Nyheder / 2016

2016

Glædelig jul og godt nytår
21/10-2016 - Hyggeliget men koldt shetlænderstævne er til ende
 
Så har vi fået afviklet efterårets shetlænderstævne i et koldt efterårsvejr men dog med næsten tørvejr hele dagen. Men trods det kolde vejr blev der vist rigtig mange fine præstationer af børn, ponyer og voksne.
 
Vi vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle som hjalp til før, under og efter stævnet. Tak til sponsorer, dommere og ikke mindst deltagerne som bakker op om vores stævne.
 
Vi glæder os allerede til sidste lørdag i efterårsferien den 21/10-2017, hvor vi igen afvikler efterårsstævne.
 
 
Præmieoverrækkelse
 
17/10-2016 - Stor opbakning til stævne - vi glæder os!
 
Så er stævneprogrammet klar og sikke flot tilslutning til vores efterårs shetlænderstævne - 51 starter!. Du kan se tidsplan og programmet inde under stævne 2016. Nu håber vi på godt vejr og glæder os til en hyggelig dag med skønne ponybørn og ponyer.
16/10-2016 - Bakkegaardens Jackson SH 773 bestod materialprøven - Jubiiii
 
Så fik vi overstået materialprøven med dejlige Jackson. Og han bestod med bavour i longeringsklassen, fik et flot 10-tal for temperament, men fremviseren lavede en fejl som kostede lidt - men nu er prøve bestået :-)
 
Bakkegaardens Jackson SH 773 bestod materialprøven
4/9-2016 - Hesten i Fokus med bl.a. følskue og shetlænderstævne
 
Som sædvanligt havde vi arrangeret følskue og shetlænderstævne på Hesten i Fokus dagen og der var som sædvanligt god tilslutning til begge dele, hvilket er super dejligt.
 
Vi havde Bådsgårds Bolero med til Følskuet og det gik rigtig godt Bolero fik samme point som det føl der blev bedste hingsteføl på dagen. Og så opførte han sig rigtig pænt og fik en fin ærespræmie fra Miljøfoder i Viborg - tusind tak for den.
 
Bådsgårds Bolero
 
Vi havde givet et par søde piger lov til at låne Baby og Baronesse til shetlænderstævnet. Vi håber begge piger havde en dejlig dag. Ponyerne nød at blive luftet - Og Baby næsten for meget, for hun blev lidt fræk i ridepogrammmet, men Silke fik kæmpet sig igennem programmet. Og Emma fil Baronessen til at ligne en sommerfugl! Og så var der gensyn med et par af vores tidligere Krabbe-ponyer, som vandt henholdsvis Spring og Agility. 
 
Bådsgårds Baronesse og Bådsgårds Baby
 
Sidst på eftermiddagen var der også lige et dejligt gensyn med min gamle ridehest Casio - som var med til Stilspringning - dejligt at se hvor glad Freja er for min skønne gamle hyphest, som stadig ved hvilken lomme jeg har godbidderne i :-)
Casio
20/8-2016 - Bedste hingst ved Føl- og Plageskuet i Hurup
 
Lille Sofus alias Bådsgårds Sudoku er ikke så lille når han kommer i byen, han tror simpelthen han ejer det hele. Så dommerne belønnede ham med flotte 42 point og en fløjplads i hingsteføl holdet. Senere på dagen blev han så valgt til bedste hingst. Sofus mor Svesken alias Tøttrups Bernadina var med i Følhoppeholdet og fik 23 point og ærespræmie. I Showfinalen blev hun en flot nr. 2. Birchmoor Linnet var også med som goldhoppe og fik 22 point - hun var blevet lidt for rund.
 
Sofus og Sveske
 
Bådsgårds Sudoku og Tøttrups Bernadina
13/8-2016 - Aulum Dyrskue - med en skøn overraskelse
 
Har i dag været til Aulum Dyrskue med Skovlundens Julliet og det lille føl Bådsgårds Jackpot. Lille Jackpot var nu ikke meget for al den opmærksomhed, men klarede dagen igennem. Men Skovlundens Julliet viste sig fint frem og bevægede sig rigtig godt. Og det resulterede i at hun fik flotte 24 point og ærespræmie kun slået af den ponye som senere på dagen blev skuets bedste hest. Dette resultat betød en den for os, da vi altid har syntes at denne hoppe har mange kvaliteter. Så er det jo dejligt at blive bekræftet i at man ikke har tage helt fejl :-)
 
Skovlundens Julliet og Lille Jackpot
6/8-2016 - DM i ponytrav i Skive
 
Har tilbragt dagen i dag på Skive Trav, hvor der var DM i ponytrav med 20 løb på programmet. Rigtig hyggelig dag, hvor vi lige var en tur på Skive Rideklub også, da knabstrupperforeningen havde deres kårring der. Ret spændende at se hvordan de griber tingene an. Tak for det gode selskab Annette Svendsen.
7/8-2016 - 2 af vores ynglingsponyer har fået nye hjem
 
Det har været svært at sige farvel til disse to skønne ponyer. Men de har hver især fået et hjem som lige passer 100% til dem. Manna har fået sin egen lille ejer som vil give hende 100 kys på mulen i hver uge. Og Beauty har fået en lille rytter, som vil give hende opmærksomhed og spændende oplevelser som hun så gerne vil.
 
Manna af Hola og ny ejer
Manna af Hola og hendes nye ejer som lige kigger hende an!
 
Bådsgårds Beauty og Laurids
Og her Bådsgårds Beauty og Laurids og hans lille bror Richard.
 
30/7-16 - Dejlig dag til Hobro Dyrskue i godt selskab
 
Vi har været til Hobro Dyrskue. Vi havde taget Benedikte Bomlund og føllet Bådsgårds Bolero med i byen. Og de opførte sig eksemplarisk og klarede sig rigtig fint. Benedikte blev placeret som nur. 3 i et fint følhoppehold og fik fine 23 point. Og i løbet af dagen kom Moesgaard pigerne og hjalp med at nusse følbassen, hvilket han syntes var riigig dejligt - så dagen gik rigtig hurtigt, når man er i godt selskab. Tak for en rigtig hyggelig dag alle sammen.
 
Benedikte Bomlund og Bådsgårds Bolero
Bådsgårds Bolero og hans mor Benedikte Bomlund
23/7-2016 - 2 hopper mere kåret - begge i 2.A
 
Vi har været til årets hoppekåring. I år havde vi 2 stk. 5 års hopper med, nemlig Bådsgårds Baronesse og Yasmin af Skovhuset. Begge hopper oprøfte sig rigtig pænt og bliv super vist frem af  "Bønne". Begge blev kåret i 2.A hvilket på dagen var ret godt. Havde dog håbet på et point mere til hver af hopperne - men de er jo kun 5 år. Oven i kåringen kunne vi glæde os over at Yvette Bomlund nu har nok point til at blive Elite-hoppe, hvilket var en af grundene til at vi stillede Yasmin. Og så blev Yasmin valgt som bedste klargjorte pony på dagen - tak til stutteri Vihrsgaarden for den fine ærespræmie. Og på trods af at jeg i ugen optil kåringen havde lungebetændelse og var blevet sparket dagen forinden, ja så vandt jeg seniormønstringen og blev herefter elitemønstrer. Tak til Avlsforeningen for den fine kasket.
 
Yasmin af Skovhuset
Yasmin af Skovhuset S 4035 - 102 cm i stgm. 14 cm i pibe (8-7-8-8-8=39p)
Pony af god type med et kønt hoved og godt øje. Velproportioneret og velbygget. Tendens til underhals. Lemmerne passende føre med gode piber. Højre for svinger fra skulderen. God underarm. Gode, velformede forhove. Knap runde baghove. Bevægelsen aktiv og lige i skridt og trav. Vist i rigelig kondition.
 
Bådsgårds Baronesse
Bådsgårds Baronesse S 4037 98 cm i stgm. 13,5 cm i pibe (8-8-7-7-7 = 37 point) 
Pony af god type med god hårpragt. God, dyb kropsbygning. Velproportioneret, men lidt lavt ansat hale. Lemmerne passende føre, korte piber. Knap runde hove, udtået for. Bevægelsen tilfredsstillende, men kunne ønskes mere aktiv og med mere indundergreb i skridt. Tilfredsstillende, men kunne ønskes mere aktiv og med mere indundergreb, vid bag i trav.
18/7-2016 - Lille følpige skal hedde Bådsgårds Jackpot
 
Den 18/7-16 blev lille Bådsgårds Jackpot født - et sort lille skønt hoppeføl efter Skovlundens Julle og Bakkegaardens Jackson SH 773 med det mest bedårende lille ansigt - men hun er er en bestemt lille dame.
 
Bådsgårds Jackpot
3/7-2016 - Så er vi kommet hjem fra et vådt Landsskue 2016
 
Til årets landsskue havde vi kun tilmeldt Svesken - Tøttrups Bernadina med føl og på papiret så det ud til at en placering midt i holdet  ville være rigtig fint for vores lille medium hoppe.
 
Det var lykkes os at få Svesken næsten helt hvid. Men ak og ve - på bedømmelsesdagen på grusbanen var det nærmes en stor mudderpøl, der skulle mønstres i. Men netop her viste min værdsatte Sveske, at hun vil gå gennem ild og vand for mig, så hun plaskede bare afsted igennem alt mudder og viste fine bevægelser i både skridt og trav og lod sig ikke synderligt mærke med at det var et noget træls vejr. Det belønnede sig - hun blev placeret som nr. 2 ud af de 8 følhopper som var mødt. Senere på dagen fik så så den glædelige nyhed at hun havde fået 23 point og ærespræmie - tusind tak til Avlsforeningen for den flotte ærespræmie.
 
Svesken og Sofus til Landsskue
 
Svesken og Sofus til Landsskue 2016
 
Vi lavede også show på Landsskuet. Vi havde fået til opgave, at bruge de udstillede ponyer, få shetlandsponyfolkene med store som små og så vise ponyerne på en noget anderledes måde. Så vi var til Nissebal i Juleland med Lille Per og Bodil Kjær.
 
Til Nissebal i Juleland
 
28/6-2016 - Så fik føllene navne
 
Bådsgårds Bolero og Bådsgårds Yoyo
Bådsgårds Bolero Bådsgårds Yoyo
 
 
22/6-2016 - Så kom drømmeføllet - et skimmelt hoppeføl
 
Så lykkedes det. I 13. forsøg lykkedes det os, at få et skimmelt hoppeføl. Yvette Bomlund fødte et skønt skimmelt hoppeføl efter Bakkegaardens Jackson SH 773. Hende glæder vi os til at følge.
Vi måtte dog lige have dyrlægen forbi, da gamle Yvette på 20 år (med hendes 12. føl) havde fået rigtig meget vand i benene og var en del generet af de tykke ben.
 
Yvette og føl
18/6-2016 - Skønt 10 års fødselsdag og jubilæum på Farmshowet i Skive 
 
Vi fik fejret Babys 10 års fødselsdag og stutteriets 10 års jubilæum med maner på årets Farmshow i Skive. Vi havde 24 kasser flødeboller med, som vi næsten fik delt ud til de forbipasserende børn og voksne.

Ponyerne gjorde det super godt: på dagen 
 
Tøttrups Bernadina (Svesken) med Sofus (Bådsgårds Suduko) gik nr. 2 i følhoppeholdet og fik 23 point og så blev Sofus valgt som bedste shetlandsponyføl og fik en fin præmie.
 
Bådsgårds Diva vandt goldhoppeholdet og fik 23 point. Bådsgårds Baby blev nr. 4/6 i goldhoppeholdet og fik også 23 point.
 
Alle 3 ponyer var så heldige at få tildelt ærespræmie. Tusind tak for de flotte ærespræmier til Jan Poulsen, Landbo Limfjord og Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark.
 
Og stor tak til alle som hjalp os med at gøre vores 10 års jubilæum til en helt speciel dag. Og tak til alle som hjalp til med ponyerne før, på og efter skuet.
 
De tre ponyer til Farmshow 2016
Bådsgårds Diva, Bådsgårds Baby, Tøttrups Bernadina og Bådsgårds Sudoku
 
Bådsgårds Diva
Bådsgårds Diva i baggrunden kan man lige ane at vi havde pyntet med flag i anledning af vores 10 års jubilæum og Babys 10 års fødseldag. Diva er i øvrigt Babys baby.
 
Bådsgårds Diva og Silke
Bådsgårds Baby med hendes helt egen staldpige Silke
 
Svesken og Sofus
Svesken - Tøttrups Bernadina og Sofus, Bådsgårds Sudoku
 
Bådsgårds Diva
Bådsgårds Diva - endnu et pletskud fra Susanne Dahl - tusind tak for billederne!
 
18/6-2016 - 10 års Jubilæum og Bådsgårds Baby fylder 10 år
 
På lørdag når der er Farmshow i Skive fylder Bådsgårds Baby 10 år, hun er vores første Bådsgårds føl, så vi har 10 års jubilæum samme dag som shetlandspony avler. Vi markerer jubilæet og Baby's fødselsdag på dyrskuepladsen - så kig forbi og se om Baby ikke byder på en flødebolle eller andet på dagen.
 
Bådsgårds Baby som 3 års
Bådsgårds Baby som 3 års
 
Bådsgårds Baby som føl
Flaskeføllet - Bådsgårds Baby
13/6-2016 - Baby har fået en ny lille rytter
 
SIlke er begyndt at ride på Bådsgårds Baby og de nyder det begge to rigtig meget.
 
Silke og Baby
10/6-2016 - Så blev spændingen udløst - skøn hingsteføl er blevet født
 
I nat fødte Benedikte Bomlund det første føl efter Bakkegaardens Jackson SH 773 og vi har været så spændt på hvordan føl efter ham så ud. Vi blev ikke skuffet, tvært imod. Vi har fået et helt fantastisk smukt langbenet skimmelt hingsteføl på 70 cm med det skønneste udtryk og ualmindelig velproportioneret. Flere billeder senere.
 
Og der var kun et føl! Benedikte har været så rund, at vi frygtede lidt at der kunne være mere end en - men der kom heldigvis bare en.
 
Benedikte Bomlund og føl
Bakkegaardens Jacksons første fødte.
5/6-2016 - Skøn dag i sommersol ved Lemvig Dyrskue
 
Vi har været til Lemvig dyrskue og havde igen taget et par ponyer med som ikke er så tit på Skue.
 
Bådsgårds Baronesse fik flotte 24 point og blev nr. 2 i goldhoppeholdet og Thybo's Celine fik 23 point - Tak for de flotte ærespræmier.
 
Der var også gensyn med Krabbes Sally og Krabbes Kasandra, som vi solgte til et par søde piger sidste år. Det var et dejligt gensyn, ponyerne så rigtig godt ud og pigerne havde trænet dem så godt, at de vandt begge mønstringskonkurrencen for deres respektive aldersgruppe. Flot stykke arbejde,  vi glæder os til at følge jer fremover.
 
Bådsgårds Baronesse og Thybo's Celine
 
 
28/5-2016 - Besøg hos Mr. Jackson
 
Efter dommer- og sekretærgerning på Gl. Estrup var Susanne Dahl og jeg lige en smut forbi Bakkegaardens Jackson SH 773 - og der var vist fælles gensynsglæde.
 
Jackson og Susanne
21/5-2016 Fantastisk Farmskue i Hurup
 
Vi var i dag til Farmskue i Hurup og havde taget et par ponyer med, som ikke har været så meget i byen. Og det gik over al forventning.
 
5 årige Yasmin af Skovhuset gik fløj i goldhoppeholdt og fik 24 point og blev senere skuets bedste hoppe
 
3 årige Sønderskovw Esmaralda fik flotte 23 point og var alene i 3 års holdet.
 
Tak for de fine ærespræmier og for hyggelig selskab
 
Yasmin af Skovhuset
 
Yasmin, Kjeld og Esmaralda
 
Mænd og ponyer
Det er vist ikke kun kvinderne som kan snakke så meget at ponyerne bliver helt trætte :-)
16/5-2016 - Så er Bakkegaardens Jackson SH 773 klar til elskovsferie
 
I dag tager Jackson på ferie hos Barbara og Ivan Tovgaard, hvor han skal være i bedækningssæsonnen 2016 - bliver spænde at se hvor mange babyer der kommer til næste år.
 
Bakkegaardens Jackson klar til ferie
15/5-2016 - Lucca har fået nyt hjem
 
Det var egentlige ikke meningen at vi ville af med Lucca. Men der kom en rigtig sød familie forbi, som vi kender. Og de havde mistet deres ene pony, som de havde haft i 17 år og de manglede en sød børnepony. Og valget falde på Lucca. Så fra at gå som en i mængden er Lucca nu i centrum hos familien og deres børn. Og de bor ikke ret langt væk så vi kan stadig lige kigge forbi og hilse på Lucca.
 
Ny foldkammerat og Lucca
Ny foldkammerat og Lucca - går rigtig og hygger sig.
 
13/5-2016 - Nu venter vi på de første føl efter Bakkegaardens Jackson SH 773
 
Vi er ret spændte på at se de første føl efter Mr. Jackson. Midt i juni skulle den første komme - så det bliver rigtig spændende. Vi har 3 hopper som går og stritter med maverne sammen med Jackson, som nyder hoppernes selskab.
 
De hvide hoppemaver
11/5-2016 - "Sofus" er en rigtig frisk fyr
 
Vi har rigtig meget sjov af "Sofus" . Og hans mor at fået nok at se til. Så nu hjælper Tante Sky med at holde styr på den lille lømmel. Men sød det er han nu.
 
Bådsgårds "Sofus" og Tøttrups Bernadina
4/5-2016 - Så kom det sidste Absalon føl til verden
 
I nat har vi fået et stort brunt hingsteføl efter Vestergården's Absalon SH 285 og Svesken Tøttrups Bernadina S 3683. Det var en ordenlig basse som kom til verden, 67 cm var han og med rigtig kraftige lemmer. Så vi måtte have dyrlægen forbi om morgenen og give mor hest lidt for smerterne, så hun kunne komme rigtig på benen igen. Så nu ånder vi lettet op, da både mor og barn har det godt.
 
Det var det sidste Absalon føl og vores første hingsteføl efter ham, så nu må vi se om vi kan bevare de gode Absalon gener via denne lille fyr.
 
I første omgang er han blevet døbt "Sofus" - men det kommer han ikke til at hedde på papirerne.
 
Tøttrups Bernadina og Bådsgårds "Sofus"
17/4-2016 - Fantastisk BIS titel ved Unghesteskuet i Skive
 
Bådsgårds Ludo - BIS 2016
Bådsgårds Ludo - BIS - Unghesteskuet i Skive 2016
 
Igen i år havde vi taget et bredt udsnit af vore ungdyr med til Unghesteskuet i Skive. Da vi syntes ungdyrene har godt af oplevelsen. Men som medarrangør, havde vi nok ikke lige nået alt det vi gerne ville. Så de sidste ponyer blev smukkeseret ude på travbanen sent fredag aften.
 
Først i ringen var Bådsgårds Betty (vores lille Islænder) for sådan en ligner hun i øjeblikket :-) Betty opførte sig pænt i ringen og fik fine 8-8-7-8-8 ialt 39 point og stod nr. 3 i holdet af 8 1-års hopper og fik en billet til hoppefinalen.
 
Dernæst var det Bådsgårds Domino og Bådsgårds Kalaha der skulle i ringen. Domino fik 9-8-7-7-7 ialt 38 point og blev nr. 2 af 3, og klarede sig lige i hingstefinalen. Kalaha havde mere travlt med at drille Signe og fik ikke helt vist sine kvaliteter for dommerne og blev nr. 3 af 3 og en oplevelse rigere.
 
Bådsgårds Domino
Susanne Dahl og Bådsgårds Domino i aktion 
 
Så var det Bådsgårds Ludo som skulle i ringen. Og hun har da godt nok arvet sin mors showgen. For det var ikke den Ludo som vi kender hjemme på marken som var med i byen. Det var "Her kommer jeg" "Se lige mig" og "Se hvad jeg ka'". Men det var da en fornøjelse at se på. Dommerne belønnede det med 9-8-8-9-9 ialt 43 point og fløjpladsen i et flot hold af 9 stk. 2 års hopper og en billet til hoppefinalen.
 
I holdet med 3 års hopper havde vi Bådsgårds Babuska og Thybo's Celine med. Dommerne kunne ikke rigtig finde Babushka's kvaliteter, men hun er godt nok også blevet lidt for  rund her på det sidste, så hun fik 8-7-7-7-6 ialt 35 piont på dagen. Bedre gik det for Thybo's Celine som Kjeld fik vist rigtig fint. Hun fik 9-8-8-8-7 ialt 40 point og en flot 3 plads ud af de 10 3 års hopper og så fik hun også en billet til hoppefinalen.
 
Thybo's Celine
Thybo's Celine og Kjeld - begge dybt koncentreret
 
I showmønstringen havde Signe - Bådsgårds Kalaha med - og det var rigtig sjovt at se Kalaha med rabarberblade og Signe som Mariehøne. Det klarede det rigtig fint begge to.
 
Signe og Bådsgårds Kalaha
 
Bådsgårds Kalaha og Signe
 
I hingstefinalen fik Bådsgårds Domino en ærespræmie. Så kom vi jo til hoppefinalen, hvor vi havde 3 ponyer rmed, Thybo's Celine, Bådsgårds Betty og Bådsgårds Ludo. Og tænk Ludo vandt hoppefinalen efter nervepirende votering og gik dermed videre til BIS-finalen, hvor hun skulle møde vinderen af hingstefinalen. Og BIS finalen vandt Ludo også, hun blev bare ved med at vise sig fra sin allerbedste side og travede afsted som om hun aldrig havde lavet andet med ørerne rettet fremad - så selv Susanne Dahl blev helt forpustet!.
 
Vi vil gerne indrømme, at vi er pavestolte af BIS titlen, og så til en pony af egen avl på 100% gamle danske stammer - det er simpelthen en fantastisk følelse og så glemmer man jo helt alt det sure slid, der også kan være med alle de ponyer.
 
Igen må vi lige sige tusind tak til Susanne Dahl for den flotte fremvisning af Betty, Domino og Ludo. Og i øvrigt tusind tak til alle som hjalp os før, under og efter skuet. Uden jeres hjælp havde det ikke været muligt at have så mange ponyer med til skue. 
 
Tusind tak for ærespræmierne fra Stutteri Brøis, Stald Skovgaard, Trinhedegaard, Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark, Landboforeningen Limfjord. Tak for æresbånd. Tak for de flotte finalerosetter til Skive Trav og Skive Rideklub. Og tusind tak for alle lykønskninger på dagen - det var helt overvældende.
 
 Bådsgårds Ludo på æresrunde 
Bådsgårds Ludo på æresrunde
18/3-2016 - Så blev hjemmesiden opdateret
 
Så blev hjemmesiden opdateret med hvilke plage der er til salg. Tag et kig på siden Plage til salg - måske din nye pony er der.
20/2-2016 - Bakkegaardens Jackson SH 773 og hans 3 hopper
 
Simpelthen en fornøjelse at se på disse 4 næsten hvide ponyer. Jackson med hans harem, Skovlundens Juliet, Benedikte Bomlund og Yvette Bomlund. De 3 damer forguder Mr.  Jackson og det er meget gengældt. Rigtig sjovt hvordan han forsøger at få lidt tid sammen med hver enkelt hoppe hverdag - han er en rigtig gentleman.
 
Jackson og damerne
24/1-2016 - Bådsgårds Jolly og Bådsgårds Bingo er flyttet hjemmefra
 
I dag er Jolly og Bingo flyttet hjemmefra. De har været så heldige at finde et rigtigt 5-stjernet hjem, hvor vi ikke er i tvivl om at de vil bliver rigtig forkælet. Vi glæder vi os til at følge dem fremover og måske får vi dem også at se på skuepladserne. Altid skønt at finde gode hjem til de små, når man nu ikke har plads til dem allesammen. 
 
Jolly og Bingo flytter hjemmefra
Januar 2016 - Velkommen til et ny år
 
Så er vi gået ind i 2016 - og dermed 10 år siden vi startede stutteriet op. Det vil blive markeret til sommer på selve dagen.
 
Vi venter 4 måske 5 føl i år. De sidste efter Gamle Absalon og vi tog afsked med i efteråret. og til juni kommer de første Jackson babyer, hvilket vi glæder os meget til.
 
Sky og Sveske
 
Vinterhygge
Copyright - Stutteri Bådsgård v/ Mette Skov Johansen og Kjeld Birch Iversen | Lundøvej 137, Bådsgård, 7840 Højslev - Danmark | Tlf.: 3012 7724 | msj@os.dk