingste til hingestekåring i Fredericia. Men Bådsgårds Baron og Bådsgårds Máki - faldt bestemt ikke i dommerens smag. Vi har udstillet de to fyre 7 gange som ungdyr og de har altid fået 8 og 9 i type - men dommerne til kåringen gav dem kun 7 - hvilket vi er noget uforstående overfor. Det skal dog siges, at de eneste to minutter, de to drenge ikke opførte sig pænt, var lige præcist mens de var inde til bedømmelse. At de fik et 6-tal hver i bevægelse - var helt ok med de gangarter som de fik vist eller rettere ikke fik vist. Men resten af bedømmelsen syntes vi slet ikke passer på vores to hingste. Vi syntes de har nogle kvaliteter som de kan bidrage med i den røde avl og så har de et helt fantastisk temperament.
 
Med til dages oplevelser skal det så lige nævnes, at de to drenge begge gik ind til mønstringskonkurrencen umiddelbart efter bedømmelserne og viste sig til UG kryds og slange. Den ene vandt elitemønstringen og den anden var kun 1 point efter. Så det var lidt træls, at de ikke fik vist sig på samme måde for kåringsdommerne. Men det er jo et par unge drenge - så de må jo bare afsted igen.
 
Tak til Susanne Dahl og Nina Thybo for hjælpen med hingstene. Og tak for dejlige mad til frokost fra Lilly og Axel.
 
Desværre kom Kjeld ikke med til Fredericia - for Baby stod med vokspropper og mælkeløb, da vi skulle afsted til Hingstekåringen.
Hingstekåring
Bådsgårds Baron og Bådsgårds Máki
 
6/5-14 - Bernadina har fået et skimmelt hingsteføl
 
I nat lykkedes det os at få et skimmet hingsteføl bragt til verden. Tøttrups Bernadina folede - men der var kun et forben til fødsel. Så føllet måtte en tur tilbage og vi måtte lede og bakse efter det manglende forben. Heldigvis lykkedes det os at få føllet levende til verden. Men Bernadina var nogtet forskrækket og medtaget efter folingen, så dyrlægen måtte lige en tur forbi og give hende noget smertestillende. Og dagen efter var hun sig selv igen - nu som mor for første gang. Her er et billede af den lille trold en uge gammel.
 
Tøttrups Bernadina
1/5-2014 - Manna af Hola har fået et skimmelt hingsteføl
 
Manna af Hola har også fået et en skimmel bamse hingsteføl efter Skovlundens Ivory SH 556. Efter starthjælp fra naboen og dyrlægen lykkedes det os efter et døgn af få den lille bamse til selv at finde mælkebaren. Her er et billede af den dejlige dreng kun 2 uger gammel.
 
Manna af Hola
1/5-2014 - Benedikte har også leveret et skønt hoppeføl
 
Benedikte Bomlund har også fået et skønt sort hoppeføl efter Vestergårdens Absalon SH 285. Her er et billede af den smukke pige kun 2 uger gammel.
Benedikte Bomlund med føl
30/4-2014 - Bonnie har leveret et skønt hoppeføl
 
Bonnie Bomlund har fået et yndigt sort hoppeføl efter Vestergårdens Absalon SH 285. Her er et billede af den smukke pige kun 2 uger gammel.
 
Bonnie Bomlund med føl
22/4-2014 - Så fik Yvette langt om længe føl!
 
Et rigtig kært lille brunt hoppeføl kom til verden kort tid efter midnat. En rigtig frisk en af slagsen. 
 
Vi måtte dog have dyrlægen forbi nogle timer efter folingen, da Yvette blev ved med at vise mange smerter. Heldigvis var der ikke noget alvorligt i vejen med Yvette, så med noget smertestillende kom kun på benen igen.
 
Yvette Bomlund med føl
Yvette Bomlund og føl efter Vestergårdens Absalon SH 285
20/4-2014 - Bine Breum er flyttet hjemmefra!
 
Vi har i den sidste tid haft besvær med at få Bine til at trives i vores flok. Derfor glæder det os at hun nu er flyttet østpå, hvor vi ved hun vil blive passet rigtig godt. 
20/4-2014 - Resultater fra Unghesteskuet i Skive
 
20/4-2014 - Unghesteskue i Skive
 
Vi har været til det årlige Unghesteskue i Skive. Og som sædvanligt så vore ponyer lidt kleine ud da de fleiste har vore ponyer har skifte vinterfrakken ud med lækker sommerpels - og vi strigler og pakker dem ind - Nej! Men vi stigler dem med vores foderskovl - med andre ord de får alt hvad de behøver af foder, mineraler og vitaminer.
 
Vi var dog så heldig at får 3 ponyer i hoppefinalen og fik 3 fine ærespærmier. Tak til Sutteri Engholm, Lille Rosendals Shetalndsponyer og 24Ride.com for de fine ærespræmier.
 
Unghesteskue
Billeder af ponyerne og resultater følger senere.
5/4-2014 - Farvel højtelskede Merrylegs!
 
Vi har i dag mistet vores højtelskede Merrylegs, som kun nåede at blive 26 år. Vi havde ellers lige talt om at Merrylegs i år var utrolig pæn i huld og pels og var helt sikre på, at han nok ville blive hos os i mange år. Men sådan skulle det desværre ikke være.
 
Ved 19 tiden i aftes gik han og græssende og hyggede med hans soulmate og to unghopper og mindre end en time efter var dyrlæge her for at behandlede ham for kolik grundet en fejgæring. I det efterfølgende døgn prøved vi alt hvad vi kunne for at redde denne helt enestående pony - som havde fortjent en meget mere værdig afsked med denne verden. Men vi måtte lade dyrlægen aflive ham sidst på eftermiddagen, da det ikke længere var muligt at smertebehandle ham. En afsked som virkelig gjorde ondt på hele familien.
 
Vi har været så heldige at have 12 fantastiske år med denne helt unikke pony, men ville ønske at vi havde fået endnu flere år sammen.

Merrylegs har på trods af sit grønne hestepas, gjort shetlænderen stor ære, både på tur rundt i landskabet, børnedyrskuepladserne, travbanerne, ridebanerne og toppekørselsbanerne. Hans helt specielle evne til at give børn (og voksne) tryghed med sit nærvær og være legeonkel for fravænnede føl vil blive savnet rigtig meget af rigtig mange.

Merrylegs - du var en ener - du vil for altid være savnet.

Merrylegs

30/3-2014 - Årlig udmugning!
 
Så er alle løsdrifthuse mugget ud. Heldigvis var der en nabo som kom og hjalp med et passende motorkørtøj og en anden med traktor og tipvogn. Men det er altså rart, når det er overstået hvert år! Tusind tak for hjælpen til alle - håber I alle er klar igen til næste år-
8/3-2014 - Rundede et skarpt hjørne!
 
Så blev man 50 år! Så er det jo tid til at tænke lidt tilbage. Min barnedrøm om at avle shetlandsponyer er jo gået i opfyldelse, jeg har en dejlig familie, et spændende job, 2 store dejlige drenge, en mand som dele min passion for ponyerne og et hjem beliggende i naturskønne omgivelse med gode naboer. Så hvad mere har man så lov at ønske sig til sin 50 års fødselsdag! Ud over at helbredet forsat kan holde til en travl hverdag.
 
Den runde dag blev fejret med en uforglemmelig discofest i Lundø Forsamligshus med discotek og alt hvad dertil hørere. Dagen derpå var jeg ikke i tvivel om at jeg nu var over de 50 år - for jeg var godt nok træt efter en rigtig dejlig aften sammen med naboer, venner og familie.
27/2-2014 - Føllene fra 2013 nyder det milde vejr
 
Helt fantastisk med så mildt vejr hele februar måned. Føllene fra 2013 nyder det til fulde. Lige nu er de nogle dejlige bamser, som lige er begyndt at smide vinterfrakken - spændende hvad der gemmer sig inden under.
 
Føllene fra 2013
De "små" føl er ved at være nogle dejlige bamser.
Her er det Thybo's Celine og Bådsgårds Babushka.
20/2-2014 - Nye sider med hopper og hingste/vallaker
 
Har været ved at lave lidt om her på hjemmesiden. Bla er oversigten over hopper og Hingste/vallaker blevet ændret - så det skulle give et bedre overblik.
14/2-2014 - Så er der taget DNA på de røde drenge!
 
I dag har vi fået første hold vaccineret og fået taget DNA prøve på Bådsgårds Baron og Bådsgårds Máki - så det bliver muligt at melde dem til kåring til foråret, hvis de bliver klar til det. Lidt spændende - når det er egen avl. Det er et par dejlige store røde drenge på 1 m i stgm. og så har de et rigtig godt temperament.
 
Unghingstene
Dejlige drenge - Bådsgårds Máki - Bådsgårds Bacardi - Bådsgårds Baron
13/2-2014 - Bådsgårds Bacardi er kommet hjem igen
 
Bacardi er kommet hjem igen. Den nye ejer havde besluttet at stoppe med at avle shetlandsponyer - så nu er han hjemme igen.
 
Vi har lukket ham sammen med hans gamle legekammerat Bådsgårds Máki og det var med stor gensynsglæde hos dem begge. Allerede en time efter stod de sammen og spiste hø i deres skur og efter et stykke tid stod de også og sov sammen. De leger også som hingsteplage nu gør, men det er på en meget kammeratelig måde. Tror virkelig at de nyder hinandens selskab.
Januar 2014 - Projekt mudder til sand
 
Nu har vi vadet rundt i mudder og og blæver hele vinteren. Men nu fik vi altså nok. Alt blæver er blevet fjernet rundt om husene og så er jorden blevet grubbet og der er lagt sand i læsevis på. Nu er det igen blevet dejligt for både to og firebende at færdes rundt på matriklen.
 
EFTER - nu er alt blæver væk og der er et fint lag sand lagt ud rundt omkring alle husene.
 
Før - Blæver og mudder overalt - dog undtaget ude på markerne ! 
26/1-2014 - De gamle damer har fået nyt logi
 
I dag er de to Højlund hoppe flyttet 200 meter ned at Lundøvej. Vores nabo manglede selskab til hendes tildliger showhest. Og vi syntes de andre hopper var lidt hårde ved de to "gamle" damer. Så ny går de og hygger sig sammen med Spanky og Hannelore af Hola. Spanky har tidligere været showhest hos Dolly Parton inden han kom her til Danmark sammen med Maria - så det er fint selskab. Spanky er en gentleman så nu får Lucinia og Madinell også lov til at dele hø med ham - så de hygger sig rigtig meget.
 
Billede kommer snart!
 
25/1-2014 - Casio's veninder
 
Var ude hos Casio idag og dejligt at se han stortrives. Fik lige taget et billede at ham sammen med hans højtelskede foldkammerat Zorka. Dejligt at se at pigerne passer ham så godt - når min arm nu ikke kan klare det.
 
Casio og Zorka
1/1-2014 - Så har vi taget fat på et nyt år!
 
Spændende hvad 2014 vil bringe - her på billedet ses 4 hoppe som venter føl og så gamle Merrylegs. Spændende hvad der er i maverne. De to forreste er bedækket ved Skovlundens Ivory og de to næste ved Vestergårdens Absalon - og til højre holder Merrylegs "vagt".
 
Skimmel række
Copyright - Stutteri Bådsgård v/ Mette Skov Johansen og Kjeld Birch Iversen | Lundøvej 137, Bådsgård, 7840 Højslev - Danmark | Tlf.: 3012 7724 | msj@os.dk