Nyheder / 2013

2013

28/12-2013 - Ny blis-pony i julegave
 
Når man nu ikke selv kan lave en fin pony med blis - så er det jo dejligt, at kunne give sig selv sådan en i julegave! - Den 28/12-2013 kom Thybo's Celine så hertil. En rigtig fin stor og dejlig tillidsfuld hoppeføl med et rigtig godt ponyudtryk. Vi glæder os til at følge Celine, der gerne skulle blive legekammerat til Babushka. Tak til Stutteri Thybo for at jeg måtte erhverve mig denne rigtige fine blispony.
 
Thybo's Celine
 Thybo's Celine - 9 mdr
10/11-2013 - En æra er slut - Skovlundens Àki er gået på pension herfra
 
Vi har i årets løb truffet beslutningen om, at vi vil satse mere på vores unge hingste. Man hvad gør man så, når man har en dejlig gammel fyr som Áki på 22½ år gående. Vi har overvejet at aflive ham - men har ikke kunne nænne det - syntes ikke helt han var klar til at skulle helt herfra.
 
Da muligheden for at han kunne komme på pension, hos mennesker han kendte og komme til at gå og hygge sig med en 23 årig gammel hoppe. Så var beslutningen jo klar. Så nu er er Skovlundens Áki gået på pension herfra - man det kan være han får lov at bedække enkelte hopper i 2014 - hvis han har lyst.
 
Vi takker Àki for alle de dejlige føl, vi har fået efter ham. Vi nyder hverdag hans ungdyr, som har arvet hans dejlige temperament, milde udtryk og bevægelse.
 
Vi har lært meget af at have sådan en dejlig ældre erfaren hingst hos os - og har gennem årene nydt at se når biler og traktorer er blevet fulgt langs hegnet - vi kommer til at savne denne gamle dreng, og håber han kommer til at nyde sit velfortjente otium.
 
Skovlundens Áki SH 283
Skovlundens Áki SH 283 - 22½ år gammel
10/11-2013 - Hyggelig formiddag med tilkøring i Skive
 
Søndag formiddag var vi i Skive til Tilkøringshygge. Vi havde taget Baby med som har haft vogn på en enkelt gang sidste vinter. Og det gik over alt for ventning. Vi gik øvede første i lange liner og det gik fint. Herefter spændte vi vogn på og kørte nogle omgang og øved nogle otte-taller og volter. Baby hyggede sig med at løse opgaverne - så det var bare dejligt. Der var 4 andre dygtig ponyer og deres mennesker og så fik vi alle "hjemmeopgaver" for til næste gang - som er den 21/12-13 kl. 13.00.
6/11-2013 - Dejligt efterårsshow
 
Vi havde valgt at bakke op om Efterårsshowet i Brædstrup og fin gjort et par ponyer næsten rene og drog afsted til Brædstrup. Vi havde valgt at tage Yasmin og Annabel med, da de ikke har været så meget i byen.
 
Yasmin af Skovhuset fik 9-8-8-8-8 ialt 41 point og gik nr. 2 i holdet for 2 årshopper og Bjerregaards Annabel gik sidste med 7-7-7-7-7 ialt 35 point i et ualmindeligt stærkt 3 års hold. Annabel fik tillige at vide, at hun var vist i rigelig kondition, hvilket vi undre os lidt over, da vi syntes hoppen er lidt smal og kantet.
 
Vi siger endnu engang tak til Lene Sønderskov, som var sød og hjælpe med at viser vore ponyer til Efterårsshowet. Dejligt at stå udenfor ringen og se ens ponyer vist på bedste måde.
 
Tusind tak til Kirsten Rømer for den fine ærespræmie.
 
Yasmin af Skovhuset  Bjerregaards Annabel
22/10-2013 - Ponyerne er kommet hjem fra engene
 
Så har vi fået alle ponyer hentet hjem fra engene. Lige så godt og tørt det har været i sommer , lige så våd og blævret blev det lige på en gang. Men nu her ponyerne kommet op på "fastlandet" og kan alle gå i læ og ly i løsdriftshusene. Og vi kan sove med god samvittighed når efterårs regn og rusk suser forbi.
 
Det er nu også ret hyggeligt, når alle ponyerne er samlet lige rundt om huset.
 
Vi har skilt 3-års hingstene ad igen. Vi syntes deres leg blev noget volsom, og for at undgå uheld, går de nu med hegn imellem og kan hygge sig og se på alle hopperne.
 
Bådsgårds Baron - Efterår 2013
Her er det Bådsgårds Baron som lige skal hen og sige goddag til ham fotomanden.
28/9-2013 - "Vallakkerne" er stadig hingste!
 
Egentlig skulle vore to 3 års hingsteplage have være kastereret - men vi nænnede det ikke. Der var bestilt tid og alt var klar! Men istedet lukkede vi de 2 store røde drenge sammen, og pt. ser det ud til at det går. De to får nu chancen til hingstekåringen til foråret, og så må vi tage den derfra. Det er et par store dejlige basser (ca. 100 cm i stgm) med både udstråling og godt temperament.
 
Bådsgårds Máki og Bådsgårds Baron
Bådsgårds Máki og Bådsgårds Baron
September 2013 - Familien krykhusar
 
Ovennvænte er vist meget sigende for vores lille familie lige i øjeblikket.
- Kjeld døjer stadig med smerter i foden som blev "rettet" op sidste efterår
- Lasse brækkede højre ankel i juni og den driller - så der nu er sat proff. hjælp på
- Jacob brækkede sit venstre kraveben i juli - og det vil ikke rigtigt gro sammen
- Mette har vist nok sprunget den forreste del af bispsmusklen i venstre overarm
 
Så alt er lige sat på standby lige i øjeblikket.
31/8-2013 - Hesten i Fokus - en super dejlig dag
 
Det årlige Hesten i Fokus blev igen i år et tilløbsstykke og shetlandsponyerne var flot repræsenteret. Som medarrangør af dagen er det ekstra glædeligt at se så mange forskellige, glade hesteinteresserede mennesker samlet med det formål at dele viden og erfaringer indenfor hesteverden. Så går du rundt med en god ide til næste års Hesten i Fokus - så sig til - vi er meget interesseret i nye tiltag der kan gøre dagen endu bedre.
 
Vi deltog i både Shetlænderstævne, Følskue, Pynt en pony og Ponytrav - og så det var en travl dag.
 
Laura Dahl og Merrylegs fik en flot 2. plads
Maria Ravn Pedersen og Bådsgårds Line fik også en flot 2. plads
Hannah juul og Freja Juul deltog i Agility med Bådsgårds Line og fik flotte placeringer
Cecilie H. Larsen deltog i Agility med Merrylegs og klarede sig flot.
 
Bådsgårds Babushka blev en flot nr. 2 i Hoppeføl holdet for små ponyer og fik ene 8 taller og 8 i helhed - tusind tak for ærespræmien til Stutter Brøis og SG-butikken
 
Merrylegs var med til pynt en shetlandspony og havde alle mulige slags glimmer og sløjfer i håret.
 
Sidst på eftermiddagen sluttes Anne Ravn Pedersen og Bådsgårds Line så dagen af med at tage sejren i Ponytravløbet - superflot kørt.
 
Eneste skår i glæden er - vi har slet ikke rigtig nogle billeder af vore ponyer fra dagen - så har du fange en af ponyerne - så giv os lige et praj.
 
Vi er allerede gået igang med at træne til næste års Hesten i Fokus - håber vi ses igen til en rigtig hyggelig dag - vi glæder os allerede.
20/8-2013 - Tilridning af ponyer igang
 
Vi har været så heldige, at et par søde ponypiger har tilbudt at hjælpe med tilridning af nogle af vore ponyer. Så nu er vi igang med at tilride Bådsgårds Baby, Bådsgårds Line, Bådsgårds Beauty, Bådsgårds Filur og så bliver gamle Merrylegs også luftet engang imellem.
 
Det går super godt og vi syntes det ser ud til at både ponyerne og pigerne nyder det.
 
Hannah på Bådsgårds Baby
Hannah på Bådsgårds Baby
 
Freja og gamle Merrylegs
Freja og gamle Merrylegs der nyder at blive rørt.
17/8-2013 - Super Føl- og Plageskue i Hurup
 
Det er altid godt vejr i Thy eller det er i hvert tilfælde altid godt vejr i Thy, når det årlige Føl- og Plageskue i Vestjylland afholdes og i år var ingen udtagelse. Vi havde begrænset os i år og havde kun taget vores eneste hoppeføl med samt hendes storesøster på 2 år.
 
Bådsgårds Babushka er lidt et skønt hoppeføl med mod på tilværelsen. Hun klarede sig rigtig flot i holdet af hoppeføl og blev belønnet med ene otte-taller ialt 40 point og fik en flot rød sløjfe og en flot 2. plads i holdet.
 
Bådsgårds Babushka
 
Bådsgårds Baronesse klarede sig også rigtig flot, hun fik 8+8+7+7+8 ialt 38 point, hvilket var nok til at tage fløjen i 2 års holdet, det til trods for at hun er blevet lidt rund her hen over sommeren. Tak for den flotte ærespræmie fra Stald Skovgård.
 
Bådsgårds Baronesse
 
Babushka havde efter turen i ringen fået sig en rigtig god middagslur og var i hopla i hoppefinalen, hvilket sørme gik hen og resulterede i at hun blev udpeget til skuet bedste hoppe og skulle dermed dyste med bedste hingst om BIS titlen - her blev hun dog slået at et super dejligt hingsteføl fra Stutteri Øster Skårup, som hermed endnu engang ønskes tillykke med titlen. Tusind tak til Dahlia Olesen for hjælpen i finalen. Tusind tak for de flotte ærespræmier fra Lokalområde Vestjylland samt vandrepokalen for bedste hoppe.
 
Bådsgårds Babushka
 
1/8-2013 - Kommende arrangementer i august
 
Så er vi igang med at træne til Føl- og plageskue og planlægge Hesten i Fokus Følskue og Shetlænderstævne.
 
 
30/7-2013 - Så er Casio's sommerferie slut
 
Casio har været hjemme på sommerferie her i juli måned. Det var godt nok meningen at han skulle have sin foldkammerat med, men da det ikke lykkedes har han gået og hygget sig ved siden af ponyerne. Og vi er ikke i tvivl om at han har slappet og nydt det. Men nu er han tilbage hos Zorka på Skive Rideklub igen.
 
Kjeld og Casio
27/7-2013 - Tøttrups Benzon har været til Hobro Dyrskue
 
Vi har været en tur til det hyggelige dyrskue i Hobro med Benzon. Benzon tog hele dagen med ophøjet ro. Dog lige undtaget, da dommerne ville løfte halen på ham. Og så var han lige ved at kravle over boksen da vi skulle spise frokost, for han kunne altså ikke stå for vores rugbrødsmadder.
 
Benzon opførte sig fint i ringen og blev honoreret med flotte 23 point og blev sat på fløjen af de to ældre hingste.
 
Tøttrups Benzon
 
Tøttrups Benzon
21/7-2013 - Man kan snart komme ned på jorden igen!
 
I denne weekend fik vi først et fint velskabt føl natten til lørdag. Lørdag blev Fione kåret i 1. kl. Så vi troede ikke vi kunne få armene ned. Men man kan snart komme ned på jorden igen.
 
Søndag aften blev vi ringet op, at vores store dreng Jacob var væltet på knallert pga. et uafmærket vejarbejde. Til alt held havde han lige fået en helt ny styrthjelm og havde sin store arbejdsjakke på. Så han er sluppet helt mirakuløst med et brækket kravben og en hel del blå mærker.
 
Men man får godt nok jordforbindelse, når barnet ligger der og er så forslået. Og så må vi nok indrømme, at vi alle blev noget overrasket over, at man ikke akut kan lappe et brækket kraveben sammen på så stort et sygehus som i Viborg. Jacob måtte vente i 5 dage før der var tid til det. Godt det er ordnet nu - men vi kunne da aldrig tillade at nogen af vore ponyer skulle gå rundt med en brækket ben i 5 dage!
20/7-2013 - Fantastisk kåring til Fuglsang's Fione
 
Efter en nat næsten uden søvn (pga. foling) drog vi afsted mod Randers med en lidt træt Fione som skulle stilles til kåring som 3-års.
 
Fione fik en helt fantastisk kåring. 9+9+8+8+9 ialt 43 point og kåring i 1. kl. flot assisteret af Susanne Dahl (tusind tak for hjælpen) Kan desværre ikke selv følge med Fione som er 100 cm i stgm. Så er det jo dejligt når en dygtig mønstrer springer til og viser ponyen superfint.
 
Beskrivelsen blev også super flot. Hun blev oprangeret som nr. 2 i holdet. Var dog først sat på fløjen, men ville ikke rigtig skridte fremad, så der blev byttet om på placeringerne. Men pyt - 43 point til en 3 års hoppe havde vi jo slet ikke turdet håber på.
 
Fuglsang's Fione
Fuglsang's Fione og Susanne Dahl
20/7-2013 - Så kom der endelig en legekammerat til Babushka!
 
Natten før vi skulle til kåring med Fione besluttede Bine Breum sig langt om længe til at fole.
 
Sidste år hos tidligere ejer var en welsh ponyhingst hoppet ind til Bine, så vi var noget spændt på hvad der ville komme ud af sådan et uheld. Men vi blev meget positivt overrasket over reslutatet.
 
Selve folingen gik super fint og let. Føllet var ikke så stort men havde nogle lange ben. Det blev et lille kønt rødt hingsteføl med hvid skudstjerne/blis, to små hvide koder på forbenene og 2 lave hvide sokker på bagbenene. Og så et helt utroligt charmerende hovede. Så det bliver sjovt at se, hvad han bliver til.
 
Bine Breum og føl
Bine Breum og hende lille føl kun 15 timer gammel
6/7-2013 - Flotte resultater til Landsskuet i Herning
 
Vi har været til Landsskue i Herning. Man må sige at det blev med nogle resultater, som vi slet ikke havde haft fantasi til at forestille os.
 
Bådsgårds Beauty fik 22 point og blev placeret som nr. 5/11 i det store goldhoppehold - så det var bedre end vi havde turde håbe på.
 
Fuglsang's Fione skulle ud mod 3 års eliten og det gik helt fantastisk. Vi havde allieret os med Susanne Dahl, som fremviste Fione, og de gjorde det så godt i ringen at det blev til en fløjplads - 23 point og nr. 1/7 - helt overvældende. Så jeg må indrømme at jeg fik lidt gummiben ved oprangeringen, da Fione blev sendt op på fløjpladsen.
 
Tusind tak for alle lykønskninger - det var med til at gøre dette års landskue til noget helt særligt for os. Og tusind tak til Susanne Dahl for den flotte fremvisning af Fione, rart med en hjælpende hånd, når ens ben er for korte. Stor tak til A. Flensborg Herning Maskinfabrik A/S for den flotte ærespræmie.
 
Efter bedømmelserne blev vi modtaget af en journalist fra Skive Folkeblad i stalden, hvilket der kom et fint billede og indlæg i fredagsavisen ud af. Samt dette dejlige billede af den stolte ejer med Fione - stor tak til Skive Folkeblad for omtalen:
 
Stolt ejer med Fuglsang's Fione
 
Fione kvalificerede sig også til finalen om skuets bedste 3 års hoppe. I sådan en konkurrence bliver man altså lidt ydmyg, når man ser alle disse flotte og gode 3 års hopper af forskellige racer. Da Fione skulle vises frem var der en helikopter som kredsede over pladsen, og det brød Fione sig ikke rigtig om og ville helst være hos de andre heste. Men selvom hun havde vist sig optimal, havde hun ikke haft en chance mod de andre og det til trods for at hun fik flotte 9,5 i type hos alle dommerne. Må bare indrømme at flere af de andre var i særklasse, husker specielt Oldenborger hoppen som vandt - sikke en smuk og harmoniske 3 års hoppe.
 
Vi have sammen med Nina Thybo og Susanne Dahl været med til at koordinere shetlænder showet. Vil her gerne sige tusind tak for den store opbakning - hvor kan vi shetlænderfolk udrette meget når vi står sammen. Vi fik vist shetlandsponyens mange egenskaber og kvaliteter på en meget publikumsvenlig måde - tusind tak til alle som var med i og hjalp til med showet.
1/7-2013 - Skive Rideklub var på besøg med den årlige rytterlejr
 
I år havde Skive Ridelub delt deres rytterlejr op, så de små kunne komme ud til shetlandsponyerne hos os og de ældre deltager kunne komme ud og se westernheste.
 
Så om eftermiddagen kom der over 30 børn + hjælpere ud til os. Vi fik fundet 15 ponyer frem som børnene så kunne hygge og nusse om. Og så fandt vi den store kasse med glimmer og sløjfebånd frem. Så ponyerne blev pyntet efter alle kunstens regler.
 
 
Efter ponyerne var blevet pyntet skulle vi afholde agility konkurrence. Både børnene og ponyerne opførte sig pænt og kom hele agilitybanene rundt - flot klaret.
 
 
Tusind tak for i år - vi håber at se jer igen til næste år.
 
30/6-2013 - Lokal rytterlejr på besøg
 
Søndag formiddag startede vi med at hente hopperne som var på herrebesøg hos Skovlundens Ivory. Så nu bliver det spændende om der komme to små bamser til næste år.
 
Søndag eftermiddag fik vi besøg af rytterlejren fra Lånumgård v/Mette Dam. Det var rigtig hyggeligt. Vi startede med at køre i engen og lukke de to hopper, som vi lige havde hentet på Djursland, ud til de andre i flokken. Det gik nu ret stille og roligt for sig. Og så skulle vi jo lige hilse på føllet Babushka:
 
 
Herefter skulle vi jo have klargjort de to hopper til landsskuet. Så det var jo rigtig rart med de mange hjælpere til at vakse og smukkesere Beauty og Fione.
 
 
 
Under klargøringen fortalte vi lidt om de forskellige fif, som vi mener gør ponyerne ekstra fine.
 
Herefter skulle vi prøve lidt mønstring og vi afviklede en lille mønstringskonkurrence for sjov.
 
 
 
 
Tusind tak for hjælpen til alle pigerne - vi håber, at se jer igen til næste år.
16/6-2013 - Ponyagility på Viborg Rideskole for 31 børn
 
Vi har igen i år været på besøg på Viborg Rideskole for at lave ponyagility med børnene på minilejr. Der var 27 piger og 4 drenge, som alle kom super flot igennem agilitybane. Vi havde Bådsgårds Line og Bådsgårds Filur med og de 2 ponyer opførte sig begge rigtig pænt. Og det gjorde Sofie og Sofus, Rideklubbens 2 nye ponyer også. Vi håber, at børne havde en rigtig hyggelig eftermiddag - vi syntes i hvertfalde det var en dejlig oplevelse.
15/6-2013 - Farmshow i Skive
 
Farmshow 2013 er veloverstået. Vejrguderne var gunstige - regnen kom først, da vi var kommet hjem igen. Bådsgårds Babushka var med i byen for første gang og fik snakket med rigtig mange børn på skuet.
 
Følhoppen Søndervangs Babette med Bådsgårds Babushka fik 23 point 3/5
3 års hoppen Fuglsang's Fione fik 23 point 1/2
2 års hoppen Bådsgårds Baronesse fik 22 point 1/2
 
Stort tillykke til Stutteri Brøis med det flotte resultat.
 
Tusind tak til Trine, Søren og Anne for den store hjælp både før og på dagen.
 
Og tusind tak til Lene Nielsen for hendes fortrinlige indsats som dommer på agility-banen - håber at der var mange børn mv. der fik en god oplevelse. Til næste år håber vi, at der er nogen som vil tage over, så der fortsat vil være lignende aktiviteter for børn og heste ud over de sædvanlige dyrskue aktiviteter.
 
Farmshow 2013
Og så var vi lige forbi Landbo Limfjords flotte stand - så unghopperne kunne se sig lidt omkring.
 
9/6-2013 - Teglgårdens Ymer er rejst hjem
 
I dag er Ymer flyttet hjem til opdrætteren. Ymer har vist altid haft en helt speciel plads i opdrætteres hjerte - så vi er glade for, at vi har kunnet forene dette makkerpar igen. Ymer er en utrolig dejlig pony og vi glæder os til at følge ham fremover og håber at se ham til shetlænderstævne Skive her i august.
 
5/6-2013 - Lasse har brækket anklen
Lasse har spillet fodbold siden han var 4-5 år og er aldrig kommet alvorligt til skade, men i aftes brækkede han den ene ankel og må ikke støtte på foden før slutningen af juli måned - så hvad gør vi nu til Landsskue, ferie mv.!
 
 
3/6-2013 - Bådsgårds Prins er flyttet hjemmefra!
 
Vi har erkendt at vi ikke kan nå at træne alle vallakerne, og har derfor sat dem til salg. I dag er Prins så flyttet ud til sin nye ejer, hvor han skal bruges til trick- og ridepony. Og så skal han være selskab for en fjordhesteblanding. Prins er jo en stor og stærk pony, hvorfor vi også er glade for at det er en voksen pige som har købt ham. Og vi er overbeviste om, at Prins har fundet et rigtigt godt hjem og ønsker den nye ejer held og lykke med ham.
 
Bådsgårds Prins
2/6-2013 - Lemvig Dyrskue - hyggeligt men blæsende!
 
Vi har været til Lemvig Dyrskue for første gang, dejligt skue med hyggelig markedsstemning. Det var en rigtig dejlig dag - selvom det blæste meget, men ponyerne opførte sig pænt alligevel. Vi havde meldt Bådsgårds Beauty og Bådsgårds Baby til i goldhoppeholdet, de fik begge fine 23 point og fine beskrivelser og så fik Beauty også ærespræmie - Tusind tak til Avlsforeningen for den fine præmie.
 
Vi vil også gerne sige tusind tak til Trine for, at hun kom og hjalp med at vaske ponyer dagen før og viste Baby rigtig flot i ringen. Super dejligt med en hjælper, som er erfaren og rigtig sød ved ponyerne. Glæder os allerede til Farmshow, hvor Trine også har lovet at give en hånd med.
 
Lemvig Dyrskue 2013
Trine og Bådsgårds Baby - Mette og Bådsgårds Beauty til Lemvig Dyrskue 2013
30/5-2013 - Så har vi næsten fået alle ponyer på sommergræs
 
Det er altid en fornøjelse at lukke ponyerne på sommergræs. Der er jo liv og glade dage når flokkene bliver sluppet løs. Her er lige et stemningsbillede af unghopperne som lige er blevet sluppet løs i engen.
 
Unghopper på græs
29/5-2013 - Bådsgårds Babuska er blevet omtalt i Skive Folkeblad
 
Som tidliger nævnt havde vi besøg af Skive folkeblad den 4/5-13 og havde vores højgravide følhoppe Søndervangs Babette gående. Og journalisten håbede sådan på at hun ville fole mens de var her. Men Babette ventede selvfølgelig til dagen efter. Men den forestående foling havde åbenbart gjort stor indtryk - så det blive der en stor artikel ud af. Vi vil gerne her sige tak til Skive Folkeblad for de rosende ord.
 
29/5-13 - Har været på herrebesøg med et par hopper
 
I dag har vi været på langfart for at aflevere Tøttrups Bernadina og Manna af Hola til hingst. Vi har været ned/ovre med hopperne til Skovlundens Ivory SH 556. Det var et helt fantastisk syn, da de tre kridhvide ponyer dansede hen over marken - en skam jeg havde glemt kameraet!. Det bliver jo spændende om der kommer 2 små skimle bamser til næste år - temperamentet vil helt sikkert være i orden, for Ivory er en utrolig rar fyr - så spændende bliver det helt sikkert.
 
26/5-2013 - Bådsgårds Bacardi er flyttet hjemmefra
 
Vi har fundet et rigtig godt hjem til Bådsgårds Bacardi. Bacardi er en rigtig sød hingsteplag, han er p.t. høj og lidt ranglet - men vi tror han udvikler sig til at blive en rigtig fin pony. Da vi fik mulighed for at give Bacardi et godt hjem, valgte vi dette frem for at han bare skulle være "foldbums" hos os. Bacardi er flyttet ud til Dahlia og skal hygge sig sammen med hendes "papirløse" unghopper her i sommer. Vi ønsker Dahlia held og lykke med Bacardi, og håber, at vi får ham at se på skuepladsen en gang enten som unghingst eller vallak.
 
Bådsgårds Bacardi
Bådsgårds Bacardi - lige ankommet til sit nye hjem.
25/5-2013 - Stor artikel i Skive Folkeblad om 4H's klargøring til skue dag
 
Skive Folkeblad var forbi den lørdag den 4/5-2013, da vi afholdt klargøringsdag og i dag kunne vi se resultatet af journalisten og fotografens besøg - en rigtig flot artikel med super billeder fra vores ponyparadis - som journalisten omtalte vores lille hóbbystutteri.
25/5-2013 - Smuk hvid hoppe på længere visit
 
Vi har i dag været forbi Stutteri Tøttrup, som har givet os lov til at låne hoppen Benedikte Bomlund. Benedikte har vi tidligere lånt til skimmelsamlingen, der var med til Landsskue i 2011. Dengang spurgte vi om lov til at købe Benedikte, men hoppen var/er ikke til salg. Så vi er utrolige glade for at vi har fået mulighed for at låne hoppen, og håber på at vi kan være så heldige, at få lavet et skimmelt hoppeføl på hende. Tusind tak til Stutteri Tøttrup for at vi må låne Benedikte igen, hun har vist ikke glemt os, for hun faldt hurtig ind i rytmen og kommer susende, når vi kommer forbi med mineralbolsjer.
 
Benedikte Bomlund
Benedikte Bomlund venter lige på at Yvette Bomlund og Bonnie Bomlund vil med en tur rundt og se folden an.
20/5-2013 - Bibi har fået nyt hjem
 
Vi havde i går besøg af en sød familie med en lille pige ved navn Nanna, som var på udkig efter en rar pony. Og valget faldt på Bibi. Om det var Nanna som valgte Bibi eller omvendt, ved jeg ikke. Men de to passede bare rigtig godt sammen. Vi ønsker Nanna held og lykke med Bibi og vi er ved, at hun hos Nanna og familie har fået et rigtigt godt ponyhjem.
18/5-2013 - Dejligt solskin til Dyrskue i Hurup
 
Arrangørerne havde valgt at lægge dyrskuet i Hurup på årets første sommerdag. Og det giver jo dagen et ekstra pift. Vi havde valgt at tage 2 hvide goldhopper med - Tøtttups Bernadina og Manna af Hola. Så vi havde jo været godt igang med skimmelshampoen. Og selv lørdag morgen måtte vi igang igen med vand og sæbe - gad nok vide, hvorfor skimle ponyer altid skal lægge sig i deres hestepærer?
 
Hurup Dyrskue 
 
Manna fik 22 point - hun er jo blevet lidt for rund - men fik at vide at hun var af særdels god type - så der er jo noget godt at bygge videre på. Bernadina fik flotte 24 point på trods af, at jeg ikke fik hende vist helt optimalt og ved oprangeringen formåede jeg ikke at holde tempoet oppe (det var ikke ponyen som fik åndenød op og ned af bakke på mønstringsbanen!) så hun blev en fin nr. 2/10. Og blev senere tildelt ærespræmie.
 
Vi siger tak for en solrig, hyggelige og dejlig dag. Tusind tak til XL-byg Hurup og Tømrerfirmaet Bjarne Breinholt, Hurup for de superflotte ærespræmier.
10-5-2013 - Så fik vi fundet et navn til hoppeføllet - Bådsgårds Babushka
 
Efter megen snak frem og tilbage, samt hjælp fra ponypigerne - så fik vore hoppeføl navn og det blev atlså tl Bådsgårds Babushka - lige som betegenelsen for de rusiske trædukker der kan sættes ind i hinnanden og det kan også betyde bedstemor.
Tak til ponypigerne for at de hjalp med at holde styr på Babushka i fredags og med hjælp til navngivningen.
 
Bådsgårds Babushka
Søndervangs Babette og Bådsgårds Babushka - her kun 4 dage gammel.
5/5-2013 - Så fik Babette endelig føl!
 
Vi har ventet og våget over Babette de sidste 14 dage, da hun har lignet en som kunne fole her og nu. Men hun valgte altså at fole søndag eftermiddag kl. 15.15. Og vi var da helt sikker på at hun ville få et hingsteføl og var da også sikker på at det store føl var af hankøn - så der gik da noget tid inden vi fik kigget efter - så overraskelsen var stor,da den store basse viste sig at være et flot hoppeføl.
Så nu må listen med drengenavn jo revuderes!
 
Babette med nyfødt føl
Navn og flere billeder følger senere!
4/5-2013 - 4H dag om klargøring og mønstring til skue
 
Lørdag kl. 10 mødte 8 forventningsfylde piger til 4H dag om klargøring og mønstring til skue her på stutteriet.
 
Mens vi fik rundstykker og saftevand snakkede vi om ponyernes "beautybox" og hvad man bruger til klargøring. Herefter fik pigerne lov til at gå ud og vælge en pony som de så skulle føre klar til skue og om eftermiddagen bruge til at træne mønstring med. Mens vi var igang med at klargøre ponyerne kom Skive Folkeblad en tur forbi med journalist og fotograf - så vi glæder os til at se resultatet, når det komme i avisen som optakt til dette års farmshow.
 
Efter frokost og madpakker blev ponyerne gjort rigtig fine og pyntet op til mønstringskonkurrence - alle ekvipagerne klarede mønstringsbanen rigtig flot. Tak for en hyggelig ponydag alle sammen.
 
 
4H-dag
Her er alle 4H og ponypiger klar til at gå i gang med mønstringstræningen med ponyerne.
 
21/4-2013 - Unghesteskue i Skive - med 9 ponyer!
 
Så er vi ved at være udhvilet efter at have haft 9 ponyer med til Unghesteskue i Skive. Vi har et stort ønske om at alle vore ponyer er håndterbare og vant til at komme med i byen og får en god oplevelse med det, at komme ud. Så når der er skue i Skive, er det jo meget nærliggende at få alle ungdyr en tur i byen.
 
Men... dette er altså ikke muligt, hvis man ikke har nogle dygtige hjælpere før og på dagen. Vi vil her gerne sige tusind tak til Carina Malmkjær og Hans Ulrik Kristensen for, at I hjalp med at fremvise vore ponyer på en super god måde. Og tusind tak til alle ponypigerne for at I har hjulpet med at børste, pudse og træne ponyerne inden skuet og hjælpen på dagen - Vi håber også, at I havde en god dag.
 
Når man har 9 ponyer med kan det godt blive lidt hektisk, men alle ponyer opførte sig eksemplarisk og velopdraget - takket være vore dygtige hjælpere - så er det altså en fornøjelse at have sine ungdyr med til skue. Og så er det jo dejligt når der komme en "Fotograf" forbi og tager nogle fine billeder af ens ponyer - for det nåede vi altså ikke selv. Tusind tak for billederne til Annette Svendsen.
 
Resultaterne er her:
 
Vallak: Teglgårdens Ymer (7+7+7+7+7 = 35 point nr. 4/4) Ymer er blevet lidt for tyk her i vinter - man skal igang med tilkøringen - så mon ikke vi får de overflødige kilo af igen.
 
1 års hoppe: Bådsgårds Diva (5+7+6+7+7 = 32 point nr. 7/7) Diva var den eneste pony til skuet som havde smidt vinterpelsen - og fik at vide at hun manglede shetlænderpræg ifbm. typen - det er vi så ikke helt enige i - men hun syner jo lidt klej i forhold til ponyer med en tyk vinterpels.
 
2 års hingst: Bådsgårds Bacardi (8+8+7+6+6 = 35 point nr. 4/4) Bacardi var noget urolig når han skulle være alene i ringen og ville ikke rigtig vise skridt og trav - Bacardi går fremtiden i møde som en sød og rar vallak.
 
2 års hoppe: Bådsgårds Baronesse (9+8+8+8+8 = 41 point nr. 3/12) Baronesse havde en god dag og hyggede sig med at være i byen - hvilket jo giver god udstråling.
 
Bådsgårds Baronesse
 
2 års hoppe: Yasmin af Skovhuset (8+7+7+6+7 = 35 point nr. 12/12) Yasmin mangler fylde og havde på dagen ikke helt stabile haser - hun er en stor og ranglet plag som vi glæder os til at følge de næste år.
 
Yasmin af Skovhuset
 
3 års hingst: Bådsgårds Baron (8+8+8+8+7 = 39 point nr. 1/2) Baron er en rar hingsteplag som vi eventuel stiller til kåring næste år - hvis han forsætter den positive udvikling.
 
3 års hingst: Bådsgårds Makí (8+8+7+7+8 = 38 point nr. 2/2) Makí er Barons legekammerat og er også en meget rar hingsteplag, som vi eventuel også stiller til kåring til næste år - hvis han fortsætter den positive udvikling.
 
Bådsgårds Makí
 
3 års hoppe: Fuglsang's Fione (9+8+8+8+8 = 41 point nr. 3/9) Fione er i en positiv udvikling - men mangler lidt i forparten endnu - men hun er rigtig godt på vej. Og var rigtig positiv på dagen.
 
Fuglsang's Fione
 
3 års hoppe: Bjerregårds Annabel (8+8+8+7+7 = 38 point nr. 7/9) Annabel var ikke helt rengående på dagen - vi ved ikke hvorfor - men hun er ok igen. Hun er endu ikke helt færdigudviklet - men rammerne er der.
 
Bjerregaards Annabel
 
Vi vil her gerne sige tak for de flotte finalerossetter skænket af Skive Trav og Skive RIdeklub, samt de fine ærespræmier vi modtag fra Stutteri Hola, Stutteri Thybo og Land & Fritid, Holstebro.
 
13/4-2013 - Vestegården's Absalon SH 285 er flyttet ind
 
Så har vi fået en 1. kl. sort hingst - af ældre dato - på stutteriet. Vi glæder os til at se hvad han kan bringe os i avlen.
 
7/4-2013 - Træning til Unghesteskue med ponypigerne
 
Når man nu selv er blevet ramt af influenza er det jo ekstra dejligt, at de søde ponypiger kommer og hjælper med at strigle og træne med ponyerne. Kjeld fik lige kammerat med  ud da vi var igang med de sidste skimle ponyer.
 
Træning til Unghesteskue 1
Ponypigerne er ved at gøre klar
 
Træning til Unghesteskue 2
Ponypigerne er lytter
 
Træning til Unghesteskue 3
Rose er klar til at øve med Annabel
 
Træning til Unghesteskue 4
Her er Jasmin ved at stille Ymer op
 
Træning til Unghesteskue 6
Carina øver her med Fione
 
Træning til Unghesteskue 5
Camilla og Annabel - hopper for sjov
 
Og så var der lige et par misundelige tilskuerer - Bernadina og Prins - som gerne ville have været med til at hygge og lave sjov.
 
Tøttrups Bernadina og Bådsgårds Prins
 
31/3-2013 - Sieste i solen - nu også med Bine Breum
 
Nattefrosten fortsætter om natten, men nu er solen da i det mindste kommet frem om dagen og temperaturen er kommet i plus. Ponyerne nyder dette ligeså meget som os og holder helt klart siesta midt på dagen.
 
Siesta
 
I går fik vi Bine Breum hjem, da ejeren desværre ikke havde mulighed for at beholde hende. Og man må sige at Bine er kommet hjem, man er i ikke i tvivl om at hun kender stedet og spisetiderne. Så hun var den første om vågnede og strakte sig efter Siestaen.
 
Siesta - Bine Breum
17/3-2013 - Så er der hår over alt!
 
Så er ponyerne begyndt at fælde og der er hår over alt. Men så er det jo ekstra dejligt, når der kommer nogle søde piger og hjælper med at strigle og nusser med ponyerne. Her i weekenden har der været 2 piger i lørdags og 4 søndag - så ponyerne er blevet striglet og nusset. Dejligt når der kommer sådanne søde og ponyinteresserede piger - det er virkelig en stor hjælp for os.
 
Vi har også fået ordnet hove på de sidste 5 i denne omgang. Så nu kan vi så begynde forfra med at beskærer og raspe hove.
 
20/2-2013 - Et lyspunkt - dejlig skimmel plag
 
I efteråret flyttede Yvette Bomlund ind hos os - og der er ingen tvivl om, at det er Kjelds pony. Og fra dag 1 var det gamle Merrylegs solemate. De to "gamle" hvide ponyer er helt uadskillelige.
 
Merrylegs og Yvette Bomlund
Merrylegs og Yvette Bomlund er bare pot og pande
 
Da vi så fik at vide, at vi kunne blive de heldige ejere af Yvette Bomlunds skimle hoppeplag fra 2011, var vi ikke sene til at takke ja, så nu har Bådsgårds Baronesse fået sig en legekammerat. Tusind tak for at vi måtte købe denne dejlige plag. Yasmin af Skovhuset, som hun hedder, er vaddet lige ind i hjertet på os. Hun er rigtig fin, kærlig og meget tillidsfuld, så hende glæder vi os til at få med i byen.
 
Bådsgårds Baronesse og Yasmin af Skovhuset
Bådsgårds Baronesse og Yasmin af Skovhuset - er blevet rigtig gode legekammerater
20/2-2013 - Hård januar og februar
 
Slutningen af januar blev en svær tid for os. Vores lille Diva lagde pludselig og var syg en aften, da vi kom ud for at fodrede til nat. Dyrlægen blev kontaktet og kunne konstatere at Diva havde fået lungebetændelse. Så igang med pencilin og uldtæpper på vores lille Diva. Vi var lige ved at tro, at vi skulle miste hende - men da vi på 3. dagen fik en anden type pencilin begyndte det at gå fremad - heldigvis! Så nu har vi en lille "dulle", som bliver nød til at gå med dækken indtil foråret kommer.
 
Siden Maestro kom til verden 28/8-12 har vi i samråd med smed og dyrlæge forgæves forsøgt, at få rettet Maestros bestilling på forbenen. Vi har beskåret, haft sat kunstig hov på og givet smertestillende. Men det har bare ikke villet lykkedes. Så i samråd med dyrlægen, blev det besluttet at Maestro desværre skulle aflives, hvilket var den eneste rigtig beslutning.
 
Vi avler ikke føl for blot at aflive dem, så det har været rigtig svært for os, at tage afsked med denne tapre lille fyr, som havde så mange andre kvaliteter. R.I.P. lille søde Maestro - dit gode humør er savnet her hos os.
 
Diva og Maestro
Bådsgårds Diva (Dullen) og Bådsgårds Maestro - var bedste venner
 
 Og så har februar iøvrigt også budt på en gang influenza til hele familien - så vi er ved at vente på at foråret kommer.
 
Bådsgårds Bacardi og Tøttrups Benzon SH 704
Og ponyerne venter også på foråret - her Bådsgårds Bacardi og Tøttrups Benzon SH 704
30/1-2013 - Kom til hestearrangementet "Førstehjælp til hesten" hos Landbo Limfjord 
Tirsdag den 12/2-2013 afholdes et rigtigt spænde arrangement på Landbo Limfjord. Hvor dyrlæge Rikke Fletcher Hansen kommer og fortæller om, og viser i praksis, hvordan man yder førstehjælp til hesten. Du kan læser mere om arrangementet her
 
Søndervangs Babette
15/1-2013 - Så kom vinteren igen!
Så går der igen ekstra tid med at tø vand op i vandtyggene og slæbe ekstra hø rundt til ponyerne. Ponyerne hygger sig mange timer rundt om traktordækkene med hø - her kan man jo også lune hovene i det kolde vintervejr.
 
4/1-2013 - Så er vi igang med et nyt år 
Så er vi kommet ind i det nye år og er igang i den vanlige gænge igen. Ponyerne trives, dog havde Benzon en gang uforklarlig kolik lige op til nytår. Dyrlægen troede det var sand - men da der kom gang i maven på ham igen, var der ingen tegn på sand. Så en forklaring får vi nok ikke, men det er også lige meget, bare Benzon er ok.
 
Bådsgårds Maestro og Bådsgårds Diva - et umage par - som hygger sig rigtig meget.
Copyright - Stutteri Bådsgård v/ Mette Skov Johansen og Kjeld Birch Iversen | Lundøvej 137, Bådsgård, 7840 Højslev - Danmark | Tlf.: 3012 7724 | msj@os.dk